Vintage kortti



Vintage on viehättänyt minua aina. Ihanat mekot ja asusteet, kukkaloisto, seepian sävyt. Tarvitsin kortin hemkilölle. Joka myös tykkää vintagesta, mutta myös väreistä. Aloin miettimään, miten saisin tehtyä värikkään vintage-kortin, ja tällainen siitä sitten tuli


Kukkia ja pitsiä piti tottakai olla. Korttipohjaksi valitdin rohkeasti tumman sinisen. Tein kohtia, joissa kortti taittaa myös ihanaa, hohtavaa violettia.


Kuva sai olla seepia ja halusin naisen, sillä kortin saajakin oli nainen. 


Messinkiriipuksia kahlatessani läpi löysin suloisen lintuhäkin. Se oli täydellinen mielestäni. Lisäksi jotain harson tyylistä, mikä alunperin oli valkoista, mutta värjäsin sen kiiltopintakuparilla Inka goldilla. Siitä tuli kukkakimppuun kääreet. 




Kiiltokuvakukkia ja paperikukkia käytin runsaasti. 


Ja kaikki, mikä reunojen yli tuli, sai jäädä siihen. Täytyy rohkeasti kokeilla, mikä voisi toimia myös boxin ulkopuolella. Tai tässä tapauksessa korttipohjan ulkopohjalle. 


Miltä se sinusta näyttää?

Saako vintageen sotkea värejä sinun mielestäsi? 

Entä tykkäätkö enemmän seepiasta vai mustavalkoisesta vintagesta? 



Kommentit

Pirkko sanoi…
Kyllä näistä kaikista versioista vintagen tunnistaa. Hauska kysymys tuo, miten paljon saa muuttaa alkuperäistä ja miten luova saa olla, jotta silti voi sanoa pysyvänsä tyylissä. Minusta vintagessa voi hyvin olla värejä. Samanlaisissa värikkäissä ruusutarhoissa ne ihmiset entivanhaankin kulkivat, vaikka valokuvat olivatkin mustavalkoisia. Vintage ja retro eivät ymmärtääkseni ole täysin tarkkaan määrättyjä termejä muutenkaan.
https://www.patinaputiikki.fi/tuoteryhma/wanhat_tavarat
Voi miten ihana kommentti. Kiitos.
Hyvä pointti, että samanlaisia ruusutarhoja ne ennenkin oli.