Siirry pääsisältöön

Megalomaaninen marjastus postaus

varpaat

Tuijotan varpaitani ja mietin, kuinka onnekkaita hetkiä elämässä voivat olla ne päivät, kun voin kävellä luonnossa, tuoksutella raitista ilmaa ja tuntea kanervikon kukkivan. Maistaa mättäästä mehukkaan mustikan maun ja katsella itikoiden ahnasta väijymistä, mutta kun ei voi pistää... Autan tehoaa hyvin. marjastus

Minun onneani lisää tämä häkkyrä, joka mahdollistaa sen, että voin ihan oikeasti kerätä mustikoita, puolukoita ja karpaloita ilman valtavaa tuskaa. Ja se, kuinka paljon marjaa voin kerätä! Ennen minulla oli tyhjä hillopurkki mukana, joten saatoin kerätä sankollisen, eli oman pienen purkkini täyteen. Nyt voin kerätä suorilta selin isomman sankollisen. 

marjurin varsi

Isoon Marjuriin laitettava säädettävä varsi on erityisen oiva marjastuskaveri meille, jotka emme voi tai jotka eivät syystä tai toisesta halua kumarrella ja kyykkiä marjojen perässä. Marjurin varsi todellakin toimii ja auttaa saavuttamaan tavoitteeni isosta ämpäristä.

Varressa on säätö, jonka avulla varresta saa oikean mittaisen niin lyhyille kuin pitkillekin marjastajille. Minä kuulun heihin, joilla jalat ovat syvällä pepussa. Se taisi kuitenkin olla toissijainen asia.

marjuri

Iso marjuri itsessään ON iso, jos verrataan "tavallisiin" marjastusrohmuihin. Marjurin varsi käy vain tähän malliin. Pieni marjurikin on olemassa, mutta se ei sovellu varren kanssa.
Marjurit on valmistettu Suomessa kestävästä elintarvikekelpoisesta ABS-muovista.

Marjojen poiminta

Muistutan edelleen Sinisestä jalanjäljestä, eli
OSTAESSASI KYMPILLÄ KUUSSA SUOMALAISIA TUOTTEITA LUOT LISÄÄ 10 000 UUTTA TYÖPAIKKAA. 

Marjuri ja varsi

Marjurin ja varren etu on siis se, että voit poimia marjoja seisaaltaan tai kun kävelet. Ei tarvitse kyykistellä eikä joka mättään kohdalla kumartua. Tai kuten minäkin tein välillä, istahtaa kaatuneelle puun rungolle ja vain kurkotella varren kanssa ja poimia mättäät tyhjiksi mustikoista. Selkään toki sattui koska sattuu joka tapauksessa, teinpä mitä tahansa, mutta mitään lisäkipuja ei tullut siksi, että olin marjassa. Ei todellakaan! Ihan samalta tuntui, kuin olisin ollut kävelemässä metsässä. Enhän minä työtä tehnyt selällä laisinkaan, vaan käsillä! 

mustikat

Minua pelotti ihmisten kauhukertomukset siitä, kuinka marjastajat rohmuavat poimureillaan mättäät juurineen irti ja seuraavina syksyinä ei marjoja enää kasvaisi. Pelotti sekin, kuinka paljon sitä siivottavaa sitten tulee ja onko mustikat kiinni varvuissaan. 

Minun pelkoni oli turhaa! Marjuri mättäälle, mustikkaa vastakarvaan. Yritin alkuunsa hissutella marjurin "huulilla", mutta ihan höpöhöpöhommaksi se semmonen meni.  Kunnon rouhaisu ja se on siinä. Mustikat olivat kyydissä!

mustikkamätäs

Kurkistus Marjurin sisälle. Onko mustikoiden lisäksi juurakkoineen mätäs tai varpuja? No eipä ole! On vain mustikat, jotka niin nätisti marjurin pohjalla. Kuvasta ei ehkä näy kunnolla, mutta pieni pykälä estää jo kyydissä olevia mustikoita karkaamasta, jos rouhaisisin uudestaan. Saan siis koko mättään poimia kerralla, ennenkuin kippaan sankoon.

ämpäri
Sitten varrella koukautus ämpäriin ja kuten kuvasta huomaat, marjuri sujahtaa isoon ämpäriin näppärästi ja kaataa marjat sinne ilman mitään sheikkaamisia. Marjuri ei siis riko varvikkoa eikä myöskään keräämiäni mustikoita. 


Vielä lähikuva siitä, kuinka varpu itsessään sujahtaa etummaisten hampaiden välistä, mutta mustikat irtoavat siitä. Tämä siis Plastexin Marjurin ja Marjurin varren kanssa. En tiedä muiden merkkisistä mitään. Ovat kaikki omanlaisiaan. Plastex on valmistanut marjurin toimimaan juurikin siten, ettei pikkuroskia tulisi paljoa eikä vahingoita varpuja. tällä et tuhoa marjasatoa ensi vuodelta! Jos ne kauhukertomukset ovat totta, eivät ole ainakaan tämän tuoteparin aiheuttamia. Ja tosiaan, saatavana pientäkin marjuria ilman vartta. Sama turvallinen valinta. Mustikkamättäällä muistin senkin, että meillähän on Plastexilta myös veneessä sellainen oranssi äyskäri! 

saalis

Kuten kuvasta näkyy, havunneulasia löytyy mustikoiden seasta. Seuraavan kerran kerron, kuinka ne puhdistin. Se olkoon uusi tarina. ;)

Kesä. Helle. Arvatkaas, onko vointini parempi nyt helteiden aikaan, kuin koleana ja kylmänä kautena!? Niinpä! Saisikohan ulkomaan matkan puoleksi vuotta jonnekin lämpimään, ihan siksi, että silloin olisi talviksin helpompaa!? Jään miettimään sitä samalla, kun kaadan lisää mustikoita kuppiin ja maitoa sekaan.


yhteistyössä Plastexin kanssa

Kommentit

No tuommosella vois tämmönen raskaana oleva muumimammakin poimia mustikoita :D
Viltsu sanoi…
Ihan helposti!
Tuo sopisi tällaiselle polvivaivaiselle tanttaralle myös ;D
Kata Maria sanoi…
Mielenkiintoinen laite taidan vinkata tästä eteenpäin!
Salka sanoi…
Herran jestas, tuohan vaikuttaa toimivalta! Me ostettiin metallipiikkiset ja niillä tuntuu roskaa tulevan mukana. Tässä teidän mallissa on näemmä leveämmät välit, metallipiikkisen välit ovat kapeahkot. Muutama mustikanvarpu lähti kokonsa maasta irti, metallipiikkisellä täytyy tekniikka pitää hellävaraisempana. Mutta tästä teidän mallista vinkkaan kyllä äidilleni, jolla tulee selkä kipeäksi marjastaessa.
Viltsu sanoi…
Salka todellakin roskan määrä on suht pieni. Toki on mustikoita kiinni olevaa märkää roskaa , havunneulasia ja puun oksia muttei varpuja! Aluksi pelkäsin vahingoittavani mustikan Varpuja ja siksi kärkeä vaan käytin mutta ei se niin toiminut. Reilu rouhaisu ja mustikat irtoavat koriosaan. vastakarvaan kun vetää niin parhaiten toimii. Ai niin. Pitääkin tehdä se puhdistuspostaus! Suosittelen senkin lukemaan sitten!
Ciena / Katja H. sanoi…
Mahtavaa lukea sinun postauksia kun niistä saa niin hyviä vinkkejä ja kivasti esittelet hyödyllisiä tuotteita! :)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…