Hae tästä blogista

Viltsun Positiivisuuskalenteri, luukku 6; Muistamisen arvoinen juttu


Onko sinulle käynyt koskaan niin, että vannot muistavasi jonkun tärkeän asian joten ei sitä tarvitse laittaa muistiin? Kun se aika tulee, olet unohtanut asian täysin. Tai laitat asian muistiin jonnekin, mistä et muista katsoa sitä h-hetkellä?? Minulle niin käy yhtenään. En vain käsitä, kuinka saisin homman toimimaan. On muistikirja, jota en muista katsoa tai se ei ole edes mukanani. Hoen asiaa, jotta muistaisin. Sitten tulee jokin, vaikka puhelu, ja asia unohtuu. Puhelin ei hälytäkään tai muistilappu häviää. Vinkkejä otan vastaan. 

Positiivisuus ei aina, joka tilanteessa muistu mieleen itsestään, etenkään tässä alkuvaiheessa, jossa yrität aloittaa sen käytön arjessasi. Tai  no, helpompaa on muistaa olla positiivinen iloisena ja lempiasioiden ympäröimänä, mutta ei niinkään silloin, kun väsyttää, ahdistaa, suututtaa.. 
Sen takia minullakin on yhä edelleen positiivisuutta ylläpitäviä lauseita ja esineitä vähän siellä täällä. Sängyn vieressä on kehopositiivisuudesta muistuttava mietelause, kännykän näytöllä näytön ollessa suljettuna, lukee "see good things in all" eli "näe hyviä asioita kaikissa", verstaalla ja keittiössä on useita positiivisuuteen kannustavia magneetteja... 

kun oikein ottaa päähän, lasken ensin kymmeneen, näen muistutuslauseet, käyn mielessäni läpi asian niin, että mitä hyötyä ja mitä haittaa on nyt räjähtää tai sanoa asiasta. Tai stressata, panikoida..  jos aihetta oikeasti on sanoa  tottakai silloin sanottava on. Mutta kuinka? Jos minua syytellään, aktivoituu helposti puolustus. Jos minulle sanotaan asiallisesti, rakentavasti, niin sehän on vain hyvä asia.  Samoin se toimii muillakin. Jos haluamme muutosta, on asiat esitettävä asiallisesti. Positiivisesti. Kumpaakin hyödyttäen. 
Vaikka kuinka kokisin olevani oikeassa, voi oikeita vastauksia olla kaksi. Minun oikea ja hänen oikea. Olemmehan me yksilöllisiä tarpeinemmekin ihan jokainen. 

Tehtävä
Kirjoita positiivisuuteen kannustavia lauseita tai sanoja esim. Post it-lapuille ja laita niitä niihin paikkoihin, joissa koet tarvitsevasi niitä. Esim. Sängyn vierelle, josta voit katsoa sitä iltaisin ja aamuisin tai sairaana, kouluvihkon kanteen tai päivyrin kanteen opiskelu- tai työmotivointiin, tietokoneelle, ettei tulisi kirjoitettua kovin negatiivisesti ärsyttäviin? Kirjoituksiin tai missä koet itse tarvitsevasi muistutusta. Peili on yksi yleisimmistä. Samoin jääkaapin ovi. 

Voit myös tallentaa ja tulostaa tuosta alempaa sekä suomenkielisen että englanninkielisen kuvan positiivisuuslauseet, jotka kirjoitin ja  tein arkiksi sinulle yksityiseen käyttöön. 

Xoxo Viltsumari
1 kommentti:

  1. Nappaan tämän mukaan, mutta teen yllätykseksi omalle pojalle!
    Ihanaa lauantaita sinulle Viltsu <3

    VastaaPoista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

Paiseita, korvakäytävää ja karhunpainia

Kuljemme kohti metsää. ajatuksenamme olisi löytää kaksikin kätköä niin, että ensin pitäisi löytää yksi kätkö ilman tarvittavaa laitett...

Kestosuosikit