Viltsun positiivisuuskalenteri luukku 3: Rakkaus ja Egyptin taika


Onpa ihana nähdä sinut tänään täällä. Minulla onkin sinulle sellainen aihe tarjottavana, jonka toivon elämääsi melkeinpä ensimmäisten joukossa. Aihe käsittelee tällä kertaa rakkautta.

Kreikkalainen filosofi Platon jakoi rakkauden kolmeen tyyppiin: eroottinen rakkaus (eros), veljellinen rakkaus (filia) ja jumalallinen rakkaus (agape). Kaikki nämä kolme rakkauden muotoa saavat meidät tuntemaan positiivisia ajatuksia ja tuntemuksia.  Elämä tuntuu ihanalta, elämisenarvoiselta. Tottakai positiivisuus ja rakkaus sisältävät kaikki tunteen värit. Myös harmaan sävyt.


Rakastumisen aiheuttamat reaktiot johtuvat aivoissa tapahtuvista kemiallisista reaktioista. Esimerkiksi Dopamiinipyrähdys aiheuttaa energisyyttä, huomion keskittymistä rakastettuun ja euforian tunnetta. Silloin kun rakastuu, sen haluaa näyttää ja kertoa kaikille.

Rakkkaus on siis yksi positiivisimmista tunnereaktioista. Tottakai toivoisin sinun voivan kokea maailmoja järisyttävää romanttista rakkautta. Se ei vaan ole ihan niin mustavalkoista eikä löydy sormia napsauttamalla. Siispä suosiolla siirryn ehdotukseen rakkaudesta jotain sellaista asiaa kohtaan, mikä tuottaa sinulle mielihyvää ja iloa. Sitä kautta positiivisuuskin hiipii elämääsi huomaamattasi.


Muistatko hetken, kun harrastit jotain iloa tuottavaa? Luit jonkun runon tai kirjan, josta sait nauraa? Katsoit itseäsi peilistä ajatellen wau! jotain osaa itsestäsi katsoessa? Vieläkö teet, koet, näet, tunnet.. sellaista, mikä saa sinussa adrenaliinin virtaamaan tai serotoniinin, mielihyvähormonin, kasvamaan?

Vastauksesi:
 •  Kyllä, koen mielihyvää säännöllisesti jostakin itselleni tärkeästä asiasta
 • Ei, en koe saavani enää mistään mitään mielihyvää
 • No joo, melko harvoin

TEHTÄVÄ 1:

Mieti mitä haluat ja toivot mikä tekisi sinulle iloa ja hyvän mielen? Mitä siihen vaaditaan? Toimi saavuttaaksesi se. 

Helpoin ratkaisu on sanoa, en pysty, ei ole keinoja, ei ole rahaa, ei voimia. Helpointa on jatkaa totutussa, vaikka se totuttu olisikin tylsää, oman onnellisuuden ja intohimon tukahduttavaa ja negatiivisuutta ruokkivaa luovuttamista. Ei sitä aina edes tiedosta, että on luovuttanut. Ihminen tottuu tylsyyteen ja itsellensä pahanolon lisäämiseen. Sen vuoksi näitä asioita on hyvä pysähtyä miettimään välillä.


Toki on niitäkin asioita, mitä ei vaan voi muuttaa. Silloin tärkeintä on tiedostaa rajat ja se että olet tehnyt voitavan. Et pysty siirtämään aikaa taaksepäin, parantamaan mahdotonta etkä aloittamaan harrastusta johon resurssisi eivät riitä, vaikka kuinka kävisit koulut ja kurssit, möisit omaisuutesi ja vieläpä seisoisit päälläsi juoden pillillä kaakaoa, söisit näkkileipää ja samaan aikaan viheltäisit Oi Maamme Suomea. Älä vaadi itseltäsi mahdottomia. 

