Paketti Ruohonjuuresta ja nenäkannun käyttöohje
Tutustumme tällä kertaa siihen, mitä tapahtuu, kun Ruohonjuuresta tulee meille paketti. tärkeintä on yhteishenki ja se, että kaikki saavat jotakin.
Ihan alkuun tutkitaan porukalla sisältö ja tarkistetaan, ettei laatikkoon jää mitään pientä piiloon. Ylitarkastaja Carlos Adi Mikael sekä Varatarkastaja Luis Ernest Hamilton suorittavat meillä lopputarkastuksen.
Laatikko on tutkittava niin ulkoa kuin sisäpuoleltakin ja erityisesti kaikki nurkat. Eihän sitä tiedä, jos vaikka..
Luis-herra odottelee kiltisti vuoroaan ja omaa erityisosaamistaan. Se ei niinkään ole laatikon nurkkien tutkiminen, vaan...
Kaikkien pakkausmateriaalien, lehtien ja paperien tutkiminen, ettei vaan niiden sekaan jää mitään huomaamatta. tärkeä virka tämäkin!
On hetkiä, että pitkä työpäivä alkaa ramaista, joten hyvä on välillä pitää lepohetki.
"Aivan kuin tuolla olisi ollut jotain... " , "Äh, se olikin vain maton reuna".
"Kyllä! Laatikossa on jotain!"
...Ja sen "jotain" esittelen sinulle tänään käyttöohjeineen.
Pojat saavat hetken huilia silä välin, kun kerron, mitä paketista löytyi.
Pussillinen merisuolaa... Huomaatko pussissa olevan annosteluohjeen? 5ml merisuolaa laitetaan puoleen litraan vettä.
Tämä ei ole ihan mitä tahansa merisuolaa, vaan erityisen hienojakoista. Sitä tarvitaan huuhtelemaan tukkoinen nenä. Lisäksi pakkaus sisälsi mittalusikan. Se puuttuu kuvasta.
Kas niin. Paketista löytyi myös nenänhuuhtelukannu. Nenänhuuhtelukannu, joka meillä on, on Nordic health systemsin kannu. jonka siis saimme Ruohonjuuresta.
Kannu pitää sisällään kolme osaa ja suola neljäntenä:
- Itse kannu
- Yläosassa oleva korkki, jossa on keskellä reikä
- Nokassa oleva korkin näköinen suutinosa, jossa on myös reikä ja muotoiltu nenään sopivaksi. Tähän suutinosaan on myös korkki, eli sulkemaan reikä.
Mistään monimutkaisesta jutusta ei ole kyse, joten osoitan sen sinulle kuvallisin ohjein.
Avaa yläosan korkki, sulje nokka huolellisesti. Täytä nenänhuuhtelukannu kehonlämpöisellä vedellä.
Lisää sopiva määrä hienoa merisuolaa kannuun. Tässä kuvassa se mittalusikka näkyykin nyt.
Sulje kannu ja laita sormi tukevasti korkin reiän päälle. Ravistele muutaman kerran, jotta suola sekoittuu hyvin veteen.
Suolaliuoksella täytetty kannu asetetaan toiseen sieraimeen. Kun kannu ei ole aivan täynnä, saa sen hyvin asennettua (huom, korkki pois tietenkin nokasta) ilman sotkemista. Kannua ja päätä käännetään niin, että liuos menee nenään ja alkaa valua toisesta sieraimesta pois. Jos vesi menee suuhun, on asento väärä ja silloin hieman kallista päätä lisää. Jos mikään ei tunnu auttavan, on toki mahdollista, että esim. kovassa flunssassa sieraimesi ovat todella tukossa. Flunssassa tämä on oikein ihanteellista suorittaa siinä missä terveenäkin, kunhan niistät nenän ensin.
Suolaliuosta juoksutetaan nenän ja poskionteloiden läpi, ja liuoksen mukana poistuu suurin osa pienhiukkasista ja pölystä. Samalla limakalvot rauhoittuvat. Huuhteluun käytetään laimeaa suolavettä, jonka suolapitoisuus on samaa luokkaa kuin kehossamme muutenkin.
Ensimmäisillä kerroilla puuha voi tuntua hankalalta ja suolavesi maistua suussa pahalta. Oikean huuhteluasennon ja -tekniikan löydyttyä nenähuuhtelun tekee nopeasti normaalien aamu- ja iltatoimien yhteydessä, eikä enimmäismäärää nenähuuhteluille ole. Itse ajattelin tehdä satunnaisesti, mutta vähintään pari kertaa kuussa. Syksymmällä ja flunssan aikaan tiivistän käyttöä. Ehkä enemmänkin kuulostelen omaa sierainteni vointia. Jos alkaa karstaa ja limaa kertyä, on huuhtelun aika.
Onko nenän huuhtelu ja nenänhuuhtelukannut sinulle tuttua?
Pahvilaatikko ja paperit: Saatu Ruohonjuuresta, Pr-samples
Nenähuuhtelukannu, NHS: Pr-samples Ruohonjuuresta
Kommentit
Nenäkannu on täälläkin käytössä aina siitepölykautena!
Kiva kuulla että teilläkin kannu on käytössä. Iso apuhan tuosta on.