Hääjuhlan tarjoilu


Kuohuviiniä kultahipuilla meille kahdelle...


Tämä oli virallisena avioitumis päivänä.


Samoin kuin hopeaa hohtava pinkki Aviva.


Näitä juomia nautimme pitkälle iltaan ja katselimme jokaista lasia ihastuneina. Jopa illan viimeisillä lasillisilla.Huomasin, ettei otettu kuvia lämpimästä ruuasta, jota tarjosimme yövieraille, pitkämatkalaisille. Sen sijaan pääosassa olleet herkut ovat edustettuina. Lusikat kahvitteluun ja kakkutarjoiluun olivat hieman isommat, kuin suomalaiset kahvilusikat. Ja tuo sydän.. <3 


Servetit hääteemaa mukaillen pinkkiä ja lilaa.


Tarjoilu kertonee, että samalla juhlimme Murusen synttäreitä. Tarjoilu on tilattu Kakkuaitasta, mikä sijaitsee Riistavedellä. Kaikkien kuopiolaisten konditorioiden tarjoiluehdotusten jälkeen Kakkuaitta vaikutti fiksuimmalta, parhaimmalta ja ystävällisimmältä vaihtoehdolta. Hinta-laatu on todellakin kohdallaan ja saimmehan kaiken tarjottavan suoraan kotiin kannettuna! Ja ei, tämä ei ole mainos eikä yhteistyösoppari, sillä kaikesta on maksettu täysi hinta. 


Voileipäkakku hävisi välittömästi tarjolla ollessaan parempiin suihin, eikä ihme. Näyttävä ja herkullinen lohikakku maistui kaikille. Mainittakoon vielä, että tarjoilu käytiin paikanpäällä Kakkuaitassa suunnittelemassa, sillä sekä hääkoristeiden ja värimaailman ja makujen lisäksi oli otettava huomioon myös rajoitteet. Laktoosi-intoleranssi, soijaproteiini, pähkinät, kaneli, sitrusten kuoressa oleva säilöntäaine, monet E-koodit, kookos,suklaa.. Lisäksi tietyt ruoka-aineet, joita VOI syödä erään sairauden toipilaana. Kakuaitassa kaikki huomioitiin ja saatiin toteutettua erinomaisesti. Esim. luomutuotteina, jolloin turhat säilöntäaineet ja e-koodit saatiin pois. 


Herrasväen pikkuleivät ja sitruunakeksit maistuivat todella ihanalta. Oikeita kukkia emme halunneet ostaa eikä niitä saanut tuoda mukanaan, sillä halusimme ajatella myös astmaatikkojen hyvinvointia. Silkkikukista löytyi juuri oikeanlaiset kukat tähän juhlaan. 


Kakun kanssa oli pieni juju mielessämme. Kaunis kermakakku lilalla koristuksella ja kullanhohtoisella kakkukoristeella.  Kakun sisällä ei todellakaan ollut mansikoita, vaan mustikkacurdya ja appelsiinia sekä kermavaahtoa. Luomua siis tässäkin. 


Kahvikakku oli perinteisempi tiikerikakku, josta tykkäsin myös todella paljon. yleensähän olen ollut sitä mieltä, että tiikerikakut ovat kuivia ja ainoastaan se ruskea osa maistuvaa, mutta jokin jippo kai siinäkin on, sillä tässä kuivaa palaa ei ollut ja tykkäsin koko kakusta. Ei siis ihme, että valitsimme tämän kakkumestarin tuotteet juhlaamme. 


Tervetulijaismaljoiksi valitsimme J.P. Chenetin Fashion Cassisin ja alkoholittomana mansikanmakuisen lasten kuoharin ja lisäksi limppareita löytyi tarjolle. Halusimme lilan kuoharin ja sinne ammatti-baarimestari, joka toimi myös bestmaninä meille, sujautti kimalteet jokaiseen tervetuliaismaljaan. Kuoharia, olutta ja siideriä riitti juoda asti, sillä kuohareitakin oli laatikollinen. 


Nuoriso esitti toiveen Dajm-kakusta, joten nuorten toive kuultiin ja heille Dajm-kakku suotiin. Tämä siis marketti-kakku. 


