Dove, herkkäihoisen ilo

Olen jo vuosia ollut Buzzador ja päässyt tutustumaan mitä ihanimpiin tuotteisiin sitä kautta. Tällä kertaa postauksen tuote on yhteistyössä Doven kanssa saatu.

Olen 45 vuoden aikana kokeillut jos jonkinlaista saippuaa ja suihkugeeliä. Osa on tanakkaa, osa lirua. Osassa pitää suurin piirtein aine kaivaa tikulla ulos pullosta, kun taas osa puristetaan tuubista. On aromatisoitua ja hypohajuja, punaisia, valkoisia ja vihreitä kimalteella ja ilman. Kaiken huipuksi joitakin tököttejä olen hankkinut ihan vaan pullon takia. En aineen. Entä se muovin määrä ja irtokorkit.. huh huh. *pyörittää päätään*


Minulle Dove on melko vieras brändi. Olen joskus päässyt kokeilemaan pienen tuubin shampoota ja hoitoainetta. Siinä kaikki. En ainakaan muista, että mitään muuta kokemusta olisi. Vaikka hiukseni rakastivatkin Dovea, jotenkin unohdin sen ajan saatossa. Olen pitänyt Dovea enemmänkin allergisten ihmisten kalliina tuotteena ja tylsänä tuotteena. En edes tiedä, miksi moinen mielikuva. Tai ehkä juuri siksi, ettei Dove myy tuotteitaan glitterihunnutettuina ja kaikissa sateenkaaren väreissä tai siksi, ettei sanat "allergia", "edullinen" ja "mielenkiintoinen" puhumattakaan "toimivasta" voi kuulua yhteen. Miten kehtaan edes ajatella jotain noin typerää tutustumatta adiasn ensin!? Tämä on niiiin ennakkoluuloja kuin olla saattaa! Hyi Viltsumari!

Kun Buzzaukseen tarjottiin Doven Deeply Nourishing -suihkusaippuaa, päätin kokeilla, jos vaikka minut valittaisiin mukaan testaajiin. Halusin saada jonkinlaisen kuvan brändistä, jonka nimen kaikki tunnistavat, mutta josta minä en osaa sanoa yhtikäs mitään. Onneksi minua onnisti ja pääsin mukaan. Valokeilassa Dove deeply nourishing eli suomennettuna syväravitseva.


Ihoni on sekaiho. Osa hilseilee kuivuutta, osa ihosta on pehmoinen ja kimmoisa. Minun täytyy suihkun jälkeen voidella body lotionilla, jalkavoiteella, käsivoiteella... kasvoja unohtamatta. Voin kertoa, että pelkkä pesuilla käynti, vaikkakin autettuna, on rankka kokemus, jonka jälkeen kivut ottavat vallan. Mielummin huilaisin ja keräisin voimia, kuin pahimman kivun laannuttua alkaisin tuubisirkuksen. Olen kyllä kokeillut voiteita, joita suihkussa käytetään, mutta ne tuntuvat pitemmän päälle ällötahmaisilta. Haluan olla puhdas pesun jälkeen. En "liimapaperi". Ja vaikka laadukas suihkumme hoitaakin osan iho-ongelmista, pahimmat kohdat vaativat voiteensa.


Siispä sauna lämpiämään ja Dove seurasi mukanani pesuhuoneen puolelle. Kasvot ja muut herkemmät alueet pesin käsin. Muuten Murunen käytti pesusientä apuna minua pestessään. Näin iho kuoriutuu kuolleista ihosoluista ja epäpuhtauksista paremmin. Kyynärpäät olivat sen verran karheat ja jalat kuivat, että kosteutus olisi ehdoton.

