Siirry pääsisältöön

Taikasienen superuutuus suosikki


Ihana kesä on vienyt ajatukset pois suuremmista siivouksista, mutta nyt on aika tullut ottaa kaikki tarpeellinen esille ja pestä ja puunata koti sy(nttäri)yskuntoon. Monelle on varmasti Taikasieni tuttu apu siivouksessa kotona, mökillä, autossa tai vaikkapa veneessä. taikasieni mielletäänkin messuilta tutuksi käteen sopivaksi sieneksi, jolla kannattaa olla aluksi varovainen, ettei vie mukanaan lakka- ja maalipintoja tms. Onneksi tuotekehittely kehittyy kaiken aikaa niin taikasienten kuin kodin pintamateriaalienkin suhteen. Enää ei esim. uudet hanat ja tiskialtaat ole moksiskaan Taikasieni-käsittelystä, vaan suorastaan kiiltävät saadessaan herkän Taika-kosketuksen. 


Akro Mats & Matting Oy on suomalainen perheyritys, joka on perustettu v. 1988. Jo heti alkuajoilta muistan äidin käyttäneen Akron ykköshittituotetta, Taikasientä, mutta siihen aikaan hillitysti ja harkiten, sillä Taikasieni kuului niihin tehoputsareihin, joilla oli hintaa enemmän, kuin tarjousräteillä. Näin ainakin muistan minulle kerrotun, mutta hintaa en osaa sanoa siltä ajalta. 

Tänä päivänä kuitenkin Taikasieni on edullinen ja joka kotiin mahdollista hankkia. Silti laatu on korkealla. Mitään toista tuotetta en tiedä yhtä tehokkaaksi ja etenkään ilman pesuaineita! Niin, Taikasieni ei välttämättä kaipaa pesuaineita, eikä se itsessäänkään sisällä mitään kemikaaleja. Tällä hetkellä perus sieni maksaa noin 3 euroa. 


Koska itse olen vannoutunut Taikasieni-fanittaja, olin täpinöissäni saadessani käsiini uutuuden, eli Taikasieni Teleskooppi-pesimen. Tätä olen kaivannutkin valikoimaan ja meidän kylppäriin. Nyt vihdoin ja viimein kylpyhuoneen ylimmätkin kaakelit saa pestyksi tehokkaasti lattialta käsin, eikä mitään riskialttiita kiipeämisiä tarvita kaltevalla (kostealla) laatta-lattialla. Ja koska täpinät ovat sen verran suuret, toin Teleskooppi-pesimen sinunkin nähtäväksesi.


Pakkaus itsessään sisältää teleskooppivarren ja 3 kappaletta muotoiltuja Taikasieniä. Lisäksi on saatavilla varasienipakkaus, jossa 4 muotoiltua Taikasientä. Et siis osta aina uutta vartta, vaan pelkät sienet.Tosiaankaan pesuaineita et tarvitse, ellei sitten lika ole jotain niiin itsepintaista, että tarvitaan liotella sitä ensin. Tosin toistaiseksi itse olen saanut kaikki tahrat ja pölyn pois ilman mitään aineita. 


Säädettävä varsi ja nivelletty lastaosa tekevät siivoustyöstä ergonomisesti miellyttävän. Näin säästämme sekä luontoa että selkäämme. Taikasieni kiinnittyy napakasti lastaosaan ja on myös helppo irroittaa ilman työkaluja. 


Varsi on säädettävissä 75 cm:stä aina 120 cm:iin saakka. Tämä mahdollistaa korkeammaltakin pesemisen vaivatta, mutta myös matalat pinnat ilman ylipitkää vartta. Nurkat on helppo ottaa, kun nivelet taittuvat pinnan mukaisesti ja pesimessä on erilaiset kapenevat nurkat itsessäänkin. 


Samaten seinälistan vierukset, lattialistan rajat, kaappien jalat.... enää ei tarvitse nurkkia ja saumakohtia käydä konttaamalla käsin läpi. 


Varsi tosiaankin on pitkä tarpeeksi ja kädensijat varressa juuri oikeilla paikoilla eivätkä ne liukasta märkääkään kättä. 


Pesimen värimaailmakin on tätä päivää, eli muodikas limen vihreä. Joku sanoisi, ettei värillä ja merkillä ole väliä, mutta minulle on. Siivous on hauskempaa erinomaisilla ja kauniilla tuotteilla. Hymyillessä siivouksesta tulee jopa kivaa, kun taas ankeat ruosteiset ja nihkeät välineet saavat vaan suuttumaan. Taikasieni-tuotteet eivät jätä vesiroiskeita ja raitoja jälkeensä oikein käytettyinä. 


