Negatiivisuuden kiroissaNegatiivisuus syö mieliä huomaamattamme. Se iskee salakavalasti kuin flunssakin, aiheuttaa omaa tuhoaan samoin, mutta siitä voit myös toipua ihan niinkuin flunssastakin. Ainoa ero näissä kahdessa vintiössä on se, että flunssa lähtee itsestään ajan myötä, mutta negatiivisuus ei ilman sinun itsesi päätöstä toipua. Itseasiassa se vain saastuttaa mielesi ja sitä kautta kehosi, jos annat sen vain jatkaa mielesi mussuttamista.  Lopulta kehossa voi havaita kireyttä, kipua,  lyhistymistä, ennenaikaisesti vanheneva iho, itkuisuus, vihan tunteet, kateus, kauna, pelot, väsymys, ....


Minä en tiedä yhtään syytä, miksi tulisi ajatella negatiivisesti positiivisen ajattelun sijasta. Silti liian moni tämän päivän ihmisistä kärsii kielteisestä elämänasenteesta. Toinen, vakava ero flunssaan negatiivisuudessa on se, että negatiivisuus on äärimmäisen vaarallinen, kun se on edennyt tarpeeksi pitkälle. Se tuhoaa maailmassamme  miljoonia unelmia joka vuosi. Sen sijaan flunssan en ole kuullut aiheuttaneen avioeroja, työpaikan menettämistä, ystävyyden päättymistä tai niin valtavaa katkeroitumista, ettei henkilö saata toimia enää itselle normaalilla tavalla. Negatiivisuudessa normaaliksi on kääntynyt epänormaali toimintamalli, jossa saatetaan käydä taistoon toisia ihmisiä vastaan sanallisesti, syytetään muita omasta epäonnellisuuden tunteesta ja käännetään ajatusmallia niin, että toisen loukkaaminen on sallittua, yritetään pönkittää omaa minää tehden muista huonompia omissa silmissään,  lamaannutaan paikoilleen... yksinkertaisesti tehdään pahaa niin itselle, kuin muillekin huomaamatta, kuinka oma elämänlaatu siinä kärsii samalla.


Negatiivinen asenne piiloutuu erinäköisten naamioiden taakse. Henkilö selittää, kuinka hänen negatiivinen palaute on realismia.  Toisella kertaa naamion takaa kuuluu käytännöllisyys. Jälleen uusi selitys, laiskuus. Tai eihän henkilö itse kerro olevansa laiska, muttei vaan kykene toimimaan, jos pitäisi tehdä jotain. Mielummin solvataan toista vaikkapa siitä, kun tämä käy puistossa, vaikka yhtälailla voisi itsekin mennä puistoon. Aina löytyy nippu tekosyitä.


Myönteisen asenteen hyödyt ja mahdollisuudet ovat aivan eri painisarjassa ikävän serkkunsa kanssa. Tarvinneeko edes mainita, mitä positiivisuudella saa aikaan?
Mieti vaikka itse vastakkain negatiivinen ja positiivinen henkilö. Kumman palkkaisit alaiseksesi mieluummin? Kumpaa toivot unelmiesi puolisolta? Entä itsestäsi?Se minua hämmentää, että vaikka myönteisellä ajattelutavalla on niin paljon etuja kielteiseen verrattuna, miksi niin monet  ihmiset edelleenkin kietoutuvat mustaan viittaan, vaikka käden ulottuvilla on myös auringon keltainen ja sateenkaaren värein koristeltu onnen huivi!? Tee sinä elämästäsi parempi ja antoisampi riisumalla naamiot ja musta viitta. Näytä itsellesi kuka sinä olet oikeasti. Näytä meille muille, millainen sinä olet juuriltasi.


4 kommenttia:

 1. Mä yritän olla positiivinen muille ja jaksaa ymmärtää muita. Usein se vaan kääntyy mua vastaan. Mulle ollaan negatiivisia, vaikka mä en lähde siihen leikkiin mukaan. Sitten jää kaikesta ulos ja ajattelen antaa olla.
  Mä kietoudun luonnon keskelle ja olen muiden kanssa niin sanotusti pakosta. Itken kipuni ulos muiden kuulematta ja muiden aikana jaksan kannatella heitä.
  Asiat on vaan monimutkaisia, mutta positiivisuudella mennään, vaikka muiden kiusalla, hih.
  Hyvää pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla. Asenteesi on ihailtavaa, mutta muista pitää itsestäsi huolta. Sinä saat sanoa EI. Sinun ei tarvitse miellyttää muita koko aikaa. Sinä olet tärkeä myös! On eri asia olla joskus surullinen ja vihainenkin, kunhan ei ole koko aikaa. Miellyttäminen ei välttämättä ole aina se oikea ratkaisu kuitenkaan, sillä positiivisuutta on myös kieltäyyyä , eei olla kielteinen. Kukaan ei aina ole päivänpaiste!!
   Voimahalaus sinulle

   Poista
 2. Ei ole olemassa muureja, vain siltoja. Ei ole olemassa suljettuja ovia, on vain avattavia portteja.
  On helppoa ajatella negatiivisuuden kautta, mutta vaatii taitoa etsiä päivistä positiivisuutta ja pitää sitä yllä.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Ihana tuo miete. Ei positiivinen elämänasenne helppoa ole sisäistää eikä ylläpitää. Mutta se työ kantaa hedelmää. Ja positiivisinkin kokee huonoja päiviä, surua, pelkoa, vihaa...

   Poista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

12 Huonoin äiti leipomaan

12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, h...