Tämän Dove Deeply Nourishing -suihkusaippua lupaa
  • tehdä ihosta hetkessä pehmeämmän
  • Ikoninen koostumus ravitsee ihoa pitkäkestoisesti
  • Luonnolliset kosteuttavat ainesosat auttavat palauttamaan iholle sen luontaisen kosteuden
  • Sulfaatiton suihkusaippua, joka on hellävarainen ihon mikrobiomille
  • Ravitseva suihkusaippua, jonka tuoksu on raikkaan lämmin
  • Dermatologisesti testattu

Plussaa ja miinusta

Ihan ensimmäiseksi kiinnitin huomiota pulloon.
Pullon plussapuoliin kuuluu korkittomuus sekä 100% kierrätys. Kyllä, Dove valmistuttaa pakkauksista niin paljon, kuin voi, kierrätetystä muovista. Pulloon on saatu merkittyä kaikki oleellinen selkeästi, mutta miinusta englannin kieli. Vaikka minä osaankin englantia, niin eihän tästä kaikki saa selvää, mikä puteli käy mihinkin asiaan. Olisin siis itse merkannut näihin edes 2 asiaa suomeksi: Suihkusaippua sekä mitä tuote lupaa tehdä. Ehkä myös sen, että tuote sopii herkkäihoisille. Seuraavaksi kuvitteellinen kuva ideastani.


Plussaa pullossa on selkeät, tunnistettavat merkinnät. Mm. Pupunkorvat, jonka alla lukee cruelry-free. 


Kyseinen pupunkorva-merkintä onkin minulle todella tärkeä. Sehän kertoo tuotteen olevan kaikin puolin eläinkokeeton.
Lisäksi tuote on täysin sulfaatiton.

Mutta mikä on tuo kammoksuttukin sanahirviö, sulfaatti?

Sulfaatti on tuotteessa se ainesosa, joka on pesevä ja saa aikaan runsaan vaahdon. Jotkut iho-oireista kärsivät saavat apua jo sillä, kun vaihtavat sulfaatittomaan shampooseen ja suihkusaippuaan.
Tuoteselosteessa sulfaatit löytyvät Incin eli tuoteselosteen alta ja useimmiten melko alkupäästä. Sodium laureth sulfate ja Sodium lauryl sulfatate ovat niistä yleisimmät.

Testaamani Dove Deeply Nourishing -Suihkusaippua on riittoisaa ja vaahtoaa hyvin luonnollisten ainesosien ansiosta. Ihanan silkkinen koostumus jo tämäkin. Haluan ehdottomasti kokeilla myös Doven Nourishing silk-suihkusaippuaa ja tuntea kuinka silkkinen se on.  

Tämä suihkusaippua levittyy hyvin, pesee hyvin ja myös huuhtoutuu pois helposti. En tarvinnut aikaa siihen kuluttaa normaalia pitempään. Ja kaiken huippu on se, että ihoni tuntui heti ekan kerran jälkeen jo pehmeämmältä. Säännöllisellä käytöllä ainoastaan jalkapohjat ovat vaatineet voitelua, mutta ne ovatkin todella kuivat ja halkeilevat kilpirauhasvaivojen vuoksi. Deeply nourishing sisältää ¼ kosteusvoidetta. Tuoksu on voimakas, mutta lämmin ja luonnollisen oloinen. Se ei millään muotoa ahdistanut henkeä, vaikka astmaatikko olenkin. Ei myöskään kirvellyt nenääni. Voin kuitenkin arvella, että jos et kestä tuoksuja lainkaan, saattaa tämä olla liian voimakas? Jos voit testata tai nuuhkia tätä jossain, suosittelen. Nimittäin joillekin luonnolliset ainesosaset voivat hyvinkin sopia. En edes ehdottaisi tätä ellei tuoksu oman nenäänikään sopisi ja kun tämä nousi ykköseksi listallani. Miinuksia on vaikea löytää mutta ehkä se, etten muista nähneeni tarjouksia: "3 Doven suihkusaippuaa 5 €". Esim. Googlettamalla sain tälle hinnaksi 2.10€/ pll kun puhutaan testaamastani koosta, 225ml.sta. Seuraava koko on 3.45€/pll, 450ml. Löysin myös 600ml pulloja hintaan 5.95€. Hinnat Kärkkäisen verkkokaupan mukaan otettu. Tämän mukaan kokoja olisi siis 3. Noilla hinnoilla tehokas pesu ja kosteutus ei ole kallis. Minun on todellakin vaihdettava mielipiteeni  Doven suhteen. Ei mikäön tylsä, ei kallis eikä yksistään allergisten juttu. Kuten mainitsin, minun uusi ykkönen. 

