Luonnollinen Joulukalenteri luukku 8; Englantilainen Hedelmäkakku ohje ja arvonnan voittaja


Kahdeksas luukku aukesi jälleen. Eilen aamusella sain viestin, että olisi kansainvälinen ilta luvassa kera avecin. Siispä suuntasimme kohti Galataa ja olihan se, ihan huippu ilta.

Meidän pöytävaraus oli parahiksi ruokapatojen äärellä, josta höyrysi turkkilaista ja vietnamilaista ruokaa sekä runsas alkupalapöytä. Jälkkärinä oli baklavaa.  


Itse show sisälsi erilaisia musiikkiesityksiä aina nuorten tyttöjen laulusta kongorumpuihin. Tanssiesitykset vaihtuivat itämaisen tanssin eri versioina, oli geisha ja oli intialaista tanssia ja kaikkea muuta huikeaa. 

Lisäksi eri kansalaisuuksista kerätty muotishow piti sisällään lapset, nuoret ja aikuiset. Toistakymmentä eri kansalaisuutta Kuopiosta yhdessä sulassa sovussa yhtenä suomalaisena joukkona. Mieletön tapahtuma! 


Minulla oli digikamerasta akku loppu, joten noin nopeasti en sitten saanut siihen virtaa. Yritin kuvata sillä, mutta suttua tuli vain. Puhelimella sain jotain sentään napsittua. 

Entisenä itämaisen tanssin tanssijana ehdottomasti suosikkini oli nähdä kreikan tyylillä vatsatanssi. Itse tanssin arabialaisittain, joten sen tanssiesityksen kohdalla iski haikeus. 
Tulen kertomaan tästä illasta myöhemmin lisää, sillä ilman apua en olisi päässyt lähtemään. Tästä avusta kuulet toisella kertaa. 
Tässä siis syy sille, etten eilen saanut tehtyä tätä luukkua valmiiksi. Onneksi hyvää kannattaa aina odottaa. Vai mitä? 


Joulu on jo niin lähellä, että ensimmäiset leivottavat tulee tehdä jo pikkuhiljaa valmiiksi. Yksi tällaisista on ikivanhan perinnereseptin mukaan ja myös muunnellen tehdyt englantilaiset hedelmäkakun. 
Laitankin sinulle reseptin, jotta pääset tekemään kakun itsekin. 


Englantilainen hedelmäkakku

Tarvikkeet:

200 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä (myös rouhe käy)
1 dl korintteja
1 dl kuivattuja, suikaloituja aprikooseja
1 rasia sukaattia
1-2 rasiaa punaisia tai vihreitä kirsikoita puolikkaina
2 rkl konjakkia (ei pakollinen)

Ohje:

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi
  • lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. 
  • Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset, paloitellut hedelmät ja konjakki
  • sekoita taikina varoen tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. 
  • Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 1 tunti.
  • Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle ja anna jäähtyä. 



Käsienpesu on oleellinen asia ruuanlaitossa ja leivonnassa. Ruohonjuuren valikoimista yksi suosikeistani on Organic shopin Organic rose & peace nourishing hand soap

Virossa valmistettu, sertifioitu Organic Shop -sarja tunnetaan maailmalla edullisista luonnonkosmetiikan tuotteistaan. Eikä mikään ihme, sillä suurin osa sarjan tuotteista maksaa alle 10 euroa. Esimerkiksi tämä iso, puolen litran huumaava käsisaippua maksaa vain 3,99€.

Organic Shop-sarjan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetut luonnonkosmetiikkatuotteet ovat tehokkaita vaikka ovatkin edullisia, sekä bonuksena ne näyttävät ja tuoksuvat ihan mielettömän hyvältä! Rakatuin brändiin jo aiemmin kertaheitolla, eikä tämä tuota pettymystä.

Organic Shop -tuotteet valmistetaan ilman haitallisia kemikaaleja. Ei sisällä silikoneja, parabeeneja, synteettisiä hajusteita tai polyeteeniä. Mitä mainioin lahjaidea pikkujouluihin tai kasaa oma Organic shopin settisi pikkurahalla Joululahjaksi.


Eilen lupasin yhdelle teistä kaksi valitsemaasi patukkaa maistiaisiksi . Voittajalle lähtee vaaleanpunainen ja vihreä Getraw . Voittaja on Pirjo S.
Lähetä osoitetietosi minulle 24 tunnin sisällä. Poikkeus siis pika-arvonnan vuoksi.. koska ilmoitus tulee vasta nyt, odotan osoitetta aina 10.12. Iltaan asti. Onnea!


Löydät blogistani päivittäin luukun ajalla 1.12-31.12.2018, jonka taakse kätkeytyy
kuva liittyen teemaan; Joulukuu. kuvassa osa tarinaa, joka on jatkoa edellispäivälle. Poikkeuksena eka luukku, jossa aloitusteksti. Extrat ylläribonuksena joskus;  Pika-arvontaa, tulostettava kuva-arkki, joulukuun arvonta, jne. Ole mukana, niin et jää mistään paitsi. Joka aamu kello 06.00 uusi luukku. Poikkeukset vain sairastapauksissa tms äkillisissä esteissä. Toivotaan, ettei sellaisia tule.Ruohonjuuren valikoimista upeat joululahjaideat, juhlien virkistykset, itsesi hemmottelut, joulutohinoissa jaksamisen jne välineet. Kaiken löydät Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta, elleivät suuren suosion vuoksi lopu kesken.

Tämä ei ole meikkikalenteri, vaan luonnollisten tuotteiden kimara!!  

Mukavaa joulun ja uuden vuoden odotusta! 


Joulukalenteri ideoitu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Kaikki kuvat ja jatkokertomus ovat minun itseni tekemiä ja ottamia. Päivän tuotteet yhteistyössä Ruohonjuuri oy. Osa tuotteista myös pr-tuotteita ja itseni hankkimia aikaisemmin jo. Linkkien klikkailu tai ostosten teko ei hyödytä minua millään tavalla. Hinnoittelut olen tehnyt täysin postausaiheeseen liittyen, en mainostamistarkoituksessa tai vastaavaa

Kommentit

Kiva postaus – hieman eksoottisempi joulukalenteri tosiaan :) Ekologisuudesta aina pisteet!
Kiitos. Ekologisuus, luonnon hyvinvointi sekä myös eksoottisuus ovat sydämeni asioita. Mikään fanaatikko en ole, paitsi etten hyväksy eläinkokeita tai ihmisarvon loukkaamista.
Hyvää yötä Milla
Onnea arvonnan voittajalle ja kiitos herkullisesta reseptistä!
Tiia Koivusalo sanoi…
Ihana ilta teillä ollut. <3 Englantilainen joulukakku on kyllä klassikko. Kivaa viikon jatkoa Viltsu <3