Siirry pääsisältöön

Uuden blogipohjan opasKuten tarkkasilmäisemmät ovat huomanneet, Inspis on käynyt läpi hurjan muodonmuutoksen. Tarkoitus oli saattaa Inspiration 2017-luvulle ja tehdä siitä visuaalinen ja toimiva blogi niin minulle julkaista, kuin sinullekin lukea. Olen kehuja saanut jonkun verran, mutta myös ihmetystä ja kummastusta, kun "täältä ei löydä enää mitään". Siitä sain sitten aiheen tämän päivän postaukseen. Ja aina saa kysyä!

 Aloitetaanpas sitten. Huomaathan, että klikkaamalla kuvia saat ne avautumaan suurempina! Ohjeet olen tehnyt ETUSIVUa käyttäen, eli jos olet tullut blogiini linkin kautta tiettyyn jo auki olevaan postaukseen, mene ensin etusivulle.  1. Otsikko, blogin nimi. Olet siis Inspiration-nimisessä blogissa parhaillaan.
 2. Otsikon alta löydät blogini lyhyen kuvauksen.
 3. Valitsen yhden blogitekstin muiden joukosta ns. tyrkylle. Sellainen, jonka toivon sinun lukevan. Tämä on siis pinkin taustan kera, eli täysin erilainen kuin muut.
 4. Haku-kohdasta voit koettaa hakea jotain tiettyä asiaa. Testaa vaikkapa sanalla : ruokaohje
 5. Blogin kuvauksen alla on edelleen samalla paikalla väliotsikot, eli erilliset sivut. Tuossa lukee LISÄÄ.. eli lisäksi olevat otsikot sen takana klikkaamalla. Ainakin uusin haaste löytyy sitä kautta helposti.
 6. Arkisto on aikaisempien postausten tallelokero. Siellä on esillä kuluva kuukausi, mutta löytyy myös kaikki muukin, kun klikkaa edellistä kuukautta tai näytä enemmän-tekstiä. 
 7. Tunnisteet ovat hakusanoja eli hastagejä, jotka auttavat löytämään sinua kiinnostavia aiheita. Hastagit ovat aakkosjärjestyksessä.
 8. Sivupalkista löytyy myös Inspirationin sähköpostiosoite ja esittelyteksti.  1. Ihan ensimmäisenä on blogitekstisuositus, josta edellisessä kuvassa jo kerroinkin, eli valitsen yhden blogitekstin muiden joukosta ns. tyrkylle. Sellainen, jonka toivon sinun lukevan.
  Tämä on siis pinkin taustan kera, eli täysin erilainen kuin muut.
 2. Heti suositukseni jälkeen on uusin teksti tai tekstin alku. 
 3. Ja uuden tekstin vieressä on sen uuden tekstin ensimmäinen kuva. 
 4. Jaa painike on tarkoitettu blogipostaukseni jakoon. Jos löysit kiinnostavan postauksen ja tahdot jakaa sen kavereillesi vaikkapa Facebookissa, Twitterissä, Pinterestissä,  Google+:ssa tai Sähköpostilla tai jos tahdot pelkän postauksen osoitteen, jonka jakaa vaikka omassa blogissa, niin täältä se löytyy.
 5. Heti jako-painikkeen vierestä löytyy kommentit ja mihin kirjoittaa oma kommentti.
 6. LUE LISÄÄ painikkeen takaa löytyy postaus kokonaisuudessaan. 
 7. Kun klikkaat arkiston vierellä olevaa nuolta, aukeaa sinulle lista vanhoista postauksistani. 
 8. LISÄÄ VANHOJA tarkoittaa juurikin sitä, eli lisää vanhoja postauksia joita voit lukea. 1. Ensimmäinen postausotsikko sen pinkin postauksen jälkeen on uusin postaus. Kuva vieressä. 
 2. Näet aina vain alun postauksista, joten voit valita, mikä aihe kiinnostaa ja minkä ohitat. Jos postaus on kiinnostava, klikkaa LUE LISÄÄ.
 3. Edellinen postaus on heti ekan alapuolella, ja sitä edellinen jonossa seuraavana. Kaikki siis allekain. 
 4. Ja jokaisessa on se sama LUE LISÄÄ
 5. Oikeassa sivupalkissa on TUNNISTEET. Sen vieressä on nuoli, jota klikkaamalla avautuu hakusanalista, eli hastagit, aakkosjärjestyksessä. Tämä silloin, jos etsit tiettyä aihetta. 
 6. Ja se aiemmin kertomani blogiesittely näkyy tässäkin kuvassa.Siinä on alussa sähköpostiosoitteeni. 
 1. Oikeassa sivupalkissa on myös Ota yhteyttä-lomake, jolla voit lähettää minulle vaikkapa voiton osuessa osoitteesi, mutta ei kuvia. 
 2. Seuraavana on kielenkääntöapulainen, joka tarkoitettu eritoten muun kuin suomen kielen puhujille/lukijoille. 
 3. Liity lukijaksi-palkki on sininen, ja sen yläpuolella ovat lukijani, jotka ovat virallistaneet lukevansa blogiani bloggerin kautta. Tai google-käyttäjätilillä. Liity sinäkin lukijoihini, niin kannatat blogiani sillä tavoin.


