Laveralla suu puhtaaksi pestiin

Muistatko ne ajat, kun kiroilusta pestiin suu saippualla? Meillä ala-asteella opettaja hankasi vihreällä palasaippualla jokaisen suut ensin kokeeksi ja vettä päälle. Sitten vain jos kiroili. Eihän se lysti kauaa kestänyt, kun vanhemmat nostivat metakan hygieniasyistä. Ällöttää näin jälkikäteen, mutta tietämättömänä lapsena se saippualla pesu oli jännää ja se jopa lisäsi lasten kiroilua. Seuraavaksi opettaja nosti kainaloista tai hiuksista tai niskasta isoon roskis-saaviin nurkkaan seisomaan. Ei se sekään mennyt niinkuin Strömsössä, sillä jälleen asiaan puututtiin niin lapseen kohdistuvan fyysisen väkivallan että ällöttävien roskien joukossa seisomisen takia. Siinä roskiksessa kun oli niin käytetyt purukumit kuin käsipaperiroskatkin. Lopulta muutaman muunkin tempauksen jälkeen opettaja koki siirron Helsinkiin.


Tänä päivänä suuhygienia on minullekin tärkeää ja tiedän jo paljon enemmän kuin pienenä viattomana tyttönä. Nyt hampaiden pesukin on rutiinia eikä pakkopullaa. Nyt jopa tutkin netistä ja apteekista erilaisia vaihtoehtoja suuhygieniaan.

Yksi löytö on ollut laveran herkän suun hammastahnat. Aikaisemmin kirjoitin jo yhdestä tahnasta, joka minun herkkään suuhuni sopii. Löydät postauksen TÄÄLTÄ. Nyt kerron toisesta laveran tahnasta, jonka sain testiin kyseltyäni tahnaa, joka ei aiheuttaisi aftoja. Laveran jälleenmyyjät löydät TÄÄLTÄ.


Tämä laveran hammastahna on erityisesti suunniteltu hellään vihlovien hampaiden ja paljastuneen hammasluun puhdistukseen, mutta kuka tahansa voi käyttää laveran hammastahnoja, jollei halua pestä kemikaaleja tai jopa mikromuovihelmiä sisältävillä tahnoilla. Minä käytän sekä oman herkän suuni että luonnon hyvinvoinnin vuoksi laveraa. 

Minulle sattui toisaalta huono hetki testata tuleeko aftoja tästä hammastahnasta, sillä sairaus vei heikoksi kuukausiksi ja lisäksi tätini nukkui pois aivan yllättäin. Meni illalla sairaalaan ja aamulla häntä ei enää ollut. Stressi purkaantui aftoina. Jatkoin kuitenkin tämän saman hammastahnan käyttöä, sillä haluan testata tuotteet aina perin juurin ja nähdä myös pitemmältä aikaväliltä tuloksia. Nytkin se kannatti, nimittäin aftat pysyivät kurissa pieninä ja kun ne lähtivät pois, ovat poissa olleetkin vaikka tai juuri siksi, että käytin tätä hammastahnaa  vielä useamman viikon ajan.  Täten selvisi, ettei tämä hammastahna ollut syypää, vaan päinvastoin auttoi parhaansa mukaan pitämään ne kurissa ja normaaliarjessa poissa. 


Ihania extroja muihin herkän suun tahnoihin nähden tässä ovat sekä raikas mintun maku, mikä ei kirvele suuta, sekä kevyesti vaahtoava koostumus. Ainahan on sanottu, ettei vaahtoavia hammastahnoja saa käyttää, jos suu on herkkä. No, eihän se vaahto sinänsä suuta tärvele, vaan ainesosat. 

Tämän laveran Basis sensitiv -sarjan Sensitive hammastahnan taika syntyy kamomillasta, mirhasta ja taikapähkinästä., jotka rauhoittavat ja suojaavat suun flooraa sekä vahvistavat ikeniä. Natriumfluoridi estää tehokkaasti karieksen syntyä ja piimineraalien aineet hankaavat hellästi plakkia pois vahingoittamatta kuitenkaan hammaskiillettä. Hammastahnassa on käytetty luonnon eteerisiä öljyjä sekä sertifioituja luomuviljeltyjä raaka-aineita. Käytän lisäksi aina ruokailun jälkeen fluoritabletteja pysäyttämään happohyökkäyksen heti. Se on jäänyt tavakseni, sillä useimmat vaahtoamattomat tahnat eivät sisällä fluoria. Fluorin tärkeydestä hampaille voit lukea Terveyskirjastosta TÄÄLTÄ. Hammaslääkärini kehui jälleen hampaideni puhtautta, joten iso kunnia laveralle. 

Herkkä suukin saa vaahdota! Hammastahna on laveralta saatu pr-näyte

1 kommentti:

  1. Minäkin muistan, miten muutaman pojan suuta pestiin melko usein saippualla koulussa :) Kaikki on pitänyt kieltää :D :D Tuntui, että ennen kuitenkin oli enemmän arvostusta opettajia kohtaan kuin nyt.
    Hyvä, että löysit sinulle sopivan tahnan ja nuo aftat on kyllä ikäviä.

    VastaaPoista

Koskettaako aihe sinua?
Onko sinulle tuttua tai heräsikö mielenkiinto?
Kiitos, kun kommentoit!
Sinä olet syy siihen, että Inspiration on olemassa.
Jatkossakin..

Ystävyydellä Viltsumari

Blogitekstisuositus

Taidenäyttely kolmasluokkalaisilta

Tapahtui niinä päivinä, kun lääkärini Kysistä antoi piikkejä päästä nilkkaan asti. Tarkemmin sanottuna akupunktiota, puudutusta ja kortison...