Siirry pääsisältöön

Tietokoneen alkeet – opaskirja kaikenikäisille

"Mikäs koneessa vikana nyt on?! "

Muistan vielä jotenkin ne ajat, kun sain ihka ensimmäisen oman tietokoneeni ja sen kanssa piti alkaa itse pärjäämään. Se oli oikeastaan pelottavaakin. Mietin sen tuhannen kertaa, voinko painaa tuota "KYLLÄ" tai "LATAA"-komentoa, vai pitääkö painaa raksista pois vai aina "EI"? Tosiaan, onneksi koneeni oli suomenkielinen, joka osaltaan helpotti sitä kaikkea jännitystä. Hyvin usein tuli soitettua ATK-asiantuntija-veljelleni ja kysyä, mitä nyt pitää tehdä. Hän jo naureskelikin vastatessaan puhelimeen, että mikäs koneessa vikana nyt on?! 

Pikkuhiljaa homma alkoi onnistua ja rohkeutta tulla sen verran, että rauhallisena luin, mitä kone kertoi ja kokeilin maksullisiakin juttuja maksamatta, sillä eihän se tietokone tililleni mene, ellen itse anna pankkitunnuksia tai pankkikorttia sinne! Hyvin pian siitä tulikin hauska ajanviete, sillä siihen aikaan olin jo sen verran sairaskin, etten enää voinut harrastaa juurikaan mitään ja toimeentulo riitti juuri ja juuri laskuihin ja ruokaan. Niinpä huvitin itseäni surffailemalla netissä, tekemällä hauskoja ostoskoreja ja lopuksi deleteä. Se oli sitä tämän päivän ikkunashoppailua. 


"Lisäksi sain unisex-EDT:n lahjaksi"

Tällä hetkellä olen melkolailla omavarainen koneen käyttäjä, ja etsin ensin netistä joko tietokoneella tai mobiililla, missä vika voisi olla ja kuinka sen voisi korjata tai kuinka voisin vaikkapa muokata blogiani mieleisekseni. Silti yhä edelleen tarvitsen apuakin. Ilahduin suuresti saatuani kutsun päästä testaamaan Klingelin E-kirjana olevaa ILMAISTA Tietokoneen alkeet – opaskirja kaikenikäisille. Siitä kerron sinulle nyt tarkemmin. 

Sen verran ensin itse Klingelistä, että se tarjoaa verkkokaupassaan muotia kaiken kokoisille ja -ikäisille. Se tarjoaa mahdollisuuden valita istuvia, hyvännäköisiä ja laadukkaita vaatteita iästä ja vaatekoosta riippumatta. Nettikaupasta löytyy myös paljon muuta: koruja, kelloja, kenkiä ja kaikenlaista hyödyllistä kotiin, ruoanlaittoon ja sisustuksen piristämiseksi. Olen itse tehnyt heille yhteistyötä XL-muodin parissa aiemmin ja sitä kautta löysin rakkauden Klingeliin. Lisäksi asiakaspalvelussa oltiin niin uskomattoman ihania, kannustavia ja minun puolellani asioissa kuin asioissa, että jäin pysyvästi heidän asiakkaaksi. Sen jälkeen meille on muuttanut Klingeliltä mm. seinäkello, kahvinkeitin, vaatteita... Jopa minua auttavia apuvälineitä. Ja laatu on aina ollut kaikessa erinomainen ja vaatteetkin kestävät käyttöä ja pesua. Jopa ihana kirkkaan keltainen poolopaitanikin on yhä kirkkaan keltainen useamman pesun jälkeen. Murunen himoitsi kahvinkeitintä synttäreideni aikaan, jonka sitten tilasin synttäritarjouksellani. Lisäksi sain unisex-EDT:n lahjaksi. Minulla ei siis ole moitittavaa kyseisestä firmasta. 


