Hae tästä blogista

Positiivisuusviikko, päivä 1 : Päätös, olenko valmis


Lupasin avata kanssasi Viltsun Positiivisuuskalenterin 7 luukkua blogissani 29. positiivisuusviikon ajan. Ihanaa, että olet mukana heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Se, että luet tätä postausta, tarkoittaa, että voit olla valmis muutokseen. Muutokseen, joka voi tehdä sinusta iloisemman, onnellisemman ja positiivisemman ihmisen. Hienoa! Onneksi olkoon jo tässä vaiheessa.

Miksi positiivisuuskalenteri? 

Positiivisuus kulkee vahvana osana Inspirationin matkassa sekä omassa elämässäni. Positiivinen asenne elämää kohtaan ei kuitenkaan ole ollut aina läsnä yhtä voimakkaasti, mitä se on nyt. Se on itse opittua ja olin päättänyt muuttaa asenteeni ja ajatukseni positiiviseen suuntaan. Nyt se jo tulee lähes itsestään ja se onnellisempi elämä, helpotus ja rauha kiitoksen ja kannustuksen määrän lisäksi, jota muutos toi elämääni, rohkaisee jatkamaan.


Olenko koskaan valmis? 
En. Etkä ole sinäkään. Positiivisuus vaatii työtä tulevaisuudessakin. Nyt se vaan on helpompaa, kun olen antanut kehoni ja mieleni positiivisuuden puutarhaksi.

Minulla on itse kirjoittamani motto yhtenä tärkeimmistä elämän opeista ja se motto kuuluu näin: Miksi pantata hyvää itsellään, kun voi jakaa sen muillekin. Tästä syystä tämä kalenteri on avoin kaikille. Mainittakoon vielä, etten todellakaan ajattele sinun olevan negatiivinen. Kaikki me tarvitsemme ylläpitää hyvää fiilistä.


Kenelle Viltsun Positiivisuuskalenteri sopii?

 • Jokaiselle, joka on avoin ja 
 • päättäväinen. 
 • Joka haluaa olla positiivinen, 
 • iloinen, 
 • olla pienistäkin asioista kiitollinen. 
 • Jokaiselle joka haluaa muutosta elämään tai
 • ylläpitää positiivisuuttaan. 
 • Sinulle, joka koet janoa löytää onnellisuus itsesi kanssa.  
 • Sinulle, jonka syy on henkilökohtainen tai 
 • jolle jankutetaan, että voisit olla positiivisempikin. 
 • Ihan kaikille. 
 • Riittää kunhan luet ja pohdit lukemaasi vielä hetken. 


Miksi en olisi valmis vielä muutokseen, vaikka haluan sitä?

Ajankohta ei vain ole oikea. Työstät vielä jotain asiaa tai tunnetta  tai kenties elämäntilanteesi on nyt niin hektinen vastaanottamaan uutta tilannetta, ettei uuden oppiminen ole juuri nyt mahdollista. Onpa syysi mikä tahansa, et olisi lukenut näinkin pitkälle ilman halua vahvistaa tai ylläpitää positiivista asennettasi . Muistuta välillä itseäsi tästä positiivisuuden siemenestä ja kun aika on oikea, siemen lopultakin puhkeaa kukkaan.

Viikossa en kerkeä millään kertoa kaikkia vinkkejä enkä missään muotoa voi  napsauttaa sormiani ja sanoa taikasanoja, joilla sinä muutut tai kehityt entisestään , mutta voin tarjota sinulle tilaisuuden pohtia asioita eri kantilta katsottuna ja herätellä sinussa halun tähän muutosprosessiin. Sinä olet se, joka päätöksen tekee ja joka tekee myös työn itsesi kanssa. Minä en voi olla vastuussa siitä, kuinka toimit, eikä kaikki vielä ole edes valmiita isoon elämäntapamuutokseen, mutta ole viikko kanssani mukana haasteessani, jotta siemen löytää tiensä salaiseen mielesi puutarhaan ja voi kasvaa sitten, kun on se oikea aika. Ole avoin! Autan sinut alkuun.


Tehtäväsi: 

Mieti itseksesi syitäsi, miksi haluat lisätä positiivisuuttasi. Miksi juuri SINÄ olet avannut ensimmäisen luukun Viltsun positiivisuuskalenterista.

On inhimillistä epäröidä, ajatella että antaapa olla, ei tästä mitään tule kummiskaan. 
En minä ole muuttamassa sinun persoonaasi! Eikä kyseessä ole mikään verkkokurssi tai ainoa totuus, ainoa oikea tapa toimia. En tee yhtään mitään muuta, kuin kerron omat vinkkini. Sinä voit vähintäänkin saada ajanvietettä lukemalla tekstini. Voit myös napsia ideoita omaan prosessiisi sen verran kuin haluat itse. Tee se päätös NYT, ettet anna heti periksi. 

4 kommenttia:

 1. Tää positiivisuuskalenteri on tosi kiva idea:) Olen ehdottomasti mukana!! Itsekin olen oppinut elämässä positiivisemmaksi ja haluan oppia yhä lisää, vaikka "överiksi menevästä positiivisuushybestä" en välitä, missä ei ole tilaa kaikenlaisille tunteille. Muttasemmoinen peruspositiivinen asenne elämään on koettu hyväksi ja siitä haluan pitää kiinni:) Kivaa viikkoa sinulle!

  Terkuin, Anne/Kivun kahdet kasvot-bloggaajana blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenhan voi vetää överiksikin, mutta toisaalta, se mikä tekee onnelliseksi ilman muiden vahingoittamista ei voi olla väärin. Eihän?

   Poista
 2. 1. luettu ja vaikka päivä olikin rankka, on siinä enemmän taas positiivista kuin negatiivista. Yhden negatiivisen ihmisen haluaisin poistaa elämästäni, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista, jos haluan pitää työni :D

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Hyvinvointia joulukalenterista: Henkinen haastatteluni

"Se resonoi kauniisti sydämessä ja koskettaa lujasti sieluun. Silloin tiedän tulleeni kotiin..".  Kun avaan netin ja kirjaudun sis...