Ecoffee ja pikkusnäcksit


Pekaanipähkinä sisältää kasvisterolia ja runsaasti antioksidantteja. Se sisältää 19 eri vitamiinia ja kivennäisainetta - esimerkiksi sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, mangaania, E-, ja B-vitamiineja.
Foodin-sarjan aromaattiset pekaanipähkinät ovat luomu- ja raw food -laatuisia, joten kaikki ravintoaineet ovat niissä visusti tallella.

Foodin Pekaanipähkinöitä mutustelen ihan siltäänkin välipalana, mutta soveltuvat pehmeyden ja rapsakkuuden ansiosta vallan mainiosti myös vaikkapa jogurttiin, leivontaan, salaatteihin...
Pekaanit kannattaa ensin liottaa nelisen tuntia ainakin ennenkuin käyttää niitä, niin saa kaikki ravintoaineet aktivoitumaan.

Foodinin Pekaanipähkinöitä myydään ainakin 600 gramman reilunkokoisissa pusseissa Ruohonjuuressa. Tietenkin Luomua! Se, miksi minä syön mieluummin Foodinin pekaaneja kuin muita, johtuu mausta. En ole ikinä saanut yhtä tuoreita ja pehmeitä pekaanipähkinöitä mistään muualta! Kuin karkkia söisi! Mutta terveellisempää!


Italialaiset ovat maailman kuuluja antimistaan, kuten viinit ja oliivit. Myös mantelit ovat yksi italialaisten vientituotteista. Sisilialaisia, "maailman makoisimpia manteleita" saa Ruohonjuuresta riittoisassa säästöpakkauksessa, jopa 800 grammaa kerrallaan. 

Manteli on perinteisesti joulupuuroon liittyvä herkku, mutta kyllä sitä voi hyvin käyttää muulloinkin. Proteiini- ja kuiturikkaat mantelit edistävät tutkitusti painonhallintaa ja ovat hyväksi sydämen terveydelle. Foodinin mantelit ovat raw food-laatuisia, joten niissä ovat kaikki ravintoaineet, kuten kalsium, visusti tallessa! Ja myös nämä Luomua! 

Sama pätee manteleissa, kuin Pekaanipähkinöissäkin, ettei näin hyviä vastaani ole tullut ennen. Enkä liioittele. Kun laatu on korkealla, makukin on aivan mahtava. Foodinin mantelit ja pähkinät ovat parhaimpia ja pussitettu uudestaan suljettaviin pusseihin. 


Manteli on ravinteikas pähkinää muistuttava siemen, joka saattaa toisinaan sopia myös heille, joille pähkinät eivät muuten passaa. Meillä manteleita napostellaan ihan siltään, mutta myös leivonnassa ja myslin seassa. Tietenkin sekä pekaanit että mantelit tulee rouhia esim. morttelissa ennen mysliin tai leivontaan laittoa. 



Koska me Murusen kanssa käymme paljon ulkona retkillä ja geokätköillä ja Pokemon jahdissa ja ja ja, niin yksi ehdottoman tärkeä väline on kestävä ja kannellinen muki. Tällaisen halusin Ruohonjuuresta itselleni, kun en vaan voinut vastustaa kuoseja. Itseasiassa Ecoffee-kupeissa on muutama, joista oli lähes mahdoton valita suosikkia. 

Ottaisinko kokopinkin vai ruskean zikzak-kuvioisen? Ehkä iloisen värisen kirkkaanvihreän ja pinkin lintumukin vai Oranssin? Ja tietysti sekin oli päätettävä, onko kuppikokoni vastaisuudessa 400ml vai 355ml. Teeccino- ja kahvihulluna päädyin isompaan ja koska rakastan värejä, valitsin pirtsakan pinkki-vihreän. Tästä on ilo juoda retkimokkaa! Tai vaikka vettäkin, sillä kansi on näppärä suoja ötököiltä ja metsän roskilta. Tämä muki kestää niin myötä- kun vastamäessä. Juoma saa olla korkeintaan 80 astetta, eli kahvin ja teen ihannelämpöistä. Kuumempi neste kuumentaa koko kupin liikaa. Testasin 80 asteella, ja pinkki suoja ei polttanut sormiani, vaikka kuppi itse olikin kuuma.




