Suklaa-appelsiinikakku
Ehdoton Joulun suosikki meidän perheessä on Suklaa-appelsiinikakku. Tahdon antaa ohjeen sinullekin, sillä tämä kakku ON hyvä ja toimii vaikka kesälläkin!!
Tarvitset:
Taikina:
300 g voita
6 kananmunaa
4 dl sokeria
1 appelsiinin kuoret
4 rkl appelsiinin mehua
100 g talous suklaata
5 dl puolikarkeita vehnä- tai kakkujauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
4 tl appelsiinin mehua
2 appelsiinin raastettua kuorta
100 g rouhittuja pähkinöitä
Tee näin:
Esivalmistelut:
- Raasta appelsiini
- rouhi suklaa hyvin pieneksi veitsellä leikkuulaudan päällä
- Voitele ja korppujauhota iso kakkuvuoka
Valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- Sekoita vaahtoon raastettu appelsiinin kuori, sulatettu ja hieman jäähtynyt voi ja suklaa
- Lisää jauho-leivinjauheseos
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
- Paista kakkua noin 50min - tunti uunissa keskitasolla 175°C lämmössä. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä hyvin
Kakku on hurjan hyvä näinkin teen ja kahvin kanssa tai vaikka kaakaon kaveriksi. Suklainen ja sopivan vahva appelsiinin maku. Kuorrutus lisää appelsiinin makua ja makeutta kakkuun ja siksi kruunaa kaiken. Joten kun kakku on jäähtynyt, tehdään kuorrutus. (Älä tee kuorrutusta etukäteen, sillä se jämähtää nopeasti).
Kuorrutus:
- Sekoita tomusokeriin sen verran appelsiinin mehua, että saat tasaisen ja notkean massan.
- Lisää raastettu appelsiinin kuori
- Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle
- Ripottele pinnalle pähkinärouhe
Kakku säilyy hyvin.
Jos tahdot pienen kakun, puolita tarvikkeet. Tällä ohjeella tulee iso kahvikakku runsaalla kuorrutteella.
Kommentit