16: Jouluhaaste



Luin Outi's lifeen blogista hauskasta jouluhaasteesta ja tartuin itsekin tähän ja otin mukaani. Jos haaste ei ole vielä sinulla käynyt, ota se tästä mukaasi ja kerro julkaisuussa löytäneesi se minulta. Kuvat ovat omiani. Käytähän siis sinäkin omia kuviasi. Kiitos. 

Haasteessa on valittava vaihtoehdoista vain toinen. Pieni perustelu olisi aina paikallaan. 




Söisitkö mieluummin kilon pipareita vai kilon joulutorttuja?

Söisin joulutorttuja, eikä tekisi vaikeaa lainkaan. Päinvastoin innoissani puhkuisin ja ähkyyn itseni söisin, jos täytteenä olisi omena-kaneli torttutäytettä. Luumuhillon kanssa miettisin asiaa hetken järjenkin kanssa ja päätyisin himojeni uhriksi siinäkin tapauksessa.  Mutta kun luumu haluaisi ulos, katuisin heikkoa luontoani. 

Katsoisitko mieluummin Holidayn vai Rakkautta vain joka sunnuntai jouluun asti?

Katsoisinko mitä!? 
Googlettamisen jälkeen sanon Rakkautta vain. Siitä pääsin jyvälle jo luettuani lyhyen kappaleen, kun taas Holiday seisahtui  "arvaa mitä"-kyselyikään. Taidan kuitenkin sen verran utelias olla, että katson molemmat kerran, jos löydän ne Netflixiltä. 


Söisitkö jouluna pelkkää kalaa vai kinkkua?

Sianlihaa en syö, joten lohta söisin loimutettuna ja lohikeittona vaikkapa. Mieluummin pysyisin kuitenkin kasvisruuassa. Pelkkä riisi olisi hyvä vaihtoehto monelle liharuualle. Rakastan riisiä. Tummaa riisiä, basmatia, jasmin riisiä... myöskin voipapuihin on himo. 



Viettäisitkö joulua mieluummin kotona lumisateessa vai ulkomailla rannalla?

Jos tällainen joulu on useammin, ettei voida tavata läheisiä, ei edes omaa lastani tai kummipoikaa, niin minulle kelpaisi ilomielin lämpö ja valmis joulupöytä. Olisi oikeastaan hauska nähdä miten joulu eroaa muualla ja minkälaiset ruuat on tarjolla. Ei, se ei saisi olla pihvi ja ranskalaiset eikä edes pizza. 


Luopuisitko mieluummin glögistä vai pipareista?

Glogistä. Pipareista tykkään, jos ovat itse tehtyjä ja kuorrutetta sopivasti päällä. Jos ne olisivat vieläpä kauniita, niin joo, tänne vaan! 


Laittaisitko soittoääneksi mieluummin ”Kulkuset” vai Cascadan dance-version Last Christmasista?

Dance-version Last Christmasista. Mutta sitäkin mieluummin Herra Ylpön Hei tonttu-ukot hyppikää


Paketoisitko mieluummin 100 lahjapakettia tonttujen kanssa vai lastaisit 100 pakettia joulupukin rekeen yksin?

Oikeiden tonttujenko? Tietysti heidän hillittömässä seurassa! Sitten lsstattaisiin rekikin yhdessä. Ja meillä kaikilla oli nii-in muu-kaa-vaa, oi jospa oisit saanut olla muu-kaa-naaaa! 




Haluaisitko mieluummin samanlaiset hiukset ja parran kuin pukilla vaan kokonaan kalju?

Nypin jo nytkin karvat leuasta pois, joten tulisin hulluksi pukin parran kanssa. Osittainen siilitukka on niin usein muutenkin, että olisin kalju helposti. 


Kiertäisitkö mieluummin viisi tuntia laulamassa joululauluja ovelta ovelle, vai laulaisitko yhden videolla, jonka julkaisisit Facebookissa kaikille kavereille?

Viisi tuntia tekisi kipeää sen verran pahasti jo, että valitsen kertaheitolla julkisuuteen. Montakohan katsonta kertaa saisin Youtubessa? 


Menisitkö mieluummin pulkkamäkeen vai luistelemaan?

