Mansikka-kristallipikkuleivät
Edit. Uusi setti leivottu. Nyt kelpaa! Ai että on hyviä!
Vinkkinä kerrottakoon, että pikkuleivät murenevat todella helposti, joten suosittelen tekemään pienempiä ja hieman paksumpia palleroita, joihin laitat marmeladin. Uunissa pikkuleivät leviävät, joten jätä 1½-2cm väliä pikkuleipien väliin.
Minä tein tämän ekan satsin aivan liian suurilla taikinapalloilla ja aivan liian litteiksi painettuna ja marmeladiakin liikaa. Testasin nimittäin, olisiko näistä kekseiksi kahvi- ja teepöytään. En yhtään osannut arvata, miten taikina käyttäytyy uunissa. Eivät näytä niin kauniilta kuin pitäisi, mutta maku on niin hyvä, että jaan ohjeen sinullekin heti!
Toinen satsi tehdään piakkoin pienempien pikkuleipien mallilla, eli palloina, joihin marmeladi-sydän. Minulla sokerina oli vain tavallista sokeria ja raesokeria sekaisin ja tykkäsin kyllä. Makuasia toki sekin.
Tarvikkeet:
- 230 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2/3 dl kermaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kidesokeria
- noin 100 g paistonkestävää marmeladia (käytin mansikkamarmeladia)
Tee näin:
- Vatkaa hieman pehmeä voi ja tomusokeri hyvin sekaisin.
- Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen.
- Pyörittele massa palloiksi (noin 25-30 kpl)
- Kieritä pallot kidesokerissa.
- Nosta pallot leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paina kolot kaikkiin taikinapalloihin.
- Pursota marmeladi koloihin pursotuspussista
- Paista 175-200 °C (uunista riippuen) n. 10-13 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Pikkuleivät saavat jäädä pehmeiksi.
Vinkki:
-Pursotinpussin saa tehtyä pakastepussista, leikkaamalla yksi kulma auki.
-Marmeladin voi valita oman maun mukaankin.
-Sokeri voi olla kidesokeria, tavallista sokeria tai raesokeria, tai jätä sokeri halutessasi pois.
Kommentit