Tiesitkös, että Dove on vuosikaudet tehnyt työtä myös tyttöjen itsetunnon parantamiseksi. Mielenkiintoista tarinaa sekä ladattavia tiedostoja löytyy tuolta sivustolta ja ihan suomeksi. Klikkaa tästä ja käy lukemassa lisää: KLIK


Tuoteperheeseen kuuluvat myös nämä suihkusaippuat:
  • Reviving suihkusaippua Granaattiomenaa ja hibiskusteetä sisältävä suihkusaippua elvyttää ihoa ja virkistää aisteja
  • Refreshing suihkusaippua Piristää ja raikastaa ihoa, kosteuttava kurkkua ja vihreää teetä sisältävä suihkusaippua.
  • Relaxing suihkusaippua Rauhoittaa aisteja ja ihoa. Jasmiinin ja kookoksen rauhoittavat tuoksut yhdistyvät keskenään.
  • Pampering suihkusaippua Ravitsee ihoa. Sisältää sheavoita ja lämmintä vaniljaa.
  • Nourishing Care suihkusaippua Arganöljyä sisältävä Dove Nourishing Care -suihkusaippua ravitsee ihoa syvältä ja auttaa palauttamaan kosteuden kuivalle iholle.
  • Restoring suihkusaippua Intialaisten kauneusrituaalien inspiroima suihkusaippua, joka sisältää kookosöljyä ja mantelimaitoa. Tekee ihosta pehmeämmän ja sileämmän jo ensimmäisen suihkuhetken jälkeen.
  • Nourishing Silk suihkusaippua Naisellisen aistikas suihkusaippua. Silkkisen kevyt ja tuoksu on runsaan kukkainen.
  • Nourishing Secrets Glowing Ritual suihkusaippua Hoitava, lootusuutetta ja riisivettä sisältävä suihkusaippua on japanilaisten kauneudenhoitorituaalien innoittama.
  • Gentle Scrub suihkusaippua Hellästi kuoriva. Sisältää kuorivia mineraaleja.
Lisäksi muutama suihkuvaahto, jotka myös houkuttelevat minua kokeilemaan. Jatkossa meillä käytetään Dovea mahdollisimman usein, sillä kauneus kuuluu kaiken ikäisille.



Kommentit

Kiitos perusteellisesta tuote-esittelystä. Samoja kokemuksia on myös minulla - kaikenlaisia saippuoita ja suihkugeelejä on kokeiltu, onnistuneita ostoksia ja ihan höpsöjä, kokeiluja ja merkinvaihtoja ihan vaan vaihtelun vuoksi. Doven suihkusaippuaa ollaan myös käytetty, mutta ei noita kaikkia. Tekemäsi lista otetaan testiin. Jos (siis kun) vaihtelua haluaa, niin tuossa listassa sitäkin on. Hyvää viikonloppua!
Kiva tietää, että postaus sekä listaus olivat mieluisat. Minäkin aion tuon listan läpi käydä ja ne vaahdot myös. Ihana saada puhtsita ja iholle hyvää tekeviä tuotteita joissa tuoksu on huumaava.
Näiden suihkusaippuoidenkin kanssa tosiaan pitää katsella, että mikä oikeasti sopii iholle. En nyt muista, että minkä merkkinen saippua oli kerran, mutta aiheutti siis ihan mahdottoman ihottuman vartalolleni ja olo oli kyllä kurja tuon suihkukerran jälkeen.
Doven suihkusaippuat ovat ihania <3