Aikuisten ystäväkirja



Muistan lapsuudesta ystäväkirjat ja toverikirjat, mikä milläkin nimellä kulki. Idea oli kaikissa aina sama. Annoin kirjan kaverilleni ja hän sai täyttää aukeaman tai kaksi itsestään. Kertoa, kuka on ja minkälainen hän on. Lisäksi koulukuvalle oli paikka jokaiselle kaverille ekalla omalla sivulla. Kaikkien muuttojen ja vuosien jälkeen harmikseni totean, ettei yhtään kaverikirjaa ole enää säilynyt matkassani mukana. Onneksi sentään muutama kaveri on yhä ja ne muistot. 

Nämä lapsuusmuistot saivat kaivelemaan netistä tietoa siitä, onko aikuisille olemassa aikuisten ystäväkirjoja. Löysinkin pari, mutta kaupassa nähtyäni sen toisen en ollenkaan kokenut sitä omakseni. Sen sijaan Anna-Mari Westin tuotteet olen aina kokenut laadukkaiksi ja kauniiksi, sellaisiksi, joista henkii samoja arvoja, mitä itsellänikin. Ja kun Anna-Marin sivuja lukee, nyökytän lisää. Ihana ihminen.
"Lapsesta asti olen rakastanut kauniita asioita. Esteettisyys  ja
visuaalisuus antavat minulle sisäisen rauhan. Tulen yksinkertaisesti 
onnelliseksi kun saan luoda jotain kaunista. Olen askarrellut sormet 
liimassa (tai veressä, aiheesta riippuen) kaikkea.."
-Lyhennetty lainaus Anna-Marin sivustolta-

Lue kokonaan Kuka Anna-Mari West on TÄÄLTÄ



Otin yhteyttä Anna-Mariin ja sain Aikuisten Ystäväkirjan käsiini. Tälläkään kertaa en kokenut pettymystä, sillä kirja on juuri niin kaunis sisältä ja ulkoa, kuin kaikki muutkin hänen kirjansa, kortit tai vaikkapa magneetit. olenkin vannoutunut West-fani ja sen huomaa tarkkasilmäisimmät myös meiltä kotoa. Mutta palatakseni itse Ystäväkirjaan..

Aikuisten ystäväkirja löytyy verkkokaupasta YSTÄVÄT-kategorian alta. Loogisesti. Siellä on myös ihania kortteja ystävyydestä. Tämä ystäväkirja opettaa, miksi aikuisuus on keksitty:

 Nuorena ei tiedä mitään, vanhana ei muista mitään. Mutta onneksi siinä välissä on aikuisuus, joka on sitä varten keksitty, että saisi asialliset hommat tehtyä! 

Kirja jatkaa tuota oivallusta eteenkinpäin, mutta sen saat itse ottaa selvää.


Aikuisten ystäväkirja ei kuitenkaan ole ns. luettava kirja, vaan kirjoitettava kirja. Se lapsuuden muisto palaa nyt takaisin aikuisuuteen ja kirja kulkee ystävältä ystävälle. Jokaiselle on kaksi aukeamaa kysymyksiä. Enää ei kysymykset ole kouluun liittyviä tai luokan komeimman pojan/tytön nimeämistä. Nyt kysymykset ovat aikuisten juttuja liittyen perheeseen, työelämään, harrastuksiin, lapsuusmuistoihinpaheisiin jne jne. 

Toinen aukeama on toiselta sivultaan rasti ruutuun-tehtävä. Hauska kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Kaiken lisäksi hintakin on kohtuullinen, alle 15 euroa!



Kenelle sitten suosittelisin tätä Aikuisten ystäväkirjaa?!

Oikeastaan jokaiselle täysi-ikäiselle, jolla on ystäviä, kavereita, läheisiä..
Itselle tai ystävälle lahjaksi. Esim. myöhästynyt ystävänpäivälahja!
Syntymäpäivälahjaksi tai vaikkapa ammattiin valmistuvalle.

Kirja saatu Anna-Mari Westiltä

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Oi, tuollainen kirja olisi ihana! Pitääkin laittaa muistiin, jos vaikka jolle kulle ystävälle lahjaksi!
Minä muuten rakastin lapsena niitä ystäväkirjoja.
Minna tämä on just täydellinen lahja. Ajattele vaikka "kenellä on jo kaikkea". Edullinen ja kaunis teos joka sopii ihan kaikille. Etenkin naisille
Anonyymi sanoi…
No todellakin! Heti tuli muutama ystävä mieleen!
Kiva kun aikuisillekin on oma ystäväkirja, ystävyys on sen verran tärkeä juttu!