Hae tästä blogista

Eteeriset öljyt ja tuoksuöljy

Muistan ensimmäiset aromaterapiakokemukseni. Sain lahjaksi pienen keraamisen öljylyhdyn, jonka alaosaan laitettiin tuikku palamaan ja yläosaan vettä ja tuoksutippoja. Tuoksu oli ennemminkin itämainen ja tunkkainen, niinkuin halvat suitsukkeet. Olihan se kuitenkin ihana, kunnes löysin paremman.

Sittemmin meille nimittäin hankittiin Young livingiltä diffuusseri, jonka vesi-eteerinen öljyseos leviää höyrynä huoneilmaan. Aivan ihana ja muutos oli valtava. Olisipa varaa hankkia toinenkin diffuusseri, niin makkarin lisäksi olkkarissakin tuoksuisi terapeuttinen vesihöyry. Meillä kissatkin tykkäävät diffuusserin kautta tulevasta tuoksusta. Mutta se diffuussereista.

Rakastan tuoksuja ja erityisesti puhtaita ja aitoja terapeuttisia tuoksuja. Sellaisia, mitkä piristävät tai rentouttavat, poistavat ahdistusta tai avaavat hengitystiet flunssassa ja niin edelleen. Sellaisia saa mm. Frantsilalta Ruohonjuuresta

Yksi ihan älyttömän ihana tuoksuöljy on Frantsilan yrttitilan Aura perfum oil. Todella ihana lahja itselle tai läheisellesi. Pakkauskin itsessään on jo näyttävä ja suht kookas. Kuin hajuvesipakkaus. Pullo on roll-on, joten sitä on helppo annostella ja pitää mukana. 

Frantsilan tuoksuöljy kohottaa mielialaa ja muistuttaa läsnäolon voimasta eteeristen öljyjen aromaterapeuttisia ominaisuuksia hyödyntäen. 

Kuinka Aura tuoksuöljyä käytetään?
 • Levitä kehon pulssikohtiin, kuten ranteisiin ja ohimoille
 • Hengitä syvään

Pohjatuoksu:  Vehreä, tasapainoa ja juurevuutta edustava. Lännenmaariaheinä, rohtostyraksin lehdet, seetripuu ja japaninsypressi.

Sydäntuoksu:  Lempeä, mieltä kohottava ja sydäntä lämmittävä ruusu. Greipin ja limetin vivahteet latvatuoksussa muistuttavat hetkessä elämisen raikkaudesta.

Ruohonjuuressa myydään myös Frantsilan aitoja eteerisiä öljyjä. Uusimmat öljyni ovat Ylang-ylang sekä laventeli.  Aivan ihania molemmat! Ja upeita lahjaideoita. Tee vaikka oma setti niistä. 

Ylang Ylang - eteerinen öljy on naisellinen kukkamainen tuoksu, jolla on rakkauselämää virvoittava ja mieltä kohottava vaikutus. 

Aromaterapeuttiset öljyt vaikuttavat hajuaistimme kautta välittömästi limbiseen järjestelmään aivoissa. Limbinen järjestelmä on aivoalueiden joukko, joka osallistuu mm. autonomisten toimintojen, motivaation ja tunteiden säätelyyn sekä yhdistää erilaisia tunnetiloja muistiin tallentuneisiin fyysisiin tuntemuksiin. Hajuaisti, tunteet, käytös ja muisti yksinkertaisesti, joten eteerisillä öljyillä on erityisen voimakas vaikutus meihin, eikä yksistään "vain" hyvänä tuoksuna. 

Laventeli eteeristä öljyä kutsutaan eteeristen öljyjen äidiksi. Jos vain yhden öljyn aiot hankkia, suosittelen ehdottomasti laventelia, sillä laventeliöljy rentouttaa ja rauhoittaa nukkumaan käydessä ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä. Se  laukaisee lihasjännitystä ja lievittää kaikenlaisia kipuja. Laventeli on eniten käytetty eteerinen öljy ihottumien ja palaneen ihon hoidossa. Se ei sovi jatkuvaan pitkäaikaiseen käyttöön henkilölle, jolla on matala verenpaine.  Yrttitilan laventeliöljy on luotettava jokapaikanhöylä, joka taipuu moneen - aina pyykkäys- ja siivoushommista täiden torjuntaan ja hemmotteleviin kylpyihin saakka.

