Siirry pääsisältöön

Huippuosaamista Joensuusta

Elämä kivun kanssa ei ole helppoa, mutta sen kanssa on opittava elämään, jollei keinoja ole sen poistamiseenkaan. Vaihtoehtoinahan olisi antaa kivulle valta ja vaipua itsesääliin ja voivotteluun, tai kertoa, että näin on, mutta samalla etsiä keinoja lievittää sitä. Faktoillehan en mitään voi eikä vaikeneminen paranna minua, mutta esimerkilläni voin kenties olla toisille avuksi. Kertoa, mikä saa minut pidettyä kasassa ja mistä minä saan apua. -Tai vastaavasti mikä on ollut turhaa. 

kivun lievitystä

Jos minulle tarjoutuu tilaisuus lievittää kiputiloja edes hieman, kokeilen. Pienikin kivun lievitys on lopulta pitemmän päälle suuri helpotus vaikkei sitä aluksi uskoisikaan. Se mahdollistaa jotain muuta, kivaa tekemistä, koska eihän energia kulu enää juuri senkin kivun hallintaan. Erityisesti innostun lääkkeettömän kivun lievityksestä. Tästä syystä olin valmis kokeilemaan myös suomalaista huippuosaamista, Stabilic-askelterapiapohjallisia. Eihän minulla olisi hävittävää!

Askelterapia. Askelterapia.fi on Sabora Pharma Oy:n ylläpitämä sivusto, josta löytyy tietoa jalkojen terveydestä. Verkkokaupan valikoima sisältää laadukkaita Thermoskin -lämpötukia, Stabilic -pohjallisia, kinesioteippejä ja jalkojenhoitotuotteita.ystävänpäivälahjaksi

Stabilic-pohjallisia on saatavana 4 eri kokoa. Aina koosta 35-37 kokoon 44-46 saakka. Minun pohjalliseni ovat M-kokoa, eli 38-40 ja jalkojeni oikea koko on 40. Nämä M-koon pohjalliset ovat juuri sopivat kenkiini. Pohjallisia voi hieman leikata reunoilta, jos tarvitsee pienentää. 

Kuinkahan monella meistä on kipuja pysyvästi tai hyvinkin usein? Erilaiset kiputilat, kuten selkäongelmat, vatsavaivat ja päänsäryt ovat monen seuralainen. Sinunkinko?

Ainutlaatuinen Stabilic-askelterapiapohjallinen on apu kivun hoidossa ilman lääkinnällistä hoitoa.
Jalkapohjien refleksipisteitä painelevien pohjallisten avulla voi saada lievityksen moneen vaivaan. Pohjalliset ovat helppokäyttöiset, sillä ne lievittävät kipuja sekä kävellessä että jopa istuessa. Tästä syystä huonompikuntoisenakin voi käyttää pohjallisia vaikkapa aamutossuissa kotona, eikä vaadita hikilenkkiä pururadalla. Just mulle sopiva!

jokaiselle jalkaparille sopivat

Pakkaus sisältää kaksi helposti pestävää pohjallista sekä rasterit, jotka itse saa sijoittaa niille kohdille, missä se oma kiputila sijaitsee.  Rasterit sijoitetaan pohjallisiin jalkapohjien kipupistetaulukon ja heijastekartan avulla, joka tulee mukana pakkauksessa, jonka jälkeen ne painelevat jalkapohjia toivotuista paikoista. Rastereita voi siirtää pohjallisissa omien tuntemusten ja hoitotarpeen mukaan, ja rastereita voi käyttää samanaikaisesti useammassa eri kohdassa, jolloin ne hoitavat useampaa eri vaivaa kerralla. Mahtavaa! Eikö totta!

Monien maailman kansojen hoitoperinteisiin on kuulunut jalkapohjan refleksipisteiden stimulointi. Esimerkiksi vyöhyketerapia ja akupunktio ovat hoitomenetelmiä, joiden juuret juontavat yli 5 000 vuoden taakse. 
Stabilic-askelterapiapohjalliset saivat alkunsa niiden kehittäjän Tuomo Leskisen omista selkävaivoista. Perinteisiin hoitomenetelmiin perehtynyt Leskinen halusi kokeilla, kuinka jalkapohjia stimuloivat pohjalliset auttaisivat selän ongelmiin.

-Tein ensin pohjallisesta itse testiversioita, jonka jälkeen tuotetta jatkojalostettiin muotoilijan kanssa. Tuotekehityksessä on alusta lähtien ollut mukana lukuisia ammattilaisia, ja sen viimeistelyyn on panostettu, kertoo Leskinen. 

lehdistökuva rastereista ja pohjallisesta


Kaikilla ruumiinosilla on jalkapohjassa tarkat heijastealueet, joiden stimulointi rentouttaa ja lievittää kiputiloja. Pohjallisten avulla voi saada helpotusta esimerkiksi selkäongelmiin, migreeniin sekä muihin tuki- ja liikuntaelimistön kivun tunteisiin. Käyttö on hyvä aloittaa omaa kehoa tunnustellen ja eri painelukohtia kokeillen.

