Siirry pääsisältöön

INSPIRATION HAASTAA!!!

Lupailinkin jo joulukuussa, että jotain mielenkiintoista on tulossa. Nyt se sitten paljastetaan, nimittäin INSPIRATION HAASTAA! 


Kuvaa saa käyttää linkityksessä!


Ensimmäisen haasteen julkaisen pian. Tässä nyt ohjeet ensin! Kysy, jos jokin epäselvää! 

Mistä on kyse? No, ATC-askartelusta tietenkin! Jokainen saa tulla mukaan, rohkeasti vaan! Pidän ohjeet helppoina, ettei tarvitse päätään puhki raapia. Raavitaan vaan ne atc:t nyt ihan kaikessa rauhassa kasaan. ;)

Ja koska kyseessä on haaste, lupaan palkintojakin jaella!Ihan omasta pussistani ne ovat poissa, joten pieniä palkintoja ilahduttamaan ja enemmänkin sitä tekemisen iloa!  Nyt siis tarkkana!

INSPIRATION HAASTAA!

Tässä ensin tarkempi selonteko, loppupuolella lyhyet ohjeet!

Haaste on 12-osainen! Voit osallistua joko kerran, kaksi tai vaikka jokaisen 12 osan ajan!
Yksi osa kestää kerrallaan 1 kuukauden! Totta! Tämä haaste kestää siis kokonaisen VUODEN!
Jokainen osa on siis jaettu kuukauden mittaiseksi. Tammikuussa yksi, helmikuussa toinen... Kunnes olemme joulukuussa 2014 ja sitten sen kuun loppuun ja se on siinä!
(Haasteet julkaistaan alkukuusta, ei eka tai tietty päivä. Ei tietty kelloaikakaan!)

Jokaisen kuukauden alkupuolella tulee ohjeet sen kuukauden haasteen osaan. Jokaisessa kuitenkin on samoja asioita, eli tehdään atc-kortteja ja käytetään kahta eri asiaa: AAKKOSIA sekä VÄREJÄ! Jotta inspis tähän haasteeseen kestäisi sen kokonaisen vuoden ajan, sen verran vaikeutetaan "peliä", ettei kaikkia kortteja voi tehdä kerralla valmiiksi, vaan ne ohjeet siis saatte aina kuun alussa seuraavaan atc-satsiin! Joka kuukausi kuitenkin atc:den määrä on max 3 korttia! Ei enempää!

Saatte pitää omat korttinne ja vaihtaa niitä halutessanne. Ne ovat siis teidän omia kaikki. Ainoa mitä minä korteistasi haluan, on se, että teet ne kaikki kuluvan kuukauden atc:t valmiiksi ja sitten vasta kuvaat ne, teet yhden postauksen blogiisi ja linkität kuluvan kuukauden Inspiration haastaa-julkaisun siihen sinun postaukseesi ja sitten vasta tulet ilmoittautumaan minulle, että hep, kaikki vaikka nyt tammikuun atc:t tehty ja olen mukana tammikuun arvonnassa! Minä käyn visiitillä, tarkistan, että olet tehnyt ohjeiden mukaiset atc:t ja linkittänyt sivuni sinne. Jos kaikki ok, olet kuin oletkin arvonnassa mukana!

Ja arvonnat, ne siis kerran kuussa nekin ja mikä parasta, sinä päätät, moneenko arvontaan osallistut! Jopa 13 arvontaan mahdollista! ei riitä, että teet yhden atc:n, vaan KAIKKI sen kuukauden pyydetyt atc:t! Niitä on aina se 2 tai 3! Ja kyllä, kirjoitin oikein! 13 arvontaa kaikenkaikkiaan tulossa! 12 x kuukausiarvonta ja vuoden loputtua viimeinen kaikkien niiden kesken, jotka osallistuneet KAIKKIIN 12 haasteen osioihin! (Myös jo kuukausiarvonnassa voittaneet osallistuvat tähän superarvontaan, jos ovat tehneet 12 kuukauden ajan atc-kortteja!).