E-Kirja: Tietokoneen alkeet – opaskirja kaikenikäisille

On mahdotonta kuvitella nyky-yhteiskuntaa ilman tietokonetta. Opaskirjasta löydät kaikki tärkeät tiedot, jotka tarvitset astuessasi tietokonemaailmaan.
  • Tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa
  • Yleiskatsaus hyödyllisistä näppäinyhdistelmistä
  • Ohjelmien käynnistys ja käyttö
  • Viestintä sähköpostilla
  • Tiedostonhallintaan liittyvä tietotaito
  • Yleiskatsaus hyödyllisistä sovellusohjelmista
  • Yleiskatsaus ääni- ja videomuodoista
  • Turvallisuus internetissä:
  • OVerkko-ostaminen – osta turvallisesti verkossa
  • Vinkkejä internethakuun
Tänä päivänä oikein mikään ei enää toimi ilman tietokonetta. Jopa postit ohjataan nettipostiin, laskut sähköpostiin, kirjeet ovat virtuaalisia ja laskinkin on tietokoneen näytöllä pöydän sijaan. Tietokone helpottaakin monia asioita jokapäiväisessä elämässä aina veroilmoituksesta yhteyden pitoon ystävien ja kaukana olevien sukulaistenkin kanssa. Bloggaamisesta ja pelaamisesta puhumattakaan.  E-kirjassa ”Tietokoneen alkeet – opaskirja kaikenikäisille” saavat nuoret ja vanhat tietää kaiken tietämisen arvoisen tietokoneen käytön oppimisesta. Opit, miten kirjoitat sähköpostin, katsot suosikkisarjaa verkossa tai teet verkko-ostoksia. E-kirjassa esitellään kaikenikäisille aloittelijoille arvokkaita tietokonevinkkejä, jotka sisältävät kaiken tietämisen arvoisen sukellettaessa tietokoneiden maailmaan.


"Ja hei, tämän E-kirjan saa myös tulostaa paperiversioksi!!!"

Tämä ladattava opas on todellakin täysin ilmainen ja turvallinen E-kirja, josta hyötyvät niin nuoremmat kuin vanhemmatkin. Ikä ei ole tämän kirjan oleellinen asia, vaan se, HALUATKO osata itse tehdä tietokoneellasi asioita!? Vai soitatko edelleen apua kun et pääse etenemään jossain kinkkiseltä tuntuvassa asiassa!?
Kaikki se työmäärä, jota itse kävin läpi oppiakseni itse tekemään asioita koneellani, oli todella uuvuttavaa. Siksi ilahduttavaa löytää tällainen opas, joka neuvoo suomeksi ja helppolukuisesti, mitä pitää tehdä. Kaikki samassa oppaassa, eikä tarvitse etsiä hakusanoja, millä googlettaa sitä ja tätä ja tuota! Ja usko pois, minäkin opin lisää tämän oppaan avulla! 

Opas aloittaa aivan alusta, joten mukaan pääset vaikket olisi koskaan nähnytkään tietokonetta. Vastaavasti sisällysluettelo auttaa siinä, jos esim. hiiren ja näppäimistön käyttö on jo hallussa ja tahdot mennä suoraan Kuvakirjastoon tai sosiaalisiin verkostoihin. Ja hei, tämän E-kirjan saa myös tulostaa paperiversioksi!!!


"Vaikka lapseni kuvan taustakuvaksi"

Verkkokaupat pursuavat ihania tuotteita, kuten Klingelillä vaikkapa kuvan kynttilänjalat. Mutta uskallanko laittaa tilauksen vetämään, vai lähteekö tililtäni rahaa liikaa tai kestona tai tilaanko vahingossa kymmenen yhden sijaan? 
Kaikkeen tällaiseenkin saat ohjeet tästä oppaasta. 