Ruohonjuuren henkilökunta on valinnut  Frantsilan yrttitilan eteerisen laventeliöljyn vuoden parhaaksi itsehoitotuotteeksi, enkä ihmetele yhtään. Pelkkä tuoksu on jo huumaava, saatikka sen avut. Siitä sainkin idean tehdä omaa laventelikosmetiikkaa aidoilla kristalleilla ja kivienergioilla höystettynä. 

Eteerisiä öljyjä kannattaa laimentaa, jos käytät öljyä iholla, sillä itsessään eteerinen öljy haihtuu nopeasti ja ilman kantaöljyä saattaa ihokin kuivua liikaa.  Laimennuksessa käytetään 3 tippaa kantajaöljyä jokaista 1 tippaa eteeristä öljyä kohden.  Kantaöljyksi käy esim. auringonkukan siemenöljy tai Viinirypäleen siemenöljy sekä muut ns. Puhtaat öljyt. Voit lisätä öljyjä iholle 4-6 tunnin välein, mutta oman kehon sietokykyä kannattaa kuunnella. Mieluummin vähän useammin kuin paljon kerralla ja huono olo. Etenkin astmaatikot aloittakaa varovasti. Minulla on myös astma, mutta pystyn käyttämään öljyjä monipuolisesti. 


HELPOT JA NOPEAT ETEERISET KOSMETIIKKATUOTTEET

1. KASVOÖLJY
Avaa hajusteeton kasvoöljypullosi ja tipauta pulloon pari-kolme tippaa eteeristä lempituoksuasi. Sekoita. Tämä sekoitus löytyy nyt minulta kristallipullosta

2. KASVOVOIDE TAI VARTALOVOIDE
Sekoita pari tippaa eteeristä öljyä voiteen sekaan ennen voiteen levitystä ihollesi.

3. HIERONTAÖLJY
Joko kaava on selvä? Avaa-lisää-sekoita-käytä. 

4. LÖYLYTUOKSU
Lisää muutana tippa öljyä suoraan löylyveteen. 

Tässä vain muutama idea. 
Kysy itseltäsi "Rakastatko sä mua?" sillä teeve itserakkaus kuuluu asiaan. Sinä olet ansainnut itsellesi itsesi hemmottelua!  

Mitä muita käyttötarkoituksia sinä keksit eteerisille öljyille? 
Onko sinulla jo suosikki?

Kannattaa tsegata myös Ruohiksen ihanat itsesi hemmotteluun sopivat tuotteet. Olen ostanut nämä kortit Hidasta elämää-sivustolta, mutta samoissa hinnoissa ovat myös Ruohonjuuressa. Niin nämä, kuin muutkin korttipakat. Tykkään kovasti. Ihastut näihin suurella todennäköisyydellä.  

-ei yhteistyö-

6 kommenttia:

 1. Saippuan tekemisessä olen käyttänyt eteerisiä tuoksuja, juurikin laventelia.
  Sain tervan tuoksuisen saunatuoksun itselleni ja kun avasin pullon, tulvahti heti mieleen lapsuus ja ukki, joka tuoksui tervapastilleilta. Tuoksuissa on voimaa!
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
 2. Terva on aivan ihana myös. Rakastan. Minulla taas on tervattu puuvene lapsuusmuistoissani. Hyvää illan jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Frantsilan tuotteet ovat minulle jonkin verran tuttuja. Tervan tuoksu tuo minullekin lämpimiä tuoksumuistoja. Eteerisiä öljyjä käytän hierontaöljyihin ja löylytuoksuihin. Pitääpä kokeilla vartaloöljyyn. Aurinkoista viikon jatkoa ❤

  VastaaPoista
 4. Terva taitaa olla yleisinpiä tuoksumuistoja meidän ikäluokalle ja vanhemmille. Mikähän tuoksu on esim. 20vuotiaiden muisto ja 30v muisto? Tai mikä lasten mielestä on parasta ikinä?

