DIY / Tee-se-itse ja minähän tein


Katso ylintä kuvaa hetki. Mitä näet siinä? Mieti, miten tuo kaikki voi liittyä toisiinsa. Vain yksi askartelu, ja kaikki tuo on tärkeitä. Annas kun luettelen tuotteet, niin sulla on kaikki oleellinen varmasti. 

Tarvikkeet:
 • Tyhjä, puhdas lasipurkki
 • Koristeteippiä
 • Tupla-patukka
 • Sakset
 • Kaksipuoleinen teippi
 •  Nauhaa
 • Timantteja
 • Tim Holzin paperinukkeja
 • Pitsinauhaa
 • Grillitikkuja
Kuvasta näköjään puuttuu pari asiaa: 
 • Eteerinen öljy
 • Tarvittaessa lisäkoristeet, esim kukkia.

Minä halusin pitkään yhtä asiaa meille kotiin. Ei meillä ole varaa ostaa, sillä olen nähnyt  noin 20 euron hintaisia pakkauksia. Vähävaraiselle (eläkkeeni on puolet köyhyysrajasta) se on iso raha, enkä halunnut käyttää sitä nimenomaan tähän. Ostin sillä rahalla Deepthin CD:n, joka tuo voimaa mantroillaan kipujen voimistuessa ja rentouttaa muulloinkin meitä molempia. Valinta oli helppo tehdä.  Silti mieli tekisi. 

Olin hautaamassa haavettani. Sitten tuli mieleen, että minähän olen käsillä tekijä. Rakastan askarrella, jos vaan voimia on. Siitä se lähti. Sängystä hihkaisin vaimolleni( jonka kanssa eilen oli 2v avioliittoa takana. Siis tasavertaista. Muutoinhan syksyllä tulee naimisissa oloa 5 vuotta): 
-Rakas, onko meillä grillitikkuja?!
 -on joitakin. 
Se riitti! 

Ensin kiepautin purkkiin washi-eli paperikuvioteippiä. (Kts. Edellinen kuva)


Sitten hahmottelin paperinuken paikkaa ja mitä kuvaa haluan käyttää. 


Pitsi purkin ympärille ja paperinukkeja sen päälle. Pitsikukkia en laittanut, koska ne olivat liian isoja ja muhkeita. Sen sijaan leveä pitsi oli täydellinen. Samaten kapea keltareunainen pitsi, jonka löysin vielä lisäksi tähän.


Kipukroonikkona voimat alkoivat huveta, joten pieni lepohetki oli tarpeen. Kävin hetkeksi sänkyyn lepäämään ja söin Tupla-patuka pois.  


Levättyäni hetken, jatkoin lasipurkin koristelua timanteilla. Minulla oli timanttinauhaa tarrataustalla.

Huom. Askartelijoilla timantti on akryylinen, eikä siis oikea jalokivi.


Seuraavaksi oli nauhan vuoro. Solmin ihanan kiiltäväpintaisen nauhan purkin kaulaan rusetille.


Tarvikkeet alkoivat loppua, mutta jotain purkki vielä kaipasi. Aikani sommiteltua eri koristeita päädyin paperikukkiin.


Paperikukat pujottelin nauhaan. Purkki oli itsessään valmis!


Jo tältäänkin voisin käyttää moneen tarkoitukseen tätä.

 Mihin kaikkeen sinä käyttäisit?

Minusta tämä voisi olla vaikkapa maljakko tai kolikkopurkki. Kynäpurkki tai kaukosäätimen teline.


Olipa koristeet mitä tahansa, kannattaa ne sommitella hyvin ennen liimaamista. Värimaailma, koot, muodot, mitä purkiltasi tahdot...

Kun lopuksi kasasin kukkakimpun, valitsin senkin värit teemaan sopien. Kauniin kimpun saat käyttäen joko 2 vaaleaa ja 1 tumma saman sävymaailman kukkaa tai toisinpäin 2 tummaa ja 1 vaalea kukka. Vihreiden lehtien sijaan valitsin punavihreän ja kultaisen lehden. Näin kimppu sai lisää vintage-tyyliä.


Paperinukeissa minulla oli ajatus. 2 naista ja yksi poika/mies. Koska naiset olivat liian isoja ja miehet liian iäkkäitä, otin artistinvapauden ja mielikuvituksen  käyttöön. 2 tyttöä ja poika saisivatkin olla leikkikavereita! Hauska idea. Nämähän kuvastavat minua, vaimoani ja poikaamme. Kissoja ei valitettavasti ollut tarjolla.Timanteilla purkista tuli heti paljon kauniimpi mielestäni ja kirkas, hieman samea sävy sopi nappiin teemaan ja hieman kultaa hohtavaan wasiin. . Paperinukeissa tärkeää ooli saada jalat samalle tasalle.


