Hae tästä blogista

Kosmetiikkaa kotikonstein uusiksi ja kansainvälinen atc-vaihto starttasi


Kaapissa lojui käyttämättömänä muutama luomiväri, jotka olivat lähes uusina murentuneet jauheeksi. Oli aika kasailla ne ja muutama pienempi jämä ja tehdä niistä omat ehjät luomivärit. Vasemmanpuoleinen on täysin oma sekoitukseni, josta tuli minulle sopiva glitterimäinen smokey eye-meikki. Oikeanpuoleinen trio on lähinnä korjailua. 


Kuinka homma sitten käytännössä tapahtui? 

Keräsin astiaan ne luomivärijauheet, jotka halusin sekoittaa keskenään, tai vain sen yhden. Silppusin kokkareet tasaiseksi jauheeksi ja lisäsin himpun alkoholipitoista desinfiointiainetta. Mitä puhtaampaa alkoholia, sen parempi lopputulos. (Kysy Apteekista). Sekoitin massan tasaiseksi taikinaksi ja nostin puhtaalla jäätelötikulla (myydään askartelutarvikekaupoissa)luomiväripalettiin. Sen jälkeen painelin kevyesti leivinpaperipalasella massaa, jotta siitä tulisi tasainen ja ettei ilmakuplia jäisi ollenkaan. Kun lopputulos oli mieluisa, laitoin rasiat kuivumaan kansi auki sellaiseen paikkaan, missä kissat eivät päässeet niitä tiputtelemaan tai muuten härppimään. Noin vuorokauden kuluttua minulla oli kaksi uutta luomiväriä käyttövalmiina. Onko rikkoutuneiden puuterimaisten meikkien korjaaminen sinulle tuttua? 

Seuraavaksi toisenlaiseen puuhaan, nimittäin atc-askarteluun. Osallistuin kansainväliseen atc-vaihtoon taas tänäkin keväänä ja aiheenamme oli leimattua ja musiikki. tällaiset kortit minulta syntyivät. 


Leimailun lisäksi käytin mm. washiteippejä ja kimalleliimoja. 


Leimasin tekstin lisäksi viulun ja nuotit. 


Rakastan värejä, joten sujautin kortteihin väriä tuomaan timantteja. 


Palapelin palaset ja joissakin korteissa ympyrän puolikkaat toivat lisänä tutkittavaa ja ihmeteltävää. 


Vaikka kortit ovat samantyylisiä, on jokainen kortti aina uniikki. Mietin, että sarjani kuvastaisi konsertti mainosta tai lippua viulukonserttiin. Mitä sinä sanot näistä? 


Ja niin syntyi 5 vaihtokorttia ja kahdelle emännälle lahjat. Vaihto Belgian ja Hollannin kanssa on valmis. Olen saanut jo kortit maailmalta, joten tulossa huikeita kansainvälisiä kortteja blogiin pian.


6 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

En ole ikinä "korjannut" meikkejä, vaan viskannut roskiin. Pitää kertoa tyttärelle että ne voi pelastaa. Itse en ole meikannut enää vuosiin. Hienoa kortteja!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Poskipunan olen kerran tuolla tavalla korjannut. Oli toimiva niksi. Kyllä olisi harmittanut, jos en olisi punaa saanut korjattua, kun sen edellisenä päivänä vasta olin ostanut. Kaunis harmaan sävy tuossa sinun luomivärissä.
Leppoisaa viikonloppua Viltsu <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Uskomatonta, että sen kamalan sottaavan jaujeen saa uusiokätettyä. Olen monta kertaa pyyhkinyt kaikki meikit kostealla ja karistellut hajonneen luomivärin roskikseen kirosanojen saattelemana tietenkin :D
Ihanat kortit olet tehnyt. Minä jotenkin vierastan noita ulkomaalaisia vaihtoja. Kielitaitoa kun ei ole yhtään kertynyt.

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Kyllä, ehdottomasti. Rahan arvoista tavaraa ja etenkin, jos suht uutena hajoaa. Onneksi on keinot, millä korjata, eikä tarvitse uutta heti ostaa.

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Uskon, että olisi ollut harmitus kova. Onneksi sait korjattua sen.
Juu, tykkään tuosta harmaan sävystä myös, vaikkei smokey eyes yleisesti ottaen ole ollutkaan minun raskaille luomille sopiva. Tämä on tarpeeksi vaaleaksi saatu jämien ansiosta ja niissähän oli kimalletta, joten hienoinen kimallus on mukana valoa antamassa. Toimii. Hauska sinänsä, ettei alkuperäiset sävyt olleet harmaan tai mustan sävyjä ollenkaan. :D

Inspiration, Viltsumari kirjoitti...

Tuttu tunne. Joka paikassa sitä tököttiä, kun yrität siivota pois. Mutta nytpä ei tarvitse, kuin kipata isompaan astiaan ja alkaa massaa muokkaamaan. Ei tule sotkuakaan, kun laitat ensin sanomalehtipaperin alle.

JOKO LUIT TÄMÄN?

Evogenom

-yhteistyö-  Sisältää huikean alekoodin  Oletko koskaan miettinyt sitä, kuka sinä oikeastaan olet? Mitä geenit sinusta kertoisivat, jos vois...

Kestosuosikit