Viltsun positiivisuuskalenteri luukku 7: Ne muut


Aivan uskomatonta, kuinka nopeasti  aika kuluu. Nyt viikko on lopussa ja samoin Viltsun Positiivisuuskalenterikin. Positiivisen asenteen saaminen elämäntavaksi ja sen ylläpitäminen on pitkä prosessi ja eihän sitä viikossa pysty postaus päivässä-vauhdilla käymään läpi täysin. Siksi suurin työ jääkin sinulle.

Heti alkuun haluan kiittää sinua mukana olosta. Älä kuitenkaan vielä lähde pois, sillä vielä on tämän päivän postaus jäljellä. Tämän jälkeenkin blogi jatkaa olemassa oloaan, joten myös tähän teemaan tullaan palaamaan. Onhan positiivisuus yksi Inspiksen  pääaiheista.


Tänään puhutaan itsemme sijaan niistä muista ihmisistä ja ehkä jopa koko luomakunnasta, koko universumista. Kyllä, positiivisuus ON suuri asia.

Niinkuin ei kynttilän valokaan siitä himmene,
että sen liekillä sytyttää toisenkin kynttilän, niin ei myöskään sinun valosi himmene siitä, että kannustat ja autat muita. Hymy tai kaunis kommentti ei ole sinulta  itseltäsi pois, mutta saattaa pelastaa sen toisen päivän. Sitäpaitsi positiivisuus palaa takaisin.
Niinkuin negatiivisuuskin.
Tästäkin syystä on tärkeää mieluummin laskea kymmeneen ihan oikeasti, se nimittäin auttaa rauhoittamaan omaa mieltäsi, eikä suustasi pääse ensimmäinen asia,  mikä mieleen juolahtaa. Usko pois, se on yllättävän vaikuttavaa, kun toinen meuhkaa, mutta sinä kuuntelet hetken ja sen jälkeen tuumaat rauhallisesti esim. "Kiitos vinkistä", "anteeksi, en tullut ajatelleeksi asiaa tuolta kantilta" tai "ensinnäkin iltaa. Toiseksi, nimenomaan. Tuo on minussa huono piirre, jota yritän työstää.  Ja kolmanneksi, tiesitkö, että sinulle tulee todella kaunis hymykuoppa kun hymyilet". Jos meuhkaaminen jatkuu, jatka sinä rauhoittavaa, positiivista puhetta tai lähde pois. Soita vähän myöhemmin tai kirjoita kirje, jotta voit miettiä sanat ja jättää syytökset sikseen. Tietenkin kaikki tilanteen mukaan. Sinun ei pidä lähteä syytöksiin ja hysteriaan mukaan, ei puhua pahaa muista selän takana eikä ottaa syitä niskoillesi, jos se on väärin. Laske vaikka kymmenesti kymmeneen mieluummin, kuin riidellä turhanpäiväisesti. Vai moniko toisten syyttely on tuottanut tulosta?


Mieti tilanne jossa sinulle sanotaan ilkeästi. Eikö vain, että mieli tekee sanoa takaisin vielä ilkeämmin? Jos sinua kehutaan, haluat vähintäänkin hymyillä ja kiittää. Olotilasi jää koko päiväksi, ellei pidemmäksikin ajaksi juuri saamasi asenteen mukaiseksi. Sama pätee meihin muihinkin. Kyllä itseään saa kehua, muttei muita moittia.

Kun näet läheisesi epäonnistuneen, mokanneen, saaneen potkut tai muuten vireystaso lähellä nollaa, välitä hänestä eniten juuri silloin.  Kun hän sitä kaikkein vähiten tuntuu ansaitsevan, silloin hän sitä
kaikkein eniten tarvitsee. Soita hänelle, lähetä kortti, käy kylässä.. Toisen kuunteleminen on erityisen tärkeää silloin, kun mitään ei kuulu. Hän voi olla hyvin yksin pahanolonsa kanssa. Auta häntä jakamaan taakkansa.
         
Jotkut onnistuvat elämässään koska kohtalo on niin määrännyt, mutta useimmat sen tähden että he itse päättivät niin.


TEHTÄVÄ:
Meissä jokaisessa on voimavaroja, joista emme tiedä entuudestaan. Siirrä rajojasi niin, että näet uudet rajasi.


Viltsun Positiivisuuskalenteri käsittelee minun, Viltsumarin, omaa kokemusta ja itseoppimista. Ohjeistukset ovat auttaneet minua vuosien varrella kerryttämään omaa positiivista ajatteluani ja ylläpitämään sitä. Jokaisella voi olla omia keinoja, eikä minun tyylini ole ainoa oikea tapa. Tärkeintä on, että löydät sen oman keinosi vahvistaa asennettasi oikeaan suuntaan. Löydä itsekunnioitus, toisten huomioonotto, ilo, onnellisuus sekä voima selvitä vaikeista ja haastavista tilanteista henkisesti  vahvempana.

Kerrothan minulle mielipiteesi tästä postaussarjasta ja haluatko jatkossakin teemaviikkoja tai viikonloppuja. Mielipiteitä on monia joten en loukkaannu, jos et tykännyt.

Xoxo
Viltsumari2 kommenttia:

  1. Minä ainakin tykkäsin tästä positiivisuus viikosta. Oli kiva oikein pysähtyä lukemaan nämä postaukset ja miettimään oman elämän positiivisia asioita. Jatkossakin teemat voisivat silloin tällöin olla tosi kivoja.
    Ihanaa iltaa sinulle Viltsu <3

    VastaaPoista
  2. Kaikki mitä positiiviudesta kirjoitat on jo sinänsä positiivista.

    VastaaPoista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

12 Huonoin äiti leipomaan

12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, h...