Kansainväliseen atc-vaihtoon ja TJK:hon

Vuosi 2017 on ollut niin täynnä kaikkea muuta puuhaa, ettei haaveistani huolimatta atc-vaihtoja ole ollut. Paitsi nyt kerralla yksi isompi. Kiva kuitenkin se, että pahin toipumisvaihe selkäleikkauksesta on jo ohi ja tätä nykyä voin istahtaa alas askartelemaan hetkeksi. Vaikkapa yhden kortin kerrallaan tai ainakin osan siitä. 

Ja kivaa sekin, että puuhaa on riittänyt askartelun saralla ja että verstas on ollut kovalla käytöllä kaiken aikaa. Eritoten olen innoissani siitä, kuinka verstas on täydentynyt sanotaan nyt vaikkapa bloggausajoilta, eli vajaassa 5 vuodessa. Perustarvikkeet löytyy ja jopa laitteissa ja välineissä ihan hyvä skaala. Big shot, gelli plate, nuuttauslevy...
enää en joudu ostamaan kuin ihan sen kuluvan, kuten liimat ja teipit, sekä tietysti ajankohtaiset herkut ja muut mitä nyt extraa haluan. Vaikkapa nyt joulun tai pääsiäisen kuvat tai jokin MUST HAVE-ihanuus. Niitähän riittää, eikö totta?! ;)



Muistan yhä muutaman vuoden taakse, kuinka aloittelija olin askartelussa, jos ei puhuta maalaamisesta, piirtämisestä, puu- ja kivitöistä jne. Ero teki tehtävänsä ja vaihdoin kaiken muun paperiaskarteluun ja koruiluun. Kannatti! Harjoitusta se kuitenkin on vaatinut ja nyt se ohuelle kartonkipalalle tarrojen liimailu joulukortiksi on takanapäin. Huh. 


Kun minulta jälleen kyseltiin, olisinko halukas kansainväliseen atc-vaihtoon, olin heti, että "JEE! KYLLÄ!". Ja niin sitä sitten aloin tekemään seitsemää atc:ta, joissa leimattua ja eläin. 

Mietin eläintä, mikä se voisi olla. Sitten päädyin leimasimeen, jota en ollut vielä käyttänyt ja jossa pulikoivat akvaariokalat akvaariossa. Ihan kaikkea en setistä käyttänyt, vaan aloin kasaamaan omaa pientä akvaariokorttia, jossa joku onkisi niitä rakkaudella. 
Tai voiko niin sanoa? 
Sydämellä? Jaa-a...
Tarjoilisi kaloille herkkuja? 
Koukulla???


Vaikka periaatteessa kaikki 6+1 korttia ovat samaa tyyliä, ovat ne silti erilaisia. Kuusi korttia meni vaihtoon ja yksi meidän vaihdon järjestäjälle. Pohjat olen tehnyt gelli platella akryylivärejä sikin sokin levitellen ja sabluunoilla leikitellen. Osa leimauksista on tehty kartonkiin suoraan, osa erilliselle paperille ja leikattu ja kohotarroilla liimattu. Kalat olen värittänyt copic-tusseilla ja Pro marker- sekä Aqua marker-tusseilla. 


Hiekkapohja on ensin tehty akryylimaalilla, sitten musteella, sitten kullan hohtoa Inka goldilla ja lopuksi Sandy Art -hiekkaa päälle. Sandy Art-hiekka antaa kortteihin sen oikean hiekkapohjan tunnun. 



Se, miksi TJK(tämä joutaa korttiin)-haasteeseen näillä osallistun, on ihan se, ettei leimasimia ole aiemmin käytetty, että hiekka on ollut odottamassa jotain ja koska kortteja on sen verta monta, että niiden määrällä saisin hieman paikkailtua omaatuntoani kyseistä haastetta kohtaan. Enhän ole haasteeseen päässyt osalliseksi koko vuonna, vaikka... Niin, ei vaan ole ollut atc-aikaa. 


Kaiken lisäksi taustat olen koristellut washiteipeillä. Oikeastaan idea lähti laajenemaan sitten tuosta kissateipistä...Kissathan rakastavat kalaa. jJoten pöydällä lojuneet muistilappu-kissantassutarrat löysivät tiensä sen ongen varteen. Nyt onkihommat näyttävät järkeen käyviltä. 

Kommentit

Susanna sanoi…
Vaude kun ihania ja värikkäitä kortteja! Kivaa viikendiä teitille!
Susanna, Kiitos kiitos. Sinullakin taitaa olla kiva viikonloppu. :) Toivottavasti.
Upeita kortteja, ihanat väri ja yksityiskohdat.
Mukavaa viikonloppua!
Sisko sanoi…
Aivan upeita nämä! Niin ihanat värit!! Kiitos osallistumisesta!
Outi, kiva kun sinäkin tykkäät. Vähän erilaisempaa Eläin maailmaa.
Jaana H-V sanoi…
Onpa kauniita uniikkeja atc kortteja! Ja niin ihania värejä olet käyttänyt!!
Kiitos Jaana. Väriterapia jatkuu tänäkin vuonna näköjään. Tarvitsen värejä ja niiden tuomaa voimaa.