Jos et vielä tiennyt, niin juhlamme oli meille erityisen tärkeä ja erikoinen siksikin, että kyseessä oli kauan odotetun lakimuutoksen toteutuminen ja sitä kautta rekisteröinti muutettiin avioliitoksi. Olimme jo siis 2014 menneet "naimisiin", mutta vasta nyt 2017 avioliittoon. 


Silloin 2014 menimme salassa maistraattiin ja lähdimme suoraan Turkkiin häämatkalle. Palattuamme näytimme "tulijaisemme" läheisillemme. Vain poikani/mme tiesi tästä etukäteen. Nyt juhlimme läheisten kanssa pienimuotoisesti ja rennosti ilman pönöttämistä ja vaadimme, että ovesta tullaan farkuissa tms, mutta EI juhlapuvuissa! Se saikin paljon kiitosta! Meillä oli teeman mukaisesti värimaailma myös vaatteissa. Murusella tumma lila, minulla pinkki. Oma asuni oli ulkomailta hankittu. Suomessa kun värimaailma tuppasi olemaan turhankin tummaa. 


Meillä oli jo sormissamme kihla- ja vihkisormukset, joten nyt laitoimme kolmannen sormuksen, tosin eri käteen. sormukset ovat Westerbackin kautta voitettu Vuoden gay-rakkaustarina-kilpailusta. Saimme valita itse, minkälaiset haluamme, ja koska meillä on jo ideaa tuleviin hääpäiviin, sormuksemme ovat sileitä ja leveitä flakkasormuksia. niihin on hyvä istuttaa esim. 10v-hääpäivänä timantti tai pari. 


Suomesta en löytänyt naispareille minkäänlaisia viiriä tai nauhoja. Kaikki, mitä hääkoristeita löytyi, olivat melko kehnoja. esim. meillä ollutta viiriä ei saanut naisparille, vaan ainoastaan MR&MRS. Saimme kuitenkin ostettua koristeemme netin kautta. 


Löydätkö kuvasta Carlosin? 


Karkkeja tuli hankittua toistakymmentä kiloa, eikä liikaa ollut. Purkit on valittu niin, että saan ne verstaalle häiden jälkeen, joten kertakäyttöisiä ne eivät olleet. 


Myös karkeissa oli tärkeää huomioida allergiat. Suklaata ei siis ollut tarjolla. Emme halunneet mitään "tätä et saa syödä"-juttuja. 


Sipseille ja poppareille löysimme hauskat mintunvihreät pikkukipot. Sipseissä oli tavallisten lisäksi sydänsipsejä seassa. Popparit tein itse ja se oli hauskaa. Muutama saattoi suuhun livahtaa jo valmistusvaiheessa, mutta sipsien sekoitusvaiheessa en tunnusta maistelleeni sipsejäkin salaa. Hih. Tuotteet kaikki itse ostettu ja hankittu: 

Blue Nun 22K ja Aviva Rose Alko
Tarjoiltavat Kakkuaitta
Dajm-kakku ja sipsit Prisma

Silkkikukat, Candy barin purkit Ikea
Sormukset Westerback
Candybarin pöytäliina, karkkipussit, ilmapallot ja serpentiinit Confetti
Makeiset Urjalan makeistukku
Pöytäkortit ja kutsukorttien valmistusmatskut CC hobby 
Servetit ja pahviset "popparikipot" Tiger

Ulkomailta tilattuja:
Sydänlusikat
Molemmat kakkukoristeet

J.P.Chennet Fashion Cassius
Pinkki juhla-asu
Mrs&Mrs-viiri

Silkki-ja satiininauhat
Timantti-koristeet
Kaikki ottimet

Kaikki loput itsellä valmiina. 
Popparit itse tehty

Kommentit

Aivan ihanat tarjottavat teillä on kyllä ollut. Meilläkin oli aikanaan pienet häät ja oli kyllä kiva, kun tunnelma oli rento ja vain läheiset paikalla.
Outi, kiitos. Meistä kumpikaan ei ole suurien juhlien fanittajia ja etenkin kun se oli nimi paperiin vain. Sekin aiemmin jo. Kaikilla oli juttuseuraa ja hauskaa
Unknown sanoi…
Hyvät tarjottavat!
Kiitos Satu. tykättiin kyllä
Riina sanoi…
Onpas ollut kiva hääjuhla ja kauniit koristelut. Nuo karkkijutut oli kyllä mainiot, hauskat tekstit :).