Hae tästä blogista

Happy Journalini eka sivu


Syystä tai toisesta minulle oli vaikeaa aloittaa journalin teko. Kiinnostus bujoiluun ja plannereihin on ollut kauan, mutta jokin vain jarrutti sen oman aloituksessa. Kahlasin läpi Pinterestiä ja Instagramia toisten vihkoja katsellen, mutta ei vain auenneet ovet omaan innostukseen. Ei ennen, kuin löysin tekstin: "Start where you are, Use what you have,  Do what you can. - Arthur Ashe ". Suomeksi Arthur Ashen ajatukset kuuluvat näin: "Aloita missä olet, Käytä mitä sinulla on, Tee mitä voit". Niin yksinkertaista, että kuka tahansa voi noudattaa tuota ajatusta. Ja niin itsekriittisyys ja täydellisyyden tavoittelu saivat väistyä ja ihan vaan aloitin sivun sen kummemmin ajattelematta. 


Kannen koristelin kirjeen mukana saamallani kauniilla teipillä. Olihan tuo Punahilkka saatava talteen. Ekan sivun maalasin sabluunalla ja akryyliväreillä. Kun maalit olivat kuivuneet, liimailin ja kirjoittelin sivun täyteen. 


Tämän sivun nimi voisi hyvinkin olla ALOITUS. Keräsin aloitukseen sopivia lauseita ja liimailin kuvia, jotka jollain tapaa ovat osa minua. Kissa, kuppi kahvia, kukkia... 
To do-listakin löytyi ja tuo onkin sellainen asia, joka minun on laitettava itselleni joka viikolle. Jos ei tänne Happy journaliin, niin vaikka sitten muikkariksi puhelimeen. Nyt, kun vihdoin pääsen jalkeille, tarvitsen selkeät suunnitelmat, etten ala poukkoilla kahta-kolmea asiaa yhtä aikaa innoissani. Tai etten unohda! Muutoinhan Happy journal tulee sisältämään iloa tuottavia asioita. 


Kansissa on taskuja, joihin kerään pientä sälää, jotka haluan journaliin heti, kun niille on sopiva paikka. En aio kuljettaa mukanani tätä, joten liimaa jne en tänne kasaa, mutta juurikin tuota hipleetä. Ne kun muuten häviävät verstaalleni. 


Tällainen sivu tästä tuli.
Mitä mieltä olet? 
Entä löytyykö sinulta jo oma planner tai journal?
Ja tuonne erillisellä sivulla olevaan askartelusanastoon aloittelen keräämään myös sanastoa bujoilusta. Pikkuhiljaa, kunhan itsellenikin kaikki ne sanat tulevat tutuiksi. Saa vinkata, jos hyviä ja oleellisia sanoja suomennoksineen tulee mieleesi. Kiittäen,

Viltsu

9 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Wautsi miten upea. Minä jäin journalkoukkuun pari vuotta sitten. Ihanat kannet, ihanat mietelauseet ja upea sivu. Pitää muistaa, että tätä tehdään omaksi iloksi, ja ei ole pakko olla täydellinen (voi irroitella miten haluaa). Ihan selvästi olet itsekriittinen. Pois tämä siis ja anna palaa omaksi iloksi :D

Silkku kirjoitti...

Planner löytyy. Tilasin Kiinasta sellaisen missä on myös suuret kirjoitus tilat kalenterin kohdalla. Toimii samalla päiväkirjanakin :) Mulla on kolme kalnteria, iso planner kotona, kassissa pikku kalenteri ja kolmantena puhelimen kalenteri, on muistamista kirjoittaa kaikki tärkeä kaikkiin kalentereihin ;)

Ihana tuo sinun plannerisi ja eikö ole aika luovaa ja vapauttavaa kun antaa vain mennä :)
Mukavaa kesäpäivää sinne teille <3

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ennen kirjoittelin kaikki mahdolliset ylös isoon kalenteriini, piirtelin sinne myös. Jotenkin se vaan jäi...pitäisiköhän verestää muistoja uudestaan?

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Mielessäni kuvittelin mitä hienoimmat sivut, joita en edes osaa tehdä. Onneksi luovuin neitsyt-täydellisyyden tavoittelusta. Nyt osaan tehdä just niinkuin taitoni riittävät.

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Kiinasta saa hyviä tarvikkeita. Pitääkin muistaa tuo. Juu, on vapauttavaa. Rohkeus antaa vaan mennä ja tehdä oikeasti happy

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Suosittelen. Se on kivaa. On minulla paperikalenteri ollut "aina", mutta tämä on luovuutta varten. Sellainen itsetutkiskelun ja inspiroitumisen kanava. Tsemppikirja huonoille päiville.

Virva kirjoitti...

Mulla on bujo ja sit teen seurantaa Ajaston Note-kalenteriin. Mut nyt tarvisin bujoon vielä semmoisen dreams-osion, siis sellaisen, joiden haaveet on ihan oikeasti mahdollista toteuttaa joskus. Toi sun on tosi hieno! Siitä haavesivusta vois tehdä myös kauniin ja lisäillä haaveita aina kun mieleen tulee. Ja tavoitteet mun pitää kans saada jonnekin eli siis sinne bujoon.

Minna M kirjoitti...

Kiinnostaisi. On kiinnostanut jo pitkään. En vain osaa aloittaa.

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Tuttu tunne. Hanki planner ja sitten annat inspiraation ja käden viedä sua. Näissä ei ole sääntöjä, joiden vuoksi pitäisi stressata.

JOKO LUIT TÄMÄN?

Bumerangityynyllä selkäkipuja vastaan

-Yhteistyö- Oletko koskaan miettinyt sitä, miksi me oikeastaan nukumme? Miksi keho sanoo, että nyt väsyttää, nyt on aika käydä nukkumaan? Mi...