Kissat; Rakastetut vihatut sekä tarot


Ihmisellä on viha-rakkaussuhde kissoihin. Joillekin se on maailman rakastettavin nisäkäs, joillekin peto, jota vihata yli kaiken. Itse kuulun kissojen ihailijoihin ja elämääni ovat kissat kuuluneetkin aina tavalla tai toisella. Tällä hetkelläkin kotonamme temmeltää kaksi pelastettua kotikissaa; Sulavalinjainen, vilkas ja utelias Carlos Adi Mikael (3 vuotta) sekä norjalaista metsäkissaa vahvasti muistuttava puolisokea astmaatikko, Luis Ernest Hamilton (4 vuotta).


Kissoja alettiin pitää jo yli 10 000 vuotta sitten Lähi-idässä viljavarastojen suojelijoina. Egyptissä kissoja kesytettiin laajemminkin ja kissat olivat myös uskonnollisessa mielessä heille tärkeitä. Esimerkiksi raskaana olevien suojelija sekä mielihyvän jumalatar Bastet kuvattiin kissaksi noin 600 eaa. Bastet on auringonjumala Ran tytär, Ptahin vaimo sekä Mihosin äiti.  Sen sijaan keskiajalla kissoja vainottiin kirkon taholta ja niitä pidettiin noitina tai noidille kuuluvina.

Suomeen kissat saapuivat ilmeisesti 800 - 1000 jälkeen ajanlaskumme alun. Kotieläimiksi kissat päätyivät 1800-luvulla, jonka loppupuolella aloitettiin myös eri kissarotujen jalostus. Tänä päivänä eri rotuja löytyy noin 50 ja kissoja kaiken kaikkiaan arvioitiin vuosi sitten olevan 600 miljoonaa, joista Suomessa elää arviolta 600 000 - miljoonaa.


Kissat ovat siis olleet hyvin kauan maapallollamme lähes samassa asemassa kuin nytkin. Vihattuja tai rakastettuja mystisiä olentoja. Mikä voisikaan olla siis parempi hahmo tarot-kortteihin, kuin kissa!?

Haaveilin omista tarot-korteista kauan. Nyt unelmani on toteutunut minulle parhaassa mahdollisessa muodossa, eli kissatarotina. Kiitos Unio mystican, josta nämä minulle päätyivät lehdistönäytteen muodossa. Lisäksi sain samaan settiin kuuluvan opaskirjan, jota ilman olisinkin ollut pulassa.


Kissatarot -kirja on aivan ihana. Siinä on upeat kovat kannet ja vaikka sisältö onkin mustavalkoinen, mikä ensisilmäyksellä hämmensi, ei sillä lopulta ole merkitystä. Perehtyessäni kirjaan huomasin sisällön olevan huippu. Kirjassa kerrotaan yleisesti tarotista, mitä se on, sekä opastetaan kuvin ja selkein suomenkielisin tekstein, kuinka kissatarotilla ennustetaan. Koska tarot-malleja on monia, on myös kirjaan koottu useampaan tarot-tulkintaan ohjeet. Lisäksi kirja pitää sisällään kattavan osion jokaisesta kissatarot-kortista, mitä kukin kortti tarkoittaa. Kissatarot noudattaa perinteistä tarotjärjestelmää,  johon kuuluu 78 korttia; 22 Suurten salaisuuksien ja  56 Pienten salaisuuksien korttia. "Tuhon partaalla sinuun luotan,
Kaunis kissani,
Pyhiin silmiisi. 
Ne eessäni, kuin kaksi tähteä,
Myrskyssä auttavat suunnan löytymään."
Francesco Petrarca (1304-1374)


Aiemmin todellakin luulin tarot-ennustamisen olevan vaikeaa ja että siihen tarvittaisiin hyvin hyvin tarkka muisti, vaativien korttinimien ja tulkintojen opettelu, kenties jopa jokin synnynnäinen ja periytyvä maaginen voima. Nyt tiedän, että tämän setin lisäksi sinulta ja minulta vaaditaan ainoastaan lukutaitoa ja kiinnostusta perehtyä tarot-tulkintojen maailmaan. Avoimuutta ja uskallusta kohdata se, mitä kortit kertovat. 

Terttu Seulen kuvittamat kortit ovat oikea suosionosoitus viehkeäliikkeisille, mystisille kissaolennoille, jotka keskuudessamme kulkevat. Kuvitus on todella tasokas, upea ja jokaisen kissaihmisen sydäntä hivelevä. Kuin pieniä tauluja pitäisin kädessäni! Jokaisessa kortissa on yksityiskohtia myöten viimeistelty ihmisten ja kissojen yhteys. Se, kuinka kissat auttavat meitä elämässämme eteenpäin. 

Tiedän kokemuksestanikin, että kissoilla on kuudes aisti, jolla he näkevät enemmän kuin me. Omat kissanikin hoitavat minua kovien kipujen aikana, kun taas lievemmillä, ns. Minulle normaaleilla kivuilla, leikkivät tai nukkuvat omaan tahtiinsa.  