Toinen tauko oli pidetty. Tällä kertaa ilman herkkuja. Siispä grillitikkujen pariin. Otin 3 pitkää grillitikkua, jotka sahasin poikki keskeltä. Tikkujen pituus purkkia nähden on se, että pullon suu ulottuu korkeintaan puoliväliin tikkuja.


Valitsin Young livingin appelsiini-eteerisen tuoksun, koska halusin tuoksun olevan mielialaa kohottava. . Tuoksujahan voi vaihdella tai yhdistellä myöhemminkin. Muista kuitenkin se, että eri eteerisellä öljyllä on oma tehtävänsä. 

Tässä muutama eteerinen öljy tehtävineen:
 • Appelsiini -mielialaa kohottava ja hermostuneisuutta vähentävä. 
 • Laventeli -rentouttaa, rauhoittaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä.
 • Eucalyptus -raikastaa ja puhdistaa huoneilman. Lievittää hengitysteiden tukkeumia, nuhaa ja flunssaa. Se vahvistaa ja elvyttää väsynyttä oloa. 
 • Frankinsensi-syventää hengitystä ja rauhoittaa hermostoa. 
 • Sitruuna -parantaa työtehoa


Kappas vain! Meillähän on valmis astia huonetuoksuille. Eikä maksanut paljoa. Minulle ei mitään, koska kaikki löytyi kotoa valmiina jo. Eteerisiä öljyjä saa edullisesti marketeista ja luonnonmukaiaia öljyjä Ruohonjuuresta. Näitä laadukkaita, puhtaita eteerisiä öljyjä mm. Ilon ja valon pisaroita kautta.  

Näin teet öljyseoksen huonetuoksuastiaan: 

Kaada hieman yli puoleenväliin purkkia vauva- tai esim. Mantelisiemenöljyä ja tipauta mukaan 3–8 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Laita tikut seokseen. Kääntele tikkuja esim viikottain, mutta varmista  ettei tikuista tipahda öljyä maahan.  Voit kuivata tikut paperiin.


Mainittakoon, että paras lasipurkki olisi kapeasuinen. Meillä ei ollut sellaista, joten saisi käydä tavallinen purkki. Tämän isosuisen purkin suun päälle voi joko pingottaa folion tai kelmun, jossa pieni reikä tikuille tai kanteen tehdä reikä jotenkin. Minä en kantta edes löytänyt, joten myöhemmin laitoin kelmun, jonka kanssa olen ollut varovainen, ettei sitä tarvitsisi joka viikko vaihtaa uuteen.  

Onko sinulla ideaa, miten kansiasian voi ratkaista isosuisessa purkissa? 


11 kommenttia:

 1. Kaunis purkki ja kun itse ajatuksella tehty niin arvokkampi kuin kaupasta ostettu :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut tämä sama idea lehdestä leikattuna jääkaapin ovessa, odottamassa hetkeä kun toteutan :). Vaikka tuoksut ja hajusteet mulle huonoa tekeekin niin aito eteerinen eucalyptusöljy ei tee huonoa ollenkaan, se sopii mulle ja siitä on ajatus tehdä tällainen :).

  Hienon olet tehnyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, sillä eucalyptus on todella voimakas tuoksu. Minullehan se aiheuttaa toisinaan astmakohtauksen. Joskus voin käyttää, jos Murunen laimentaa veteen sen ensin. Ihana tuoksuhan se on etenkin flunssaisena.

   Poista
 3. Tulipa siitä nätti. Kanteen voi tehdä reikiä naputtamalla naulan kannesta läpi.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näin silmissäni vain sen, että pitää olla ifo reikä. Ei yksilöreikiä. Mutta haittaako se jos pystyssä tököttävät erillään... hyvä idea. Kiitos. Pitääpä miettiä tätä, jos joskus sopiva kansi tulee vastaan. Kiitos Outi.

   Poista
 4. Oi, tulipa hieno tuoksutuspurkki! Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Aivan huippuihana. Tarvitsisin tuota Laventelia nyt

  VastaaPoista
 6. Ihana idea tehdä itse tuoksupurkki, ja tosi kaunis toteutus! <3

  VastaaPoista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

12 Huonoin äiti leipomaan

12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, h...