  VastaaPoista
 5. Nämä oljyt on vaarallisia eläintaloudessa varsinkin kissan hajuaisti kärsii samoin kissa saa astmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi. Ihan ensin, olisin toivonut sinun esiintyvän sanojesi takana nimen kera. Etenkin kun olet oikeassakin. Mietin nimittäin kaksi, ellen kolmekin kertaa, julkaisemmeko anonyymiviestejä enää ollenkaan täällä. Viestisi on kuitenkin olennainen, joka minun olisi ehdottomasti pitänyt hoksata mainita. Kiitos, kun toit tämän puolen esille. Unohdin koko asian postauksesta, sillä mielessäni pyöri hoitoöljyt ja ihotuoksut. Nuo mistä ohjeet laitoin.

   Eli siis Jos kodissasi on lemmikkieläimiä, kuten vaikkapa kissa tai koira,kannattaa eteeristen öljyjen käytössä olla tarkkana. Osa öljyistä voi vaikuttaa eläimiin haitallisesti.

   Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että niitä tuoksuttelee huoneilmaan toistuvasti ja pitkiä aikoja, esim diffuusserissa, huonetuoksuissa tai suoraan lemmikin turkkiin. Jälkimmäinen on muutenkin typerää. Olipa tuoksu mikä tahansa.

   Kissoille haitallisia eteerisiä öljyjä toistuvasti ja pitkiä aikoja altistuttaessa ovat mänty, ylang ylang, appelsiini, sitruuna, greippi, kaneli, piparminttu, mänty, neilikka, timjami, teepuu, eukalyptus, oregano ja laventeli. Koirille edellä mainittujen lisäksi eivät sovi anis ja kataja.

   Kannattaa pitää mielessä, että eteeristen öljyjen hyödyntämisen rajoitukset lemmikkitalouksissa liittyvät nimenomaan niiden tuoksuttamiseen huoneilmassa esimerkiksi tuoksulampun, diffuusorin tai nebulisaattorin avulla. Tämä johtuu tietysti siitä, että huoneilmassa leijailevia tuoksuja ei voi rajoittaa eri käyttäjiä koskeviksi vaan tuoksut leijailevat kaikkien samassa tilassa oleilevien aistielimiin. Diffuussoria SAA KÄYTTÄÄ,kunhan annostuksessa muistaa pitää malttia ja huoneilmaan tuoksutusta kannattaa harrastaan vain lyhyitä aikoja ja harvakseltaan. Lemmikin käytöstä kannattaa myös tietysti seurata, jotta yksilöllisistä vaikutuksista saisi vihiä. Esim. Vartin diffuussorointi on ok ja tärkeää on se, että lemmikki pääsee huoneesta pois halutessaan. Ovea ei saa laittaa kiinni. Diffuussori ei saa myöskään olla ruokakupin tai pedin vieressä/päällä, eikä niin, että lemmikki kaataa pöhöttäjän.

   Ihmiset, joilla on kotonaan lemmikkieläin, voivat oikein oivallisesti käyttää eteerisiä öljyjä omassa itsensä hoidossa esimerkiksi (jalka)kylvyissä, siivouksessa, pyykinpesussa, iho- ja hierontaöljyjen terästäjinä, mietoina parfyymeinä tai vaikkapa finnien häätämisessä. Eteeristen öljyjen yksi loistavista ominaisuuksista onkin juuri niiden hyödyntämisen monipuolisuus! Öljypulloja ei siis kannata nakata roskiin vaikka lemmikkitaloudessa asustelisikin.

   Ja painotan yksilöllisyyttä. Ei kaikki ihmisetkään tykkää tuoksuista! Ei siis kaikki eläimetkään sallittujen öljyjen kohdalla.

   Ja tosiaan postauksen öljyt ovat oikein mainiot voiteissa, kasvoöljyssä, hierontaöljyssä ja löylyssä, ellei esim. kissa makoile saunan lauteella.

   Poista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

B niinkuin banaani; onko värillä väliä? Tee itse banaaniherkku kesäksi

Minun aakkosissa B tuo välittömästi mieleeni herkkuhedelmän, banaanin. Banaani on ollut iät ajat yksi suosikeistani sen energiapitoisuuden,...

Kestosuosikit