Korteissa ei vaadita tiettyjä kuvia, ei aakkosten kirjaamista, ei mitään sellaisia pakkoja, paitsi... No, ohjeet kerran kuussa! ;)

ESIMERKKI: Jos aiheena olisi AAKKOSET: ABC, VÄRI:KELTAINEN, tulisi sinun tehdä kolme atc-korttia, jotka kaikki ovat väriltään keltaisia. 
Yhdessä on jokin A-kirjaimella alkava teema, vaikkapa auto. 
Toisessa B:llä alkava, kuten banaani ja
kolmas keltainen atc-korttisi teema alkaisi C:llä, vaikkapa Cup Cakes. 
Sanojen ei tarvitse olla suomen kielisiä, mutta ne pitää olla oikeita sanoja, jotka löytyvät sanakirjoista, googlella tai muulla tavalla! Ei siis aleta itse keksimään uusia sanoja. 
ATC:issasi EI tarvitse olla aakkosmerkkejä esillä.  nimeä kuitenkin  työsi sen mukaan, mistä korttisi kertoo. Esim. Auto-kortti voi olla nimeltään vaikkapa Auto, keltainen Auto, Ajoneuvon kyydissä tms. Sen mukaan minä tiedän, mistä korttisi kertoo ja että se on ohjeen mukainen.


Onko ymmärretty? Jokin vielä mietityttää?


LYHYET OHJEET! 
Toimi näin, ja olet mukana Inspiration haastaa!-haasteessa ja arvonnassa!

1. Lue Inspirationin sivulta kuukauden ohjeet. Mitkä aakkoset, mikä väri. 

2. Tee kuukauden ohjeiden mukaiset ATC-kortit:Aakkosten mukaiset aiheet ja värin mukainen väritys ja nimeä atc:t aakkosten mukaisesti korttisi teemaan sopien. 

ESIMERKKI: Jos aiheena olisi AAKKOSET: ABC, VÄRI:KELTAINEN, tulisi sinun tehdä kolme atc-korttia, jotka kaikki ovat väriltään keltaisia. 
Yhdessä on jokin A-kirjaimella alkava teema, vaikkapa auto. 
Toisessa B:llä alkava, kuten banaani ja
kolmas keltainen atc-korttisi teema alkaisi C:llä, vaikkapa Cup Cakes. 
Sanojen ei tarvitse olla suomen kielisiä, mutta ne pitää olla oikeita sanoja, jotka löytyvät sanakirjoista, googlella tai muulla tavalla! Ei siis aleta itse keksimään uusia sanoja. 
ATC:issasi EI tarvitse olla aakkosmerkkejä esillä.  nimeä kuitenkin  työsi sen mukaan, mistä korttisi kertoo. Esim. Auto-kortti voi olla nimeltään vaikkapa Auto, keltainen Auto, Ajoneuvon kyydissä tms. Sen mukaan minä tiedän, mistä korttisi kertoo ja että se on ohjeen mukainen.

3. Tee blogiisi postaus, jossa julkaiset yhtä aikaa samassa postauksessa kaikki kyseisen kuukauden Inspiration haastaa! atc-korttisi. Samaan postaukseen linkki Inspirationin kyseisen kuukauden haasteeseen!(Linkitysohje alempana)

4. Käy kommentoimassa Inspirationissa kyseisen kuukauden haasteen kommenttilaatikkoon osallistumisestasi. Muistathan, että lisäät oikeaan postaukseen suoran linkin myös sinun blogiisi! Tästäkin ohje alempana! En ala etsimään etusivulle linkitettyjä tai googleprofiiliin linkitettyjä kommentteja, että missä ne oikeat atc:t ovat. 

5. Sitten vaan odotetaan kuun loppua ja arvontaa sekä ennen kaikkea uutta osiota! Arvonta on aina kuun vaihteessa, siis 12 arvontaa vuodessa. Lisäksi vuoden loputtua lisäarvonta kaikille ajallaan 12 osaan osallistuneille!

HUOM! Löydät blogistani Inspiration haastaa! haasteet kategoriasta nimellä "Inspiration haastaa!" 
Kategoriat löydät AINA blogini Oikeasta reunasta! 


LINKITYS-OHJEET: 

Kuinka linkität Inspiration haastaa!-sivun omaan Bloggerin blogiisi?

1.Ihan ensimmäisenä mene Inspirationin etusivulle. Etsi se kohta, jossa uusi Inspiration haastaa! postaus on. Klikkaa se auki, jolloin pääset lukemaan vain ja ainoastaan tätä postausta!

