Luonnollinen joulukalenteri, luukku 17; 2 erilaista Joulusinappi ohjetta


Minulle tulee jano ja ähky pelkästä jouluruuan ajattelemisesta.  Silti perinteiset jouluruuat ovat niin must have! Niitä on pakko saada edes maistaa. Kävimmekin rakkaani kanssa viettämässä meidän kahdenkeskeistä pikkujoulua IKEAssa.

Ajelin pyörätuolilla pitkin käytäviä, jotta saatoimne olla kaupoilla. Eka päätös siirtyä pyörätuoliin oli rankkaa, mutta nyt jo olen innoissani mahdollisuuksista. Yritänkin ensi vuodelle tehdä tavoitteen päästä useammin ulos ja jopa kotona pyörien päällä voida istuen katsoa telkkaria, istuen ruokailla, istuen blogata ja ehkä eniten odottamani asia: istuen askarrella! Iiih. Katsotaan nyt..  Mutta nyt aiheeseen..


Jos jouluruokia odotankin, niin kinkun kanssa suhteeni onkin sitten toinen. En kaipaa sitä, en tarvitse sitä, en edes pidä siitä. En muutenkaan syö sianlihaa kuin nimellisesti. Yhä enemmän on lautasellani kasvisruokia ja lihan kohdalla ehkä kanaa. Jouluna mä ostan kinkkua, mutta ei me minulle kinkkua osteta syötäväksi asti.

Ikeasaa tein myös pyörykkätestin. Muistuuko pyörykkä kuin pyörykkä hyvältä jouluruuassa. (Tosin kotona ei ole ollut koskaan pyöryköitä jouluna). Kyllä kuulkaas kasvis- ja kanapyörykät ovat ihan yhtälailla syötäviä kuin tavalliset lihapullat. Kannattaa vaikka pikkuhiljaa tutustuttaa itsensä kasvisruoan makuun, jos haluaa ympäristöystävällisempää ruokaa syödä.  Muutaman kerran se erilainen ruoka voi maistua oudolta, jos olet tottunut lihaan, mutta yllättävän nopeasti suu tottuu siihen, ettei liha maistumaan enää niin hyvältä, kuin kasvisruoka.


Minun lemppareita Jouluruuissa ovat laatikot, puolukkahillo, hedelmäkakku ja joulutortut. Toisaalta, puolukkahilloa syön karpalohillon kanssa vuorotellen muulloinkin ja torttujakin teen kesälläkin.  No mutta, jokainen tavallaan. Mikä sun lemppari jouluruokaa on?


Makean tulinen joulusinappi
N.6dl

TARVIKKEET:


  • 1 prk (113 g) sinappijauhetta (Colman's)
  • 3 - 4 dl sokeria
  • 4 tl perunajauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa 
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl mietoa öljyä

VALMISTUS:
  1. Mittaa kuivat aineet kattilaan. Sekoita.
  2.  Lisää kattilaan kerma ja etikka. 
  3. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää se seokseen.
  4.  Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sinappi pulpahtaa kerran tai pari. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää öljy ja sekoita vispilällä voimakkaasti kunnes sinappi on tasaista.
  6. Kaada kuuma sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. 
  7. Säilytä jääkaapissa, tarjoa mielellään huoneenlämpöisenä.

Konjakkisinappi

TARVIKKEET:
  • 1 1/2 dl Colman`s sinappijauhetta
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa 
  • 1 kananmuna
  • 1 tl viinietikkaa 
  • 2 rkl konjakkia 
VALMISTUS:
  1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. 
  2. Lisää joukkoon kerma ja muna. 
  3. Kuumenna seosta sekoittaen koko ajan, kunnes seos alkaa saostua ja kiehahtaa. 
  4. Jäähdytä
  5. Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja mausta konjakilla. 
  6. Kaada sinappi tölkkiin ja anna maun tasaantua jääkaapissa pari päivää.


Syötpä sinapin minkä herkun kanssa tahansa, kulaus Whole earth-limonadia saa suussasi aikaan kuplivan juhlan. Valinnanvaraa on tavallisemmista colasta ja appelsiinista aina herkkään seljankukkaan ja tuhdimpaan inkiväärin. Kalenteriluukkuni sisälsikin tänään inkiväärin makuisen limpparin. 
Minkä sinä NÄISTÄ valitsisit joulupöydän antamiin? 


Löydät blogistani päivittäin luukun ajalla 1.12-31.12.2018, jonka taakse kätkeytyy
kuva liittyen teemaan; Joulukuu.
Kuvassa osa tarinaa, joka on jatkoa edellispäivälle. Poikkeuksena eka luukku, jossa aloitusteksti.
Extrat ylläribonuksena joskus;  Pika-arvontaa, tulostettava kuva-arkki, joulukuun arvonta, jne. Ole mukana, niin et jää mistään paitsi.
Joka aamu kello 06.00 uusi luukku. Poikkeukset vain sairastapauksissa tms äkillisissä esteissä. Toivotaan, ettei sellaisia tule.
Ruohonjuuren valikoimista upeat joululahjaideat, juhlien virkistykset, itsesi hemmottelut, joulutohinoissa jaksamisen jne välineet. Kaiken löydät Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta, elleivät suuren suosion vuoksi lopu kesken.

Tämä ei ole meikkikalenteri, vaan luonnollisten tuotteiden kimara!!

Mukavaa joulun ja uuden vuoden odotusta!

Joulukalenteri ideoitu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Kaikki kuvat ja jatkokertomus ovat minun itseni tekemiä ja ottamia. Päivän tuotteet yhteistyössä Ruohonjuuri oy. Osa tuotteista myös pr-tuotteita ja itseni hankkimia aikaisemmin jo. Linkkien klikkailu tai ostosten teko ei hyödytä minua millään tavalla. Hinnoittelut olen tehnyt täysin postausaiheeseen liittyen, en mainostamistarkoituksessa tai vastaavaa

Kommentit

Oma jouluruoka suosikkini on porkkanalaatikko. Tänään tein pari laatikkoa itse, koska valmiissa laatikoissa on aina muskottipähkinää ja tytär on sille kovin allerginen.
Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Pähkinäallergisia on paljon. Omituista ettei pähkinätöntä valmisteta. No, onni on kätevät omat kädet. Kiitos ja samoin sinulle kaikkea hyvää.