Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset


Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 

Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.

Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta löytyy kattava valikoima hiusten- ja ihonhoitotuotteita, ja sieltä siis nämä tämän kertaiset esittelemäni sukatkin löytyivät. 




Kuorivat sukat on tarkoitettu kovettumien ja kuivan ihon poistoon. Koska omat jalkani ovat olleet niin heikossa kunnossa, olin skeptinen moisten sukkien suhteen. Jos ei kortisonit ja muut voiteetkaan auta, saatikka sauna, vesikylvyt jne,  niin mikä näissä sukissa muka voisi olla parempaa. Halusin kuitenkin olla IHAN VARMA, ja kaikkeni yrittänyt ennen, ennenkuin heittäisin hanskat tiskiin, tai paremminkin sukat, ja sanoisin, ettei tähän auta mikään. 

Niinpä eräänä päivänä, kun tiesin olevani kotona sen päivän, eikä sillä hetkellä jaloissani ollut haavaumia, avasin kuorivien sukkien pakkauksen ja tutustuin tuotteeseen vaihe vaiheelta. Tosiaankin, jalkojen on oltava ehjät kuorivia sukkia käytettäessä. 


Sukkapari on yhtenä kappaleena pussissa, eli hygieeniset ja puhtaat. Et myöskään tahraa käsiäsi sukkia pois ottaessa pakkauksesta tai niitten käsittelyssä missään vaiheessa. (Poikkeuksena loppusilaus, josta kerron myöhemmin tässä postauksessa. )


Keskellä sukkaparia menee selvä raja, josta sukat leikataan irti toisistaan. Huomasin, ettei kannata leikata rajan keskeltä, vaan molemmin puolin juuri ja juuri yli rajan, jotta molemmat sukat saadaan auki. 


Muovisukan sisällä on toinen, kangasmainen sukka, johon on uutettu hoitavat aineet. Tuoksu on ihanan laventelinen, muttei ainakaan minun mielestäni mitenkään yliampuva. Sen verran raotetaan kangassukkaa, että jalka saadaan sen sisälle. Tällöin jalkasi on siis nilkkaa myöten kangassukassa/uutteessa sekä muovisukassa. Uutetta on niin reilusti, että se riittää varmasti isompaankin jalkapohjaan varpaineen ja kantapäineen. Samalla uute virkistää jalkoja. 

INCI
Aqua (Water), Alcohol, Lactic Acid, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Glycolic Acid, Glycerin, Arginine, Salicylic Acid, Methyl Hydrogenated Rosinate, Tocopheryl Acetate, Urea, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Gingko Biloba Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Malpighia Punicifolia (Acerola) Fruit Extract, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Portulaca Olerace Extract, Prunus Persica (Peach) Leaf Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Sophora Angustifolia Root Extract, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Polyglyceryl.3 Methylglucose Distearate, Dimethicone Crosspolymer, Cocamidopropyl Betaine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol.


Kun jalat ovat sukissa, nilkkaremmi vedetään nilkan ympäri sukasta kiinni. Sen huomasin, ettei pituutta ole riittävästi paksumpiin nilkkoihin ja muutenkin aika hepposet remmit. Minulla irtosi toisesta sukasta heti alkuunsa remmi (tarranauha). Se ei kuitenkaan pilaa sukkia millään muotoa, vaan  minä laitoin näiden sukkien päälle toiset, isommat sukat ja hyvin pysyivät jaloissa. Voit kokeilla esim. villasukkia tai aamutossuja, jotka pitäisivät kuorivat sukat paikoillaan. Tai teippaa kevyesti esim. maalarinteipillä varret, mutta ei niin tiukasti, ettei veri pääse kiertämään! En suosittele jesaria tms, mitä et saa helposti irti sukkien poisoton aikana! 



Sukkien annetaan vaikuttaa 90-120 minuuttia, jona aikana voit katsoa vaikkapa leffaa kissa sylissäsi, tai lukea tenttiin tai vaihda vaikkapa kuulumiset parhaan tyttökaverisi kanssa! 