Melko nopeasti rasterien olemassaoloon tottuu, eikä enää kiinnitä huomiota niihin. Älä siis luovuta heti ensi kokeilulla! Rasterit ovat sijoitettu juuri oikein, oikeankokoisena ja oikeaan paikkaan, joten mitään "kivi kengässä"-fiilistä ei tarvitse pelätä, vaikka eka kerralla saattaakin hieman vierastaa tunnetta. Tulen kertomaan myöhemmin, pääsenkö eroon vaivoistani missä määrin. Usko on vahva tähän menetelmään!

kohta lakataan varpaankynnet


Stabilic-pohjalliset

• Lääkkeetön ja turvallinen kivunlievitysmetodi 
• Hyödyntää vuosituhansia tunnettuja refleksologiaan pohjautuvia hoitoperiaatteita
• Pohjallisten avulla voi saada apua moneen eri kiputilaan ja vaivaan
• Käytön voi aloittaa asteittain, sillä hoitorastereita tulee pakkauksen mukana kolmea eri kokoa
• Rastereita voi käyttää yhtä aikaa useammalla eri hoitoalueella ja siten hoitaa montaa eri vaivaa kerrallaan 
• On helppo pitää siistinä, tuotteen voi pestä miedolla saippualiuoksella
• Saatavilla neljässä eri koossa: S (35-37), M (38-40), L (41-43) ja XL (44-46)
• Suomalainen keksintö, tuotteen valmistus Joensuussa
• Myynnissä Sabora Pharman verkkokaupassa Askelterapia.fi
• Hinta 30 euroa / pari

Palaan tähän asiaan tuonnempana, kun pitemmältä aikaväliltä kokemuksia. Ensikokemuksella kuitenkin migreeni pysynyt poissa koko käyttöajan. kop kop kop...
Akvamariini Sabora Pharma askelterapia.fi


Kommentit

noora jaakkola sanoi…
En osannut kuvitellakkaan , että pohjallisista voisi olla migreenin apua, joten nää menevät varmasti minun hankintalistalle! Kiitos, kun jaoit tämän kanssamme !
Anne sanoi…
Mielenkiintoista! Jään odottamaan kokemuksiasi pohjallisista..Mukavaa iltaa!
Kuulostaa juuri sellaisilta pohjallisilta jotka haluaisin miehelleni. Hän kärsii alaselän kivuista todella usein.
Kiitos tästä vinkistä.
Odotan sun postausta siitä, miten nämä toimii sulle.
Kivaa lauantai-iltaa!
Tiia K sanoi…
Täällä tulee aina jalkapohjat kipeiksi ihan jo matalista kengistä eli kuulostaa mielenkiintoiselta. Mukavaa sunnuntaita Viltsu <3
Katarooma sanoi…
Nää vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta tuotteelta. Uskonpa, että näistä ois itelleki apua kehon jumeihin ja kipuihin.
Mielenkiintoiset pohjalliset.

Mimosa pääsi lopultakin kokeilemaan uutta ahkiota. Häneltä isot kiitoshalit sinulle
http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2016/01/ulkoilua.html
Viltsu Mari sanoi…
Noora, Ja parasta, että saa aloittaa matalemmilla rastereilla ja siirtyä kovempaan painaltaan myöhemmin. Mulla nyt se matalin, tietenkin.
Viltsu Mari sanoi…
Anne, Kuulemisiin. ;) Liian kauaa ei saa kerralla alkuunkaan käyttää. Kipeytyy jalat jos päivänkin tsumpailisi menemään.
Viltsu Mari sanoi…
Outi, Ole hyvä. Kiva kun voi olla avuksi ja sellaisia tuotteita esitellä, mistä toinenkin saisi hyödyn.
Migreeni on toistaiseksi ollut poissa, samoin iskiaskivut. Koputan vielä puuta, sillä haluan pitempiaikaisen vaikutuksen tietää.
Viltsu Mari sanoi…
Tiia, Joo, tuttu tunne matalien kenkien kirous! Ehdottomasti vaativat paksummat pohjalliset. Sitten jos vielä rasterit painamaan heijastepaikkoja, voisi samalla kadota turhat kivut muualtakin. Mahtavaa!
Viltsu Mari sanoi…
Katarooma, Yllättävän hyvin on vyöhyketerapia ja akupunktio ihmisiä auttanut. Minähän painelen perheeltäni jalkojen ja käsien akupisteitä manikyyri- ja pedikyyripäivinä. Pohjallisiin on siis vahva luotto.
Viltsu Mari sanoi…
Enkuli, eikös olekin!
Hei, hienoa! Kiva kun Mimosalle on ahkio mieleen.
Selma sanoi…
Aika mielenkiintoiset pohjalliset. Seurailen kokemuksiasi mielenkiinnolla.
Viltsu Mari sanoi…
Selma, ensivaikutelma on yllättävän hyvä!Kerron lisää myöhemmin

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…