Turhakkeet vs fiksukkeet

Äitienpäivä ja kevään kaikki muut juhlat lähestyvät. Ylioppilasjuhlat, häät ja rippijuhlat... Kukkia, etenkin ruusuja, ostetaan eniten vuodesta keväällä. Lahjaostoksillekin lähtevät useat henkilöt ja perheet yksin taikka porukassa. Mutta mitä ostaa, kun kaikilla on jo kaikkea?

Toki tärkeintä on pysähtyä pohtimaan lahjan saajan persoonallisuutta, harrastuksia, mieltymyksiä, toiveita.. Kysyä suoraan, jos vaikka hänellä olisi jotain mielessä jo. Mutta entä sitten, jos ei keksi yhtikäs mitään? tiedän tunteen.. Se on tosi ikävä fiilis.

Tällä kerralla mietin "ääneen", mitä en itse haluaisi, mutta mikä voisi hyvinkin olla mieleinenkin lahja jollekulle, joka on juuri sellainen persoona. Turhakkeet vs. fiksukkeet.


Korulahjan kanssa täytyy olla varovainen. Mieti tarkasti, minkälaisia koruja saaja käyttää yleensäkin vai käyttääkö ollenkaan. Korulahja on todella arvokas ja ikuinen lahja, jos sen valitsee oikein ja panostaa laatuun. Parilla eurolla saa kauniita koruja marketeista, mutta ne eivät välttämättä ilahduta saajaa eikä niistä ole pitkä ilo muutenkaan. Sen sijaan hopea, kulta, kupari jne ovat kestosuosikkeja.

Olen törmännyt mitä ihmeellisimpiin vermeisiin netissä ja kaupoilla kierrellessä ja yksi sellainen, mitä oikeasti mietin, onko turhake vai ei, on sähkökäyttöinen kynsiviila. Sellainen epilaattorin näköinen laite, jolla viilaat kyntesi hetkessä. Hmm... Toki saattaa olla hyvä esim. varpaankynsille, mutta en lähtisi ihan ensimmäisenä ostamaan sitä lahjaksi. 


Elämyslahjat toimivat myös aina. Vie nuori ulos hauskaa pitämään ja vaikka syömään. Leffaa, tivolia, jotain mitä paikkakunnallasi on tarjolla. Tai koko perhe/aikuinen jollekin seikkailuelämykselle. Pakohuone on yksi hauska vaihtoehto tai ralli vauhdinhuumasta nauttivalle tai vaikka kalliokiipeily urheilevalle.

Vaatelahjat ovat pahoja! Ikisuosikki ainakin jouluaikaan on yöpaita tai aamutakki, mutta osaatko varmasti valita oikean värin, mallin, koon ja materiaalin? Se, mikä sinusta on ihana, ei välttämättä toisesta ole ihana laisinkaan. Esimerkiksi satiinissa viihtyvä ei ehkä arvosta pitkää yöpaitaa Ressukoira-kuvalla. Vastaavasti pehmeydestä ja lämmöstä nauttiva ei välttämättä pukisi päälleen pienen pientä pitsiasua. Sama pätee päällysvaatteissa, jopa sukissa ja alusvaatteissakin!


Hupilahjat sopivat ehkä tietyille persoonille synttäreille tai polttareille, mutta suuriin juhliin hupimukit, seksilelut ja tekstipaidat eivät sovi. Jos kyseessä on nainen, osta mieluummin kuukuppi, josta on hyötyä ja jolla on arvoakin. siinä on sitä haluttua huumoria kätkettynä aitoon tarpeellisuuteen.Tosin juhlijoita on kaiken ikäisiä, joten mummulle tätä en suosittele. Jää käyttämättä. :)


Sisustustuotteet ovat kivoja, kunhan tiedät mitä tyyliä lahjan saaja haluaa. Jos epäröit, valitse lahjakortti johonkin "parempaan" liikkeeseen tai anna rahana. Ihan summittain ei toinna alekoreista kahmia tavaraa kuitenkaan, koska meillä kaikilla on oma sisustusmakumme. Hyvin moni ei raaski laittaa lahjaa pois edes mutta katselee lahjavaasia joka ilta inhoten. Se ei ole tarkoitus, eihän?

Juttele lahjan saajan kanssa, kysele läheisiltä, selvittele salaa utelemalla vinkkejä. Kyllä ne ideat sieltä tulevat, tai sitten tuo lahjakortti/raha toimii aina. 


Onnea kaikille tuleville juhlijoille, äideille, mummeille jne. 

Kommentit

Hyviä vinkkejä olet koonnut. Itse yritän aina ostaa tai tehdä lahjan, mutta välillä sekin on niin haastavaa, että lopulta hankin lahjakortin. Lahjakortit ovat monesti pelastaneet!
Unknown sanoi…
Lahjojen hankkiminen on kyllä tosi vaikeaa. Mieluummin antaa sit vaikka rahan/lahjakortin, että voi ostaa mieleistään.
Outi, lahjakortti on kiva. Sillä saa mitä ikinä tahtoo itse ostaa kyseisestä kaupasta. Ja lahjan antajahan kuitenkin määrittelee kaupan.
Satu, mekin saatiin häämatkaksi mm. Rahaa ja se oli todella ihana lahja saada. Tuskin olisi kukaan tuonut muuten lahjaksi esim. Autoon renkaita, mikä on meille todella iso asia.