Tonnikala-Pastasalaatti



Tämä salaatti on ruokaisa ja soveltuu siksi ruuaksi tai välipalaksi/iltapalaksi/evääksi.
Ohje on määriltään suuntaa antava, sillä eri ainesosasta laitetaan oman maun mukaan. Joku haluaa sinappisemman maun, joku suolaa tosi vähän jne. Jos sinulta puuttuu esim. Paprikajauhetta, voit toki jättää sen pois. Valkosipulijauheenkin voi korvata puristamalla valkosipulia tonnikalan ja pastan sekaan. Sovellan reseptejä makuni mukaan itsekin, kotta löydän itselleni sopivimmat kokoonpanot ja uudet makuvariaatiot. Perusresepti on kuitenkin ihan hyvä olla, jotta ne pääraaka-aineet osataan valita oikein. 

Tähän salaattiin tulee himo, joten varoituksen sana lienee paikallaan: Varaa joustavat / väljät vaatteet yllesi ja iso kuppi, josta syöt. ;)

Tarvitset nämä Pääraaka-aineet: 
Tee isoon kulhoon

-Pussillinen makaronia
-Purkki tonnikalaa öljyssä
-herne-maissi-paprika pakaste 1 pikkupussi.

Ja kastikkeeseen:
Tee pieneen vatkauskulhoon tai kuppiin

-Kermaviili 1 purkki

-Sinappia saman verran kuin puolikkaseen grillimakkaraan. (Turun sinappi, Pirkka sinappi tms perus-sinappimaku) 

-Aromat- tms suolainen mausteseos oman maun mukaan tuomaan suolaisuutta ja mausteisuutta. (Jos mausteseos on suolaton, voit lisätä suolaa erikseen hitusen) Aloita maustaminen vaikkapa 1 rkl.lla Aromatia ja lisää tarvittaessa.

-Paprikajauhetta puoli teelusikkaa

-Valkosipulijauhetta puoli teelusikkaa

-Lorauta sitruunamehua kastikkeeseen  kiekaus (se pieni sitruunan muotoinen pullo mausteosastolta)

-Sokeria 1tl (tai tarpeen mukaan maun "kovuutta" taittamaan)


TEE NÄIN:

-laita makaronivesi liedelle ja keitä ohjeen mukaan. Huom! Ei saa keittää ylikypsäksi, pehmeäksi mössöksi! 
-samalla laita tonnikala valumaan öljystä erilleen.
-Heti perään kastikkeen teko pienempaan kulhoon, eli sekoita kermaviiliin mausteet tasaiseksi kastikkeeksi haarukkaa apuna käyttäen. Pilko paakut!
-Laita mauste kuin mauste pikkuhiljaa. Mieluummin lisäät sitä vaikka useamminkin, kuin että menee liikaa. 
-Samoin sinappia voit laittaa ensin vain pienen nykerön ja lisäät makusi mukaan.
-Tätä kastiketta täytyy maistella välillä, jotta omaan makuun saat sopivat täräkkyyden, makeuden, mausteisuuden ja suolaisuuden.
-kaada isompaan kulhoon kypsä pasta ja herne-maissi-paprika. Pasta jäähtyy ja vihannekset sulavat ja pehmenevät sopivan napakoiksi. 
-lisää valutettu tonnikala pastan ja vihannesten sekaan, kun vihannekset eivät enää ole jäisiä. Sekoita.
-kaada lopuksi joukkoon kastike. Sekoita
-Anna maustua jääkaapissa  30-60min kunnes pasta on jäähtynyt ja salaatti alkanut tekeytyä.  
Voit tarjolle lisätä myös minitomaatteja tai keitettyjä miniporkkanoita,  yrttejä tms halutessasi. Myös uudet perunat, tai makkarapihvit sopivat kylkeen, mutta erinomaista tältäänkin. 

HUOMIOITAVAA:
Jos suolaa on liikaa, tasoita makua sokerilla pienin määrin. Jos taas kastike on liian makea, lisää hitunen suolaa tai Aromat-seosta.

Jos sitruunamehua ei ole, oikean sitruunan mehu käy, mutta purista mehu ensin lasiin, ja poimi siemenet pois!
Tai
Jos mitään sitruunamehua ei ole, sitruunapippuria sitten maun mukaan, noin puolikas teelusikallinen.

Vinkki: Kastike sopii tonnikala-pastasalaattiin, kalaruokiin (esim. Seiti, kalapuikot, lohi...) tai kokeile dippinä kasviksille ja sipseille sekä salaatinkastikkeeksi vihersalaateille.

Kommentit

Olen tehnyt vastaavaa salaattia, mutta kalkkunasuikaleilla...minä kun en voi kalaa tai mitään mereneläviä allergian takia syödä.
Herkkuisaa alkavaa viikkoa sinulle Viltsu <3