TEHTÄVÄ 2:

Jos rakastamaasi harrastusta et voi jatkaa, et tehdä kasvojenkohotusta näyttääksesi siltä miltä haluat tai rahaa ei vaan tule mistään tarpeeksi, mitä voit tehdä sen sijaan? Jotain uutta tyystin tai mistä haaveilit joskus?  Miten se mahdollistuu? 

Koska tämän positiivisuuskalenterini tehtävät ja aiheet ovat omia kokemuksiani ja tyylejäni lisätä positiivisuuttani, tiedän, ettei asiat tapahdu hetkessä. Nopeaa ratkaisua ei ole kaikkeen.

 • Jos sairastut ja saat lääkekuurin, paranet vasta, kun olet syönyt lääkettä jopa viikkoja. 
 • Halutessasi kasvattaa hiukset pitkiksi, aikaa tarvitaan
 • Lukeaksesi kirjan, joudut aloittamaan alusta ja lukea jokaisen sivun loppuun saakka, jottei mitään jää välistä. 
 • Näin myös uuden asian aloitus ja oppiminen vie aikaa ja vaatii päättäväisyyttä ja periksiantamattomuutta niinäkin hetkinä, kun mieli tekisi oikoa tai lopettaa kesken. 
 • Myös pysyvään positiivisuuteen kasvu vaatii aikaa

Niinkuin tiedät, jos olet seurannut elämääni, olen pakon edessä joutunut luopumaan niin monesta itselleni tärkeästä voimavarasta. Juuri niinä hetkinä, kun on pakko lopettaa rakkain harrastus, unelmatyö tai menettää liikuntakyky lähes täysin, se sattuu ja murskaa unelmat. Sillä akuutilla hetkellä ei kannata alkaa etsiä uutta harrastusta tai kehittää positiivisuutta, ellei se ole luontevaa. Toki voit miettiä, kuinka selvitä siitä hetkestä ja miettiä, onko asiassa jotain hyvää, sillä sen olen ainakin oppinut, että suljettuani yhden oven, toinen ovi avautuu joko hetken päästä, tempomalla tai raolleen ja hiljaa lisää. Mun omakohtaisiin kokemuksiin liittyen olen välillä ollut todella maassa siksi, että "kaikki viedään minulta sairauden nimissä". Jopa kehoni ja iho joutuvat kamppailemaan, sillä kipu on signaali, joka aktivoi stressireaktion. Näin ollen jo pelkkä kiputuntemusten jatkuva läsnäolo voi aiheuttaa pitkittynyttä stressiä, vaikka mieli henkisesti olisikin rento. Tietenkin stressi kuluttaa myös ulkoista kauneutta ja sitä kautta positiivista  tunnetta omasta peilikuvasta. Rakkautta itseäni kohtaan. Akuuttina hetkenä  sisäisen kauneuden merkitys on ollut mahdottomuus nähdä riittävänä.

Haasteet, vaatimukset ja uhan kokeminen käynnistävät ihmisessä stressireaktion. Liian tiukat aikataulut, konfliktit ihmissuhteissa tai muutokset elämäntilanteessa ovat esimerkkejä stressitekijöistä, joita lähes jokainen ihminen kokee jossain vaiheessa elämäänsä. Meidän omat voimavarat ja hallinnantunne vaikuttavat siihen, miten voimakas stressireaktiomme on. Siksikin positiivisen hyvänolintynteen varastoon keruu on tärkeää. Sitäpaitsi serotoniini kyllä lisääntyy mielihyvästä, mutta jos sen päästää loppumaan, se ei synny uudestaan ilman lääketiedettä.


Silloin, kun ihoni alkoi kukkia ja kärsiä todenteolla, en enää tiennyt, kuinka löytää rakkaus itseni kuvaa kohtaan. Häpeä, nolous, itseinho.. kaikkea alkoi päässäni pyöriä. Oli otettava kynä ja paperia esiin ja mietittävä, kuinka voin alkaa  jälleen voimaan hyvin  ja saada ihoni rakastumaan uudestaan. Lähes heti aloin pohtia asioita siltä kantilta, voinko saada apua ihooni ja ennenaikaiseen  vanhenemiseen Ruohonjuuresta, jonka tuotteilla olen apua saanut ennenkin myös iho-ongelmiini. Niinpä löysin "Egyptian magic -ihmevoiteen".

