Chakrat


Käyn kirjain kirjaimelta läpi minulle tärkeitä asioita. Minun kirjaimeni, C,  tuo mukanaan chakrat. 

Chakrat ja Kundaliini ovat minulle tutuksi tulleet vuosikymmenet sitten, sillä niiden voima oman kehon hyvinvoinnin osana on kiinnostanut minua lähes aina. Nyt chakrahoidot, Kundaliini joogan ja meditoinnin kokeneena ja ne osaksi arkeani ottaneena tiedostan chakrojen ja Kundaliinin vahvuuden ja miten tukkeutunut energiakanava voi reagoida fyysisessä kehossamme. 

Mitä chakrat ovat?

Ensikertaa chakroista on tiedetty kertovan kirjallisesti jo 600eaa. Sitä ennen ilmeisemmin perimätietona suusanallisesti. Se, onko chakrat totta vai maailmanlaajuisesti uskottu kuvitelma, on epäselvää. Ruumiinavauskaan ei osoita chakroja, mutta chakrat ovat hyvin dokumentoitu Kaukoidässä. Jopa fysiologian ja anatomian opettajani terveydenhuolto-oppilaitoksessa mainitsi meille kundaliinin paikan ja chakrat. Asioita, joista on siis vaikea kiistellä. 


Oppi ihmiskehon seitsemästä energiakeskuksesta, chakrasta, on alkujaan intialainen. Ajattelutavan mukaan chakrat ottavat vastaan ja kanavoivat maailmankaikkeuden ja ihmisen välillä liikkuvia energiavirtoja. Chakrojen sanotaan olevan energiaspiraaleja eli voimakeskuksia, jotka tunkeutuvat kehon hienojakoisempiin  kerroksiin. 

Chakrojen tasapaino vaikuttaa sekä fyysiseen, että henkiseen hyvinvointiin. Kun energia virtaa chakroissa puhtaasti, pysymme tasapainossa.
Chakrat voivat kuitenkin joutua epätasapainoon vaikeiden kokemuksien tai kuluttavan elämäntyylin takia.

Meillä jokaisella, niin ihmisillä kuin eläimillä, chakrat ovat uskomusten mukaan olemassa.  Se, uskooko näkymättömään energiaan vai ei, on tietysti jokaisen oma asia. Toisaalta, kehomme on niin uskomattoman hieno taitonäyte ja yleensäkin se, kuinka on mahdollista, että näemme, kuulemme, tunnemme... -Joku rakensi monimutkaisen olennon. Miksikäs ei chakroja ja kundaliiniakin samalla.  


Missä chakrat sijaitsevat?

Chakrat ovat näkymättömiä energiakenttiä, jotka löytyvät pyörän (jotkut kuvaavat kukan) mallisina renkaina selkärangan pohjasta aina kallon laelle saakka. Tarkemmin sanottuna tämä bioenergeettinen aktiivisuuden kehä säteilee selkärangasta haarautuvasta, suuresta hermosolmusta. Seitsemän suurinta energiakeskusta, chakraa, sijaitsee siis kehon keskilinjalla, ja kahdeksantena mukaan lasketaan usein aura eli kehoa ympäröivä magneettikenttä. 

Chakroja voidaan tasapainottaa usealla tavalla. Tässä niistä muutama: 

  • Jooga
  • Akupunktio 
  • Kundaliinijooga
  • Aromaterapia
  • Musiikkiterapia
  • Väriterapia 
  • Chakrahoito
  • Ravinto
  • Myönteinen ajattelu 



Kahdeksan chakraamme jaetaan alempaan ja ylempään chakrakolmioon, jotka kohtaavat keskivaiheilla, napakeskuksessa. Alemmat chakrat liittyvät fyysisyyteen ja ”eläimelliseen puoleen” ihmisessä. Mitä korkeammalle kohotaan, sitä henkisempiä ominaisuuksia chakroihin liittyy.

Energiakeskukset eivät ole staattisessa tilassa, vaan muuttuvat jatkuvasti. Usein kuulee puhuttavan chakrojen olevan auki tai kiinni. Tällä viitataan omaan tietoisuuteemme kyseisestä energiasta, ei siihen että jokin chakra olisi lakannut toimimasta.





Mikä on Kundaliini?

Selkärangan tyvessä on ns. Nukkuva energiakenttä, Kundaliini,  joka on tarkoitus saada herätettyä ja viedä läpi koko kehon aina päälaelle saakka. Teorioita on toki erilaisia eri kulttuureissa, mutta pääsääntöisesti perusasia on kaikilla sama: kundaliinivoiman nostaminen, jolloin se läpäisee eri keskukset aiheuttaen erilaisia tietoisuudentiloja, ja jonka seurauksena saavutetaan erilaisia siddhejä eli okkulttisia voimia, kunnes saavutetaan kruunuchakra ja jumaluuteen yhtyminen, nirvana, pyhä valaistuminen.















Chakrojen nimet ja värit :



Mikä sinun Ceesi olisi ja ovatko chakrat sinulle tuttu juttu? 

Kommentit

Upea postaus.
Ihanaa Juhannuksen Aikaa Teille Ihanat