Luomulaatuisesta, biohajoavasta bambukuidusta valmistettu Ecoffee -kestomuki on kevyt, käytännöllinen ja tyylikäs valinta käytettäväksi kertakäyttöisten take away -mukien sijaan. Kestomuki on ilo silmälle - ja ympäristölle. Konepesun kestävyytensä ansiosta Ecoffee-kuppi on helppo ja näppärä pitää mukana ja puhdistaa. Pese Ecoffeet astianpesukoneen ylätasolla.

Minä testasin kannen tiiviyden vedellä, eli kansi tiiviisti paikoilleen ja korkki napsautettava kiinni. Hämmästyin, kun vettä ei todellakaan tullut kuin kahdesta kohtaa ulos ylösalaisin käännettäessä, eli noista kannen kahdesta ilmareiästä. Toinen näkyy kuvassa kello yhden kohdilla ja toinen keskellä, korkin varren juuressa. Kun nämä reiät peitin, vettä ei tullut laisinkaan ulos! Se tarkoittaa sitä, että sakeampi mehukeitto tms pysynee kupissa ja periaatteessa teippaamalla aukot, myös juoksevampi neste pysyy kupissa, jos ajattelet vaikkapa kesällä pyörän koriin laittaa kahvin tai käsilaukussa viet kiireen vilkkaa työpaikalle teen. Lapsiperheille vinkkinä, että lapset eivät välttämättä saa itse korkkia tiiviisti paikoilleen, joten aikuisen kannattaa tarkistaa ja huolehtia korkki kiinni. Ei se jäykkä ole, vaan  sen verran lörppänä, että venkuilee helposti. Tarkista siis, että se napsahtaa kiinni! 



Muistutuksena vielä, että älä kaada Ecoffee-kuppiin kiehuvaa vettä, esim. vedenkeittimestä. Sitä sormesi eivät kestä! 80 Astetta on maksimi. Tuo pinkki osahan estää sormien palamisen/polttelun sallituissa rajoissa! 

Jos sinä kiinnostuit tästä kuvanmukaisesta Widdlebird-Ecoffee-kupista, löytyy se TÄÄLTÄ. Muista vaihtoehtoja on tarjolla TÄÄLLÄ.

On hyvä pyrkiä näkemään elämässään enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia - ja kohdella muita siten, miten tahtoo itseään kohdeltavan. Kannattaa myös muistaa, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme. 

Ps. Tässä kuussa kannattaa hamstrata myös Dr.Hauschkan laatukosmetiikkaa, sillä Ruohiksessa ne ovat kuukauden tuotteiden seassa! Itsehän rakastan mm. Dr.Hauschkan silmänympärysvoidetta, mikä oikeasti toimii! 

Tuotteet saatu Ruohonjuuresta maisteltavaksi ja kokeiltavaksi

Kommentit

Meillä menee cashew pähkinöitä pari pussia viikossa. Itse pidän maapähkinöistä. Mies tykkää myös paahdetuista manteleista, nam!
Kaunis ja toimiva tuo kuppi.
Ihanaa tiistai-iltaa Viltsu!
Tiia Koivusalo sanoi…
Mies söi pähkinöitä, kuin kurre konsanaan, minä vain jos ne on piilotettu suklaaseen, hih. Hieno uusi blogin ulkonäkö Viltsu <3 Mukavaa päivää <3
Anonyymi sanoi…
Ihana uusi visuaalinen ilme sinun blogissasi - tykkään kovasti!
Unknown sanoi…
Hyvältä näyttää!☀🌌🌷