2.Näytön ylälaidassahan on osoiterivi. Se, minne kirjoitat vaikkapa www.jotakin.joku. Eikö vain? 
Mene siihen osoiteriville ja klikkaa kerran vasemman puoleisella hiirellä sitä osoiteriviä. Se osoitehan on juuri siihen Inspiration haastaa! postaukseen, jolla olet sillä hetkellä! Osoiterivi maalautuu siniseksi. 

3.Klikkaa nyt hiiresi oikean puoleista nappia. Saat valintalaatikon, josta valitset KOPIOI/COPY. 
Ja klikkaa. 
Nyt olet kopioinut osoiterivini, vaikkei se missään näykkään vielä. 

4.Nyt voit poistua blogistani ja avata sen kirjoituspohjan, johon olet niitä omia korttejasi lisäillyt ja kirjoittamassa omaa blogipostaustasi. 

5.Valitse se kohta kirjoituspohjastasi, johon haluaisit lisätä linkin minun sivulleni. Älä hätiköi!!!

6. Kirjoita siihen kohtaan, johon linkkini haluat, vaikkapa näin: "INSPIRATION HAASTAA!". Vastaavasti voit laittaa "-merkkien väliin vaikkapa kuvan.
Huomaa, että "-merkit ovat pakolliset! Teksti/kuva niiden merkkien välissä on vapaavalintainen, eli mitä haluat siihen kirjoittaakaan tai kuvata! Pistettä ei tarvita perään!

7. Nyt mene tuon äsken kirjoittamasi tekstin/kuvan ekan "-merkin päälle hiirellä. Paina hiiren vasen nappi pohjaan ja maalaa siniseksi teksti aina toisen "-merkin päälle asti! Eli kokonaisuudessaan sinulla on maalattuna "INSPIRATION HAASTAA!"

8. Katso tuota ylempänä olevaa työkalupalkkia. Aika liki puolivälissä, hieman enemmän oikealle, on teksti sinisellä LINKKI Klikkaappas sitä. Siihen avautuu nyt ikkuna, johon se minun blogini osoite pitäisi nyt liittää. Paina siis hiiren oikeanpuoleista nappia siihen tyhjään linkki-laatikkoon ja valitse sana LIITÄ/PASTE. nyt sinulle tuli se osoiteriviltä kopsattu osoite tuohon laatikkoon. Paina vielä OK. 

Nyt on sen "Inspiration haastaa!"-tekstin(tai kuvan) sisällä linkki blogiini! 


KUINKA LINKITÄT OMAN POSTAUKSESI KOMMENTTILAATIKKOONI?

1. Ihan ensimmäisenä mene oman blogisi etusivulle. Etsi se kohta, jossa uusin Inspiration haastaa!-osallistumispostauksesi on. Klikkaa se auki, jolloin pääset lukemaan vain ja ainoastaan sitä uutta postaustasi!

2. Näytön ylälaidassahan on osoiterivi. Se, minne kirjoitat vaikkapa www.jotakin.joku. Eikö vain? 
Mene siihen osoiteriville ja klikkaa kerran vasemman puoleisella hiirellä sitä osoiteriviä. Se osoitehan on juuri siihen sinun auki olevaan postaukseesi , jolla olet sillä hetkellä! Osoiterivi maalautuu siniseksi. 

3.Klikkaa nyt hiiresi oikean puoleista nappia. Saat valintalaatikon, josta valitset KOPIOI/COPY. 
Ja klikkaa. 
Nyt olet kopioinut osoiterivisi, vaikkei se missään näykkään vielä. 

4.Nyt voit poistua blogistasi ja avata minun blogini kommenttilaatikon, johon olet kommentoimassa ja linkkisikin jättämässä.

5. Kommentoi ihan normaalisti ja valitse lähettäjän kohdasta NIMI/URL-OSOITE. Nimeksi tulee sinun nimesi, olipa se sitten nimimerkkisi tai millä haluat kommentoida. URL-osoitteeksi tulee se äsken kopioimasi osoiterivi, joten klikkaa sitä tyhjää URL-osoite-laatikkoa ja siihen hiiren oikealla napilla LIITÄ/PASTE. Sitten vielä JULKAISE KOMMENTTI. 

Nyt olet kommentoidessasi jättänyt postaukseesi linkin ja nimeäsi klikatessa päädyn juuri oikeaan paikkaan! 

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…