23; Rentoutusharjoitus

On jouluaaton aatto. Maailmalla itse h-hetki on vasta ylihuomenna, mutta me suomalaiset rauhoitumme joulun yhdessä oloon jo huomenna. Vaikka jouluaatto onkin ihanaa, läheisten seura tervetullutta ja jännitämme, mitä rakkaamme tykkäävät lahjoistaan, niin aatto on myös voimia uuvuttavaa. Siksi haluan antaa sinulle keinon pysähtyä ja kerätä voimia. 

Laitan tähän noin 5 minuutin mittaisen rentoutusharjoituksen, jolla voitte hemmotella toisianne puolisosi kanssa vuorotellen tai lue vaikka sukulaisille huomenna pyytämällä heitä hetkeksi istahtamaan paikoilleen. 

Mielikuvarentoutuksen aikana on tärkeää, että sinulla on tila, jossa saat olla rauhassa ja voit ottaa rennon ja hyvän asennon istuen tai maaten. Harjoituksen kirjoitin itse. 


Mielikuvaharjoitus

  • (Taustalla soi rentouttava taustamusiikki)
  • Ota mahdollisimman mukava asento. Voit tehdä harjoituksen joko istuen tai  selin- tai kylkimakuulla ollessa. Tärkeintä on, että sinulla on hyvä ja rento olla. Voit halutessasi  ottaa huovan päällesi tai tyynyn pääsi ja polvitaipeen alle, jotta sinulla on mahdollisimman helppo ja hyvä olla harjoituksen ajan.
  • Anna nyt hengityksesi tasoittua ja kehosi rentoutua. Jos koet tarvetta muuttaa asentoasi,  voit tehdä sen nyt. 
  • Hengitä kolmesti syvään sisään ja anna ilman virrata vapaasti ulos. Anna kehon painua rentona alustaa vasten. Tunne kuinka lämmin ja rento olotila valtaa kehosi.
  • (Tauko 10 s)
  • Kuvittele nyt, että saavut johonkin kauniiseen ja sopivan lämpimään satumaahan.  Aurinko paistaaa ja lampi liplattelee hiljalleen joutsenien siinä uidessa.  Lähdet kävelemään eteenpäin paljain jaloin ja tunnustelet miltä maa tuntuu jalkojesi alla. Katsele ympärillesi. Millaisia puita tai pensaita näet? Huomaa lehtien värien eri vivahteet auringon osuessa niihin. Katselet joutsenia ihastellen niiden ylvästä kauneutta. Tunnet lämpimän tuulen vireen ihollasi. Sinulla on hyvä ja rauhallinen olo. 
  • Etsi nyt suojaisa paikka, johon voit mennä hetkeksi pitkällesi. Kulje paikkaa kohti ja samalla hengitä ihanaa usvametsän tuoksua sieraimiisi. Asetut lepäämään ja suljet silmäsi. Sinulla on hyvä olla. Aurinko lämmittää mukavasti kehoasi, rentoudut syvemmälle ja nukahdat toviksi turvalliseen joutsenten vartioimaan ikimetsän aukion syliin. Sinulla on kaikki hyvin.  Anna hyvän energian virrata sinuun leposi aikana. 
  • (Pitkä tauko n. 1 min)

  • Heräät ja rentoutuneenna lähdet kävelemään kohti paikkaa, josta saavuit. Kiität joutsenia ja satumetsääsi latautuneesta energiasta. Voit palata turvapaikkaasi aina kun siltä tuntuu. Tämä on sinun salainen metsäaukiosi. 
  • Alat pikku hiljaa heräämään oikeasti.  Voit venytellä jalkojasi ja käsiäsi. Avaat silmäsi kun olet siihen valmis, ja nouset varovasti istumaan hetkeksi.  Olosi on levännyt ja rentoutunut.

Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Sydämellistä joulua Viltsu teidän perheelle. <3
Hyvää joulua Tiia sinulle ja rakkaillesi.