Tämän jälkeen jalat huuhtellaan. Tässä vaiheessa siis joudut kätesi kastelemaan, et aiemmin. Pese kuoriva uute hyvin pois, mutta älä voitele pesun jälkeen jalkojasi millään voiteella! Seuraavien päivien aikana iho alkaa uudistua. Älä käytä jalkavoiteita kuoriutumisprosessin aikana missään vaiheessa, jotta hoito olisi mahdollisimman tehokas. 

Laitan videon sukkien käytöstä tähän väliin. 



Kun olin pessyt jalat, olin pettynyt. Jaloista ei ollut kuoriutunut yhtikäs mikään! Ihanan pehmeäthän ne olivat ja sinänsä hyväntuntuiset, mutta siinä kaikki. Onneksi kuitenkin jaloillani oli sen verran hyvä olla, ettei edes mieli tehnyt voidella niitä kosteusvoiteella. Koska pakkauksessa sanottiin, että prosessin kesto riippuu kuivan ihosolukon paksuudesta  ja täten voi kestää 7- 10 päivääkin, päätin antaa sukille vielä toisen mahdollisuuden. Siitä alkoi jalkojeni erityistarkkailu. Heh heh. 

Tuote ei sisällä parabeenejä eikä sitä ole testattu eläinkokeilla, joten siinä lisää plussaa, miksi kokeilin näitä itse.

Seuraavien päivien aikana jaloissani tehtiin salaista työtä minun tietämättäni. Yhdistelmä AHA-happoja ja tehokkaita kasveista saatavia uutteita nikkaroivat sisältä käsin kuivaa ihosolukkoa ja kovettumia pois.  7 vuorokautta siihen meni, että jalkapohjistani näkyi selvästi, että se luo nahkansa! 


Riekaleita sai napsittua pois ihan kivuttomasti ilman terveen ihon vaurioittamista. Kuvassa yli viikko mennyt sukkien käytöstä. Osa kuoriutunut jo pois. Riekaleet vaan suurenivat tuostakin ja lopulta lähti isoja laattoja irti. Paksut kantapäät, liuskottuvat, halkeilevat jalkapohjat, kuivat ja myksedeeman aikaansaamat ruvet varpaista jne kuoriutuivat kokonaan pois. Tilalle tuli uusi, terve ja vaaleanpunainen iho. Itkin ilosta ja hehkutin jalkojeni hyvinvointia jokaiselle tuttavalle, jonka tapasin. Olin löytänyt vihdoin avun jaloilleni! 

Sunrise Cosmeticsin löydät:
Verkosta
Instagramista
Facebookista


Sukat Hinta:14.85 € Sunrise Cosmetics Pr-näytteenä saatu


Korostan, että postaus on VAIN minun jaloistani ja niiden avusta! Keskustele lääkärisi kanssa, voitko käyttää sinulla olevan sairauden kanssa kuorivia sukkia vai et. Esim. Diabeetikoille ja raskaana oleville näitä ei suositella ilman lääkärin lupaa!
Valmistaja suosittelee ihotestin tekemistä pienelle alueelle ennen ensimmäistä käyttökertaa. Tuotetta ei tule käyttää rikkoontuneelle tai ärtyneelle iholle. Vältä aineen joutumista silmiin. Pidä lasten ulottumattomissa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nämä kuorivat sukat todella toimivat.
Ihanat on myös kosteuttavat sukat!
Mukavaa iltaa Viltsu ❤️
Kiitos anonyymi. Ekat sukat minulla muttei vikat. Hyvää yötä.
Tiia Koivusalo sanoi…
En ole ikinä uskaltanut kokeilla vastaavia sukkia ja iskee sellainen ahtaanpaikankammo, kun pitää laittaa sukat noihin pussukoihin, hih. Mutta onpa tehokas tuote. Kivaa viikkoa Viltsu <3
Jalkojen ahtaanpaikan kammo!?! :D Voi sinua Tiia. Reilun kokoiset pussit ovat ja ihoa vastenhan on sukka. Ei muovi.
Ihanaa kun auttoi. Hyvä kun uskalsit kokeilla ja jaksoit odottaa ennenkuin alkoi vaikutus.