Pulkkamäkeen! Olen aikuisena käynyt pulkkamäessä paljonkin. Etenkin nyt pulkka tuntuu tyrvallisemmalta, sillä jalat eivät pidä alla muutenkaan. 



Ostaisitko joululahjoja mieluummin netistä vai joulumarkkinoilta?

Koska Covid-19 niin netistä, mutta kunhan Korona on saatu tapettua, markkinoilta ehdottomasti. Arvostan suomalaista kädentaitoa, laatua, perinteitä sekä haluaisin tukea käsityöläisiä ja lähiseutujen myyjiä. 



Söisitkö mieluummin porkkanaraastetta vai rasian lanttulaatikkoa?

Porkkanaraastetta, koska lanttu saa aikaan vatsakivut. Jos saa toivoa, niin tilkka appelsiini- tai sitruunamehua sekaan ja runsaasti rusinoita. 
 

Koristelisitko pihan mieluummin jenkkityyliin jouluvaloilla näyttäväksi vai pitäisitkö joulukuusta lokakuun alusta jouluun asti sisällä esillä?


Aito Amerikan tyyli pihalle. En niin joulu-ihminen ole, että koristelisin marraskuussakaan vielä.  


Olisitko mieluummin Grinch vai Petteri Punakuono?

Olisin Petteri Punakuono, sillä hän tuo iloa toisille ja me molemmat olemme kokeneet kiusatuksi tulemisen. Loppu hyvin kuitenkin. 


Olisitko mieluummin suomalainen joulupukki joka antaa lahjat suoraan ihmisille vai amerikkalainen joulupukki, joka tulee savupiipusta yöllä salaa?

Suomalainen joulupukki olisin. Viskaisit kassit lahjoineen tuvan lattialle, maistaisin vielä lämmintä piparia ja silittäisin mirriä leuan alta. Kysyisin sitten ho ho ho onkos täällä pikkutuhmia aikuisia? ;)


Joisitko mieluummin glögiä vai kuumaa joulusiideriä?

Pari Happy Joe:ta voisi ottaa, mutta en enempää. Me juodaan aattona haudoilta tultua mukilliset punaviinillä terästettyä punaista glögiä. Siihen mantelilastuja ja rusinoita. 


Söisitkö mieluummin talon kokoisen piparkakkutalon vai asuisit siellä?

Söisin sen. Ei siinä kauaa voisi asua,  kun se jo sulaisi kasaan Suomen ilmastossa. Piprutalo on todennäköisesti paksumpaa ja siirappisempaa piprua, joten se olisi koristeineen herkkua. 


Jonottaisitko mieluummin viisi tuntia joulupaketointipisteelle vai viettäisitkö tunnin ostoskeskuksessa joulupukin kainalossa hänen kanssaan jutellen?

Pukin kainaloon ja valokuvan ottoon. Minulla on torilla otettu valokuva siitä, kun istuin aikuisena naisena pukin sylissä. :D 
Ps. Pukki oli kurssikaverini. 


Jättäisitkö mieluummin puolisosi ilman lahjoja vai olisitko itse ilman lahjoja?

Minulle tämä taisi olla helpoin kysymys, sillä vastausta hihkuin mielessäni jo kesken kysymyksen lukemisen. Olisin itse ilman lahjoja. Olen sellainen luonne, joka saa siitä itse paljon, kun antaa toisille. Se on yksi lempi puuhistani, että annan yllätyksiä toisille;  Vien pienen lahjakortin kaupan kassalle, niin voivat käyttää sitä, jos joltain mummolta uupuu 10senttiä ostosten hinnasta. Tai annan lahjan ohi kulkevalle nuorelle,  joka näyttää väsyneeltä.  


Että näin! 

Rakkautta ja turvavälejä sinulle rakas lukija. Huomiseen! Viltsu

Kommentit

Tiina sanoi…
Tuon viimeisen vastauksen pienet, mutta niin suuret, teot... sinulla on sydän täyttä kultaa!
Tiina, kauniit sanasi lämmittävät. Kiitos.
Ihanaa kun nappasit tämän jouluisen haasteen mukaasi. Niin Viltsumaisia vastauksia täällä ja aika paljon meillä oli samanlaisia ajatuksia myös.
Kivaa loppuviiikkoa sinulle <3