Gellikortteja ja kyniä


Löysin kuvia atc-korteista, joita en ole muistanut julkaista. Siispä jo keväällä tekemäni ATC.t, jotka tein kansainväliseen vaihtoon. Lopuksi kynäpurkkini sisältöä.


Taustat olen tehnyt gelliplatella. Samoin nuo linnut. Linnut leikkasin leimakuvasta saksilla,  puunoksat stanssasin Big shotilla. Oksat väritin leimasinmusteilla, pikkuisen pro marker-tussia ja kimalletta. Tekstit leimasin ja leikkasin saksilla. Lisäsin nurkkiin ja reunoihin korostukset pro marker- tussilla. Väritys on leimasinmusteilla ja pesusienellä sekä musterasiaa painamalla paperia vasten. 


Korteissa on pieni washiteippi-pala, gellisilppuja, puolihelmiä sekä kimalletta hieman. Taustalla myös Zentagles-leimattua, vintage-tekstileima tai lintu-leima. 


Atc-korttien kokohan on 6,3cm x 8,9cm ja ATC tulee sanoista artist Trading card eli taiteellinen keräilykortti. Saatat joskus nähdä atc-coinsejakin, jotka ovat vastaavanlaisia pyöreitä kortteja.

Ensikosketukseni sain atc-maailmaan jo pikkutyttönä mummolassa, josta löysin muutaman enoni nuorena koululaisena tehneen kortin. Mummo kertoi niiden olleen kaverien kanssa vaihdettavia taiteellisia keräilykortteja, mutta ettei enoni kaverit olleet innostuneet sen kummemmin korteista kuin askartelustakaan. Enoni taas olisi lukenut siitä lehdestä. Muistin tämän vasta aikuisena, jokin vuosi taaksepäin mummoni jo kuoltua. Onko muistikuvani sitten täysin oikein, luulisin. En ole sata-varma  olinhan pieni vielä.


Olin itse jo aloittanut atc-harrastuksen ja vasta sittemmin saanut muistikuvan pienen Viltsu-tyttösen ihastelleen niitä. Silloin en enää tiennyt, oliko kortteja enää olemassakaan. Olen siis periaatteessa kuullut näistä eka kertaa blogeista ja saanut tietotaitoni tätä kautta, mutta todellisuudessa kipinä alkoi jo lapsena. Muistan itsekin askarrelleeni ATC.n silloin, mutta enpä saa päähäni millään, laitoinko kortin enolleni vai heitinkö uuniin.

Sellainen mielikuva on, etten innostunut moisesta silloin, koska käytössäni oli vain joku yksittäinen aikakauslehti mummolta (liekkö ollut Pirkka, Valitut palat tai jokin ET-lehden tyylinen lehti) ja eihän siitä löytynyt esteettistä lapsen silmäparia hivelevää matskua. Mummo kuitenkin kehui ja sanoi idean olleen juurikin se. Kun köyhemmillä ei ollut varaa ostaa keräilykortteja, tehtiin itse niistä tarvikkeista mitä oli kotona. Pahvit elintarvikkeiden pakkauksista, kuvat lehdistä tai mitä nyt löytyi tai itse piirsi. Mitään ei erikseen ostettu kortteja varten. Voi kunpa saisinkin ne enoni kortit vähintäänkin nähdä. Saatikka oman korttini.


Niin tai näin, nämä tämän postauksen kortit lähtivät Hollanti-Belgia-Itävalta-akselille. Yksi tosin jäi Suomeen kiitoskorttina.


Taustat ovat valmiita atc-pohjia, joiden päälle liimasin kerroksittain materiaalit. Näiden korttien teema oli ELÄIN + LEIMATTUA.


Loppuun vielä kyniä esille. Uusin ihastukseni. Kyniähän pitää aina olla, niitä tarvitsee ja niitä katoaa. Nämä muunmuassa löytyvät himalajansuola-kynäpurkistani.


Kommentit

EstherH. sanoi…
Hienoja kortteja olet tehnyt! Mukavaa uutta viikkoa ja voimia!!!
Aurinkokujalla sanoi…
Minusta oli mielenkiintoista lukea mitä olit kirjoittanut, koska aihe on minulle vieras. Mutta kortit ovat kauniita ja ymmärrän että niiden tekeminen vaatii taiteellista silmää ja vie aikaa (?) En usko että minä osaisin tehdä tuollaisia.
Vaikka tätini sanookin, että olen taiteellinen, mutta enemmän se näkyy sisustuksessa ja puutarhan suunnittelussa.
Oikein mukavaa jo alkanutta viikkoa sinulle.
Miten mahtavaa, että sinä teet nyt kortteja ja mummisi on kertonut korteista ja että enosikin on tehnyt kortteja. Tehän olette kortintekijöitä jo monessa polvessa <3
Ihanaa uutta viikkoa sinulle Viltsu <3
Sude sanoi…
Upeita kortteja.
Kiitos palkintopaketista, sain sen tänään.
Kiitos, kiitos. :)
Hyvä kun perille tuli. Kaupanhan tuo matkasi taas Postitse. Useamman päivän.
Upeaa väriloistoa noissa korteissasi.
Silkku sanoi…
Ihania persoonallisia kortteja ja kiva toteutustapa :) Hauskat nuo kynätkin :) Kaikkea voi tuunata ;) Upeaa myös että enosi myöskin harrasti :)
Kiitos Esther. Hyvää uutta viikkoa sinullekin.
Kiitos, kiva kuulla tällaistä palautetta. Olet oikeassa, että tietty silmä ja aikaa tarvitaan, mutta toki harjoittelemalla ja vaikka mallia katsoen jokaisella on mahdollisuus oppia. Ihan niinkuin minäkin voisin oppia sinulta sisustusta ja puutarhailua. Kaksi minulle vierasta asiaa. Tosin sisustaminen johtuu vähävaraisuudesta eniten. Niin, aikaa näihin kortteihin meni. Erityisesti, koska olen vaikeasti kivulias. Terveenä näistä eniten veisi aikaa maalien ja värien kuivuminen, joten meistä aika moni tekee noita gellitaustoja etukäteen jo jemmaan ja käyttää niitä. Nykyaikana on hurjasti eri laitteita avuksi, joten leimailu on helpompaa, kun muste on laadukas ja kohdistaminen helppoa. Kuvioita saa laitteilla tehtyä ja materiaalit löytyvät kotoa. Esim käytän paljon kierrätysmatskua, kuten kirjekuoria, kirjojen sivuja, aikakauslehtiä, tekstin saa kauniimmaksi kirjoittamalla ja tulostamalla tietokoneella jne.
Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin.
Tuo muistikuva kyllä todella häkellytti ja hämmensi tämän Viltsun atc-pakkaa. :D

Iloa ja valoa päivääsi ihku.
Gelli saa ihmeitä aikaan.
Kiitän kovasti.
Mulla on jokin kynäkausi nyt menossa ja mitä ihkumpia kyniä löytyy. Onneksi tämä keräily on käytännöllistä.