 1. Jatketaan blogin oikeaa reunaa alaspäin. Ylempi kuvakollaasi on oteita Instagramista @inspirationblogi-profiilista.
 2. Toisena kollaasi Pinterestistä @Viltsumari-profiilista
  Joko seuraat noita kanavia?  1. Vielä alemmas tultaessa on listattuna arjessani mukana olleet yritykset. Olipa kyse lehdistönäytteestä, yhteistyöstä tai lahjan annista.  1. Ihan alimpana ei suinkaan ole huonoimmat postaukseni, vaan päinvastoin. Löydät alimpana erillään olevana 3 kaikkien aikojen suosituinta postaustani. Kuvassa näkyvä SaltBalans Super on pitänyt vuosia jo pintansa kärjessä. Sinä olet osallisena siinä, mitä luetaan, mitä ei. Kommentit ovat myös tärkeitä! 


Jos tästä huolimatta jokin asia blogissa jäi vaivaamaan, etkä millään löydä, kerrothan minulle, niin korjaan asian, jos se on sellainen puute. Laita vaikka sähköpostia tai tuolla lomakkeella sivupalkissa.
En kuitenkaan ole varma, olenko kaikkea oleellista huomannut kertoa, sillä tämä postaus on kirjoitettu putkeen ja aikaa on mennyt useita tunteja. Pahoittelen siis mahdollisia virheitä tai unohduksia. Toivottavasti jatkossakin tapaamme Inspiksessä.


Kommentit

No kyllä täällä olikin ihan erilaista. Olet hienosti ja selvästi saanut aiheet esille. Lueskelen vähän vielä lisää hetken kuluttua.
Hieno blogipohja, olet taitava.
Viltsu Mari sanoi…
Kiitos Tuija. Tarkoitus oli tehdäkin visuaalisesti ja toiminnoiltaan toimiva paketti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten olla onnellinen tässä ja nyt? + ARVONTA

Kuka tahansa meistä voisi sanoa haluavansa olla onnellinen, haluavansa kasvattaa onnellisuuden määrää ja pitää kiinni onnellisuudesta kynsin ja hampain. Todellisuus on kuitenkin sitä, että alamäkiä tulee emmekä ihan koko aikaa ole onnemme kukkuloilla. Onnellisuus on mielestäni kuitenkin läsnä myös vaikeampina aikoina, mutta emme näe selkeästi sitä.

Mitä sinun mielestäsi onnellisuuteen vaaditaan?
Oletko onnellinen silloin, jos sinulla on täydellinen terveys, rahaa, kaunis koti ja perhe ja liuta ystäviä, upeita vaatteita ja hieno auto? Vai voitko olla onnellinen, jos jokin noista on vajaa tai puuttuu kokonaan? Ainakin itse olen onnellinen vähemmälläkin kaikkea. On kyllä ihana perhe ja kaunis koti, muttei terveyttä lähellekään eikä kyllä rahaakaan. Olen todella onnellinen jo siitä, että olen saanut vierelleni niin ihanan ihmisen, mitä Murunen on. Yhdessä on helpompaa kohdata haasteita ja suoranaisia umpikujiakin. Ja onnea on sekin, että minulla on lapsi! Ei lapsen saaminen ole itsestääns…

Huhtikuun @inspirationblogi haastaa HAASTE ja ARVONNAN voittaja

Tuu mukaan, Osallistu haasteeseen ja voit voittaa palkinnon joka kuukausi! @Inspirationblogi Haastaa sinut  tekemään käsilläsi. Jollekin se on askartelua, jollekin käsitöitä tai leivontaa, joku tahtoo maalata ja joku ottaa  valokuvia. Kunhan teet sen käsin. 
Toimi näin: 
-Inspiroidu värimaailmasta ja kuvasta -Tee käsilläsi teeman mukainen työ tai ota teemaan sopiva valokuva -Työn tai valokuvan tulee olla ennen julkaisematon ja teemaan tehty.  -Osallistua voit kuluvan kuukauden loppuun saakka -Samalla työllä ei voi osallistua samaan aikaan muihin haasteisiin -Julkaise kuva työstäsi blogissasi -kerro, että osallistut @inspirationblogi haasteeseen.  -Linkitä postauksesi haasteeseen siten, että työsi on linkitettynä, eikä etusivu tai google-tilisi.  Väärin linkitetty työsi ei osallistu arvontaan!  - Voit myös lähettää kuvan työstäsi/valokuvasi minulle meilillä. siitäkin huolimatta kommentoi kuluvan haasteen alle nimesi ja että osallistuit blogittomana.

Arvonta on joka kuukausi aivan kuten e…

Pakko saada lisää!

Mitä muutakaan keski-ikäinen bloggaaja tekisi arkipäivänä kahvikuppi toisessa kädessä, kuin seikkailisi netissä. ;) Ainakin joskus. Ja silloin, kun näin teen, saatan innostua etsimään eri hakusanoilla jotain kivaa uutta luettavaa tai katseltavaa. Ehkäpä Pinterest on niitä katseltavia, joissa eniten seikkailen. Joskus sitten saan jostain kuvasta kimmokkeen, että olisikohan vaikkapa tuollaista tuotetta saatavana Suomessa. 
Kaiveltuani netin suurta maailmaa, törmäsin sellaiseen verkkokauppaan, kuin Blackoutstore, lyhennettynä THEBOS. Olin aivan häkellyksissä, voiko sellaista edes olla. On on. Ihan totta se on.  Esimerkiksi kuvissa näkyvä Huivi - New Horses - maksaa alle 5 euroa! Tosin se on tarjous, mutta silti. Kosmetiikkaa ja kauneuteen liittyviä tuotteita jopa 1,90€ alkaen! Siis ihan mielettömän halpaa! Ja silti hyvää. Kaiken kukkuraksi sovimme yhteistyöstä, ja vinkkaanpa sinullekin, että tilatessasi tuotteita TheBosilta, saat ilmaiseksi valita lahjan koodilla: lahja16

Mitä sanoisit e…