Tätä Egyptiläistä "ihmesalvaa" ovat ylistäneet mm. Madonna, Cameron Diaz ja Eva Mendes sekä lukuisat muut kaunottaret. Lisäksi voiteeseen ovat ihastuneet myös kauneuden ammattilaiset, ihotautilääkärit ja luontaishoitajat. Halusin selvittää, onko kyse uudesta trendistä vai voiko rakkaus syttyä sekä sytyttää minut.


Kyllä se rakkaus löysi luokseni.
Tällä Egyptian magicillä voi hoitaa melkein mitä vain! Kyseessä on siis monitoimivoide.
Juuri tällainen kosmetiikka saa minut syttymään. Niin ja tietysti, koska se toimii ja koska tämän tehostaan kuuluisan ihmevoiteen raaka-aineet ovat peräisin luonnon antimista.

Jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan valmistetun voiteen koostumus perustuu raaka-aineisiin, jota jo Kleopatran kehutaan käyttäneen legendaarisen kauneutensa hoidossa. Egyptiläisen "ihmevoiteen" teho perustuu 100 % luonnollisiin ainesosiin, joista valtaosa saadaan ahkerilta mehiläisiltä. Tehokkaasti kosteuttava ja ihoa hellivä voide sisältää vain hunajaa, kuningatarhyytelöä, siitepölyä, propolista, mehiläisvahaa sekä oliiviöljyä.
EI LISÄTTYJÄ säilöntäaineita, alkoholia tai vettä, lisäaineita tai hajusteita. Se ei myöskään sisällä parabeneja tai geenimuunneltuja ainesosia.
Voide valmistetaan hellävaraisesti käsityönä Yhdysvalloissa.

Egyptian Magic-voiteen  käyttö:

 1. kasvovoiteena
 2. meikin pohjustusvoiteena
 3. kosteuttavana kasvonaamiona
 4. huulivoiteena
 5. silmänympärysvoiteena
 6. meikinpoistovoiteena
 7. voiteena auringonoton jälkeen
 8. arville
 9. kutisevalle ihollenaarmuille
 10. pienille palovammoille
 11. helpottamaan ja hoitamaan ihoärsytystä
 12. parranajon jälkeen
 13. hiustenhoitoaineena
 14. käsivoiteena
 15. kynsinauhavoiteena
 16. vartalovoiteena
 17. halkeilleille kanta- ja kyynärpäille
 18. vaginan kosteuttamiseen
 19. liukuvoiteena
 20. hierontaöljynä
 21. tatuointien hoitoon
 22. raskausarpien hoitoon
 23. hiertyneiden nännien hoitoon imetyksen aikana
 24. vauvoille vaippaihottumaan
Käyttö on helppoa. Otan tarvittavan määrän voidetta käsiini, pieni määrä riittä, ja hieron sen käsieni välissä öljymäiseksi. Sen jälkeen hieron öljyn kasvoilleni. 

Sekä voiteen väri, koostumus että tuoksu ovat kuin pehmeää, silkkistä hunajaa. Himpun laimeampaa vain, eli se ei ole tahmeaa tai rakeista ja tuoksu on melko mieto. Selkeästi hunajainen kuitenkin. 

Suosittelen! Olen rakastunut. Peilikuvanikin näyttää taas minulta, eikä vanhenemisen merkit näy yhtä selvästi enää. On ihanan voimauttavaa näyttää ikäiseltäni ja kertoa tästä sinulle. 

Löydä sinäkin rakkautesi. 

Xo Viltsumari

1 kommentti:

 1. 3. luettu. Onpa monikäyttöinen tuo voide, alkoi kyllä kiinnostamaan.
  Mukavaa iltaa sinulle <3

  VastaaPoista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

12 Huonoin äiti leipomaan

12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, h...