Heti Taikasieni Teleskooppi-pesimen ilmestyttyä markkinoille on se ollut kysytty tuote. Jos et heti löydä kaupastasi tätä, kysy kauppiaalta tilausmahdollisuutta, sillä tätä tuotetta menee todella kaupaksi ja loppuunmyynti ei ole ihme. Tämä on oiva lahjaideakin esim. ensikotiin, tuparilahjaksi tai vaikkapa mökkiviemisiksi. 


Laitan tähän loppun vielä kuvan ihanasta Luomu vadelma-kaurapuurosta, jossa mukana luonnosta poimittuja vadelmia. Meillä puuro kuuluu arkeen ja sitä on hauska twistata erilaisilla marjoilla, hedelmillä tai vaikkapa hilloilla. Olen myös puuroihmisenä mukana koettamassa Luomupuuron ME:stä Muruseni kanssa. Taikasieni Teleskooppi-pesin PR samples.
 Saatavilla mm. K-Citymarket, Prisma, S-market, K-market, K-Supermarket, Starkki, Kodinterra, Etola, Stockmann, Tokmanni, K-Rauta, S-Rauta, Rautia, RTV, Euromarket, Mini-Mani, Veljekset Keskinen, Ale-Makasiini Matti Riikonen Oy, Foodie.fm, akron oma verkkokauppa.

Kommentit

Taikasieni on kyllä ihan ehdoton lisä siivouksessa.
Tuollainen varrellinen juttu olisi kyllä hyvä :)
Taikasienellä jynssätään meidänkin kotona paikat puhtaiksi. Tuollainen moppi on saatava!
Ihanaa iltaa Viltsu!
Viltsu Mari sanoi…
Satu V. Paras ja luonnollinen eikä kuormita luontoa niinkuin vahvat pesuaineet.
Viltsu Mari sanoi…
Katja, Taikasienen valikoima on tehty nimenomaan siivouksen avuksi, eikä vain ollakseen sinnepäin. Tämäkin helpottaa todella paljon arkea.
Viltsu Mari sanoi…
Outi, kotimaisuus on iso plussa. Työllistämme jo yhdelläkin teleskooppi-pesin setillä suomalaisia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä ihmeen Junk Journal?!

Ystäväni, sielun sisareni, joka on kuin aurinko harmaana päivänä tai kukkaketo hiekkadyynillä. Hän saa hymyilemään, nauramaan, itkemään ilosta ja inspiroitumaan kaikesta uudesta ja kiehtovasta. Ystäväni saattaa olla hiljaa hetken, aivan niinkuin minäkin, mutta silti heti seuraavalla kerralla voimme avata salaisuuksien kammiomme ja kuiskata toisillemme sydäntämme raapivia ajatuksia. Hän on jopa lähettänyt enkelienergiaansa minun vuokseni auttaakseen ihan vaan siksi, että välittää. Hän välittää isolla sydämellä ja koko perheestäni. Ja kaikki ne, mitä tunnen häneltä, tunnen myös häntä kohtaan. 
Japanilainen sananlasku sanoo: Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa. Tuo kaunis ajatelma tuli mieleeni katsoessani satumaisemaa kortissa, jonka ystäväni minulle lähetti. Ihailen ystäväni taiteellisuutta, ystävällisyyttä, sielukkuutta.. Ihan kaikkea sitä hyvyyttä, mitä hänessä on. Minulle hän ei ole itsestäänselvyys, kuten ei kukaan muukaan lähelläni…

Sormet siis laitetaan tuosta reiästä sisään...

Se ei liene tule yllätyksenä, että meidän perheessä kissapojat ovat ne, jotka kaupassa ekana tulevat mieleen, jos ajatellaan jotain "extraa". Siis leluja, tai yleensäkin tavaroita. Ja koska pojat ovat niin rakkaita, on heille oltava vain parasta. Siksi Petpuun kautta hankittu kerrossänky onkin osa sisustustamme ja poikien arkea. se paikka, jossa loikoilevat ja nukkuvat iltaunet, seuraavat meitä palvelijoita ja leikkivätkin yksin tai kaksin, kuten kuvassa. En tiedä, mitä olisin sitten tehnyt, ellen saanut Petpuun kautta kerrossänkyä, sillä se oli niin kauan haavenani. Halusinhan tasa-arvoisen nukkumapaikan pojille ja pehmeän, viihtyisän, kauniis ja toimivan kaiken lisäksi. Kiitos siin Jyväskylän suunnalle todellisesta asiakaspalvelusta ja hyvästä työstä. 

Tuossa lopussa mainitsin adjektiivit: pehmeän, viihtyisän, kauniis ja toimivan ja tästä päästäänkin aasinsiltaa pitkin hyvin kuvaavaan meikkiharjasettiin. London Pride on tehnyt upean kullanvärisen meikkiharjasetin, jossa l…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…