Unio Mystica.comissa on kattava suomen ja englanninkielisten tarotkorttien valikoima. Minulle oman setin valikoiminen teetti ensin hankaluuksia, sillä moni korttipakka vaikutti ensinäkemältä upealta. Sen vuoksi laitoin netin kiinni hetkeksi ja menin pitkäkseni. 

Suljin silmäni ja mietin, mitä minä haluan tarotilta?
Mikä minua auttaa ihan normaalissakin arjessa yli surun, pelkojen, vihantunteiden tai jakaa ilot ja onnen kyyneleet? 
Mistä saan intuitioni kautta voimaa? 
Mitä haluan elämääni erityisesti?
Mille teemalle tai asialle uskoudun helpoiten, jos näen ne kuvina? 

Mieleeni leijaili asioita, olentoja, värejä, nimiä.. keskityin yhä vähemmän ohjaamaan itse ajatuksiani ja poissuljin kaiken muun, paitsi sisäisen kundaliinini. En ole varma, kauanko aikaa siihen vierähti tai torkahdinko välillä, mutta lopulta tiedostin sen, että haluan vahvoja värejä, kissoja tai merenneitoja ja suomenkielisen opastuksen. Näin minun oli helpompi valikoida ne kortit, jotka todella toisivat minulle voimaa ja tulkinta-avun vuosiksi eteenpäinkin. 


Tarotkorteissa on paljon ikivanhaa viisautta, josta on apua etsiessäsi vastauksia mieltä painaviin asioihin. Ne toimivat apuvälineinä oman sisimpämme tulkitsemiseen. Kissatarotin kuvat ovat näyttäviä, mutta ne eivät kuitenkaan ohjaile mieltäsi liikaa, vaan antavat alitajuntasi tehdä työnsä. 

Halusin heti testata kortit nähdäkseni miten ne oikeasti toimivat. Tosin ajattelin, etten ensimmäisellä kerralla saisi vastauksia, vaan tulkinta vaatisi harjoittelua. Toisin kävi. Pysähdyin korttien ja kristallieni eteen pitemmäksikin aikaa kuuntelemaan sisintäni. Kortit todellakin osuivat oikeisiin kohtiin niin menneisyyttä kuin tätä hetkeä ja tulevaakin ajatellen. Olin kuin avoin kirja itse itselleni. Se tuntui heti hyvin kiehtovalta, mutta samalla myös hyvin opettavalta. Nyt olen löytänyt kanavani itseeni syvemmälle, kuin arvata saatoin. 

Toisin sanoen jos tarot ei ole sinulle entuudestaan tuttua, tämän teoksen ja korttipakan jälkeen on. Helppoa!

Tämä ei sinänsä ole mainos eikä pyydetty maininta, vaan vinkki, mistä voit näitä löytää. Minä ainakin olisin kiitollinen, jos haluamani tuotteen ostopaikka ja hinta olisivat tiedossa, eikä tarvitsisi alkaa arpomaan, onko niitä edes saatavilla. Jotenka...
Kissatarot-kortteja saa ostettua erikseen samoin kuin kissatarot-tulkintaopastakin. Unio mysticassa kissatarot-korttipakka maksaa 29€ ja tulkintaopas 24€. Postitse tilattuna hinta nousee 5 euron postimaksulla, mutta voit myös käydä suoraan Yrjönkatu 8, Helsinki sijaitsevassa kivijalkamyymälässä arkena ja lauantaina. Kurkista myös Delfiini.fi .  

Kirja ja korttipakka lehdistönäyte Unio mysticasta 

Kommentit

Minulle ei koskaan olekaan luettu tarot korteista. Vähän kävi kiinnostamaan kyllä :)
Mukavaa tiistai-iltaa Viltsu !
Tämä on sekä hauskaa että pohdintaa herättävää. Vielä en osaa kortteja niin hyvin, että saisin lyhyen tulkinnan kirjoitettua vaikkapa sinulle, mutta sekin aika varmaan joskus koittaa. Sitä odotellessa kannattaa miettiä olisiko omat kortit hankintalistalla.
Kaunismäessä sanoi…
Tämä oli tosi kiinnostava juttu, kiitos. Tarot on aina vaikuttanut kiinnostavalta, mutta en ole tiennyt siitä juuri mitään. Aurinkoisia syyspäiviä sinulle ja kissoille rapsuja❤🌞
Kiemtämättä tarot on ollut aina minullakin se, mikä on näyytänyt oikein, kun taas moni muu ennustus tai lehtien horoskoopit jne vaikuttaneet keksityltä. Kiitos sinulle! Ihana kommentti kannustaa.
ja kysy toki mitä mieleen tulee vaikka meilillä, jos haluat.
LauraKatarooma sanoi…
Mää oon pitkään miettiny Tarot-korttien hommaamista. En vaan oo saanu vielä tähän mennessä aikaseksi.
No nyt vois olla hyvä aika. Eiks joo?! ;)
Silkku sanoi…
Kiitos jälleen kun jaoit tämän meidän kanssamme :) Kiehtoo kovasti korttien maailma.

Suositut tekstit