Työpöydän muokkaaminen mieleisekseni on yksi hyvin oleellinen asia koneen käytössä. Tahdon työpöydälle, eli tuohon näytölle, mitä tuijotan avattuani tietokoneen, juuri ne minua palvelevat ja tarpeelliset ohjelmat. siten voin vaan kerran klikkaamalla saada auki vaikkapa netin, laskimen, valokuvakansioni, pasianssin.. Ja jopa valita vaikka lapseni kuvan taustakuvaksi. 

Windows 10 on tyystin erilainen, mitä Windows 7. Tätäkin asiaa opas käy läpi. Kuin myös minullekin vinkkinä tulleen kuinka hiirtä pidetään oikeaoppisesti kädessä niin, ettei käsi turhaan väsyisi ja voisimme käyttää hiirtä sujuvammin ilman virheliikkeitä. Huomasinpa ranteeni lepäävän paremmin hiiren päällä, mitä siinä "kunhan nyt on sinnepäin". "Tässä et voi hävitä. Ainoastaan voittaa!"

En ole millään tietokonekurssilla saanut päähäni Exeleitä ja näppäinyhdistelmiä. En vaan muista, mikä toiminto tulee ALT GR-näppäimellä tai C T R L +  ja C T R L - . Onneksi Klingelin E-kirjassa käydään tätä kaikkea läpi juuri oikeassa mittakaavassa verkossa selviytymiseen. 

Opas on kattava ja monipuolinen, helppolukuinen ja kuvat selkeitä, todenmukaisia. Soveltuu siis kaikille tietokoneen käyttöä harjoitteleville ja jo oppineillekin muistin virkistämiseksi. hyvödyllisiä vinkkejä ja neuvoja on meille jo osaavillekin tarjolla. Ja vaikka kattava paketti onkin kyseessä, ei silti liian laaja eikä turhaa liirumlaarumia, joten oppaan luet kyllä läpi päivässä tai jos tahdot jaksottaa, niin muutamissa päivissä. Ja koska opas on aina sinun käytettävissäsi, teet opiskelusi tai muistin virkistämisen vaikka keskellä yötä ja niin monta kertaa kuin tarvis. Mistään ei veloiteta missään vaiheessa. Ainoa tietysti jos tulostat, niin se musteesi ja paperisi, mutta ei mitään muuta. 
Minulla on tietokoneella tämä opas tallessa, ja löydän sen ladatut tiedostot-kohdasta PDF-tiedostona. Suosittelen sinullekin, sillä tässä et voi hävitä. Ainoastaan voittaa! Tietoa! Taitoa! Itsenäistymistä! Osaamista! 


Tässä vielä linkit kyseiseen oppaaseen ja Klingelin verkkokauppaan. Toivottavasti nautit tästä kaikesta yhtä paljon kuin minäkin, tai enemmänkin ! Hyvää joulua! 

Yhteistyössä Klingel.fi kanssa
Opas ilmainen
Kahvinkeitin itse hankittuKommentit

Esther Helmiä sanoi…
Aina oppii uutta..eli sen että tuo postimyyntifirma on siellä suomessakin, luinkin että jo yli 10 v. No olen ollut poissa sieltä enemmän joten putoan kärryltä näköjään kokonaan. Tuolta kyllä löytää kaikenlaista ja kaunista. Saksassa on monia firmoja jo jotka leviää kuin kulovalkee ympäriinsä, hyväkin asia tietenkin. Olen tilannut tuolta pari kertaa ja nekin vaatetta lähinnä. Hyvä palvelu.

Hyvää joulua sinulle myös :)
Välillä sitä on koneen kanssa kyllä ihan hukassa, mahtavaa, että siihen löytyy nyt apua.
Kivaa tiistaita Viltsu!
Anonyymi sanoi…
Kone kannattaa itse opiskella ei siihen auta oppaat.Vaikka sanotaan että se ohjekirja ei siitä apua ole kun töitä alkaa tehdä. Hyvää Joulua
Viltsu Mari sanoi…
Esther, ihan toimiva yritys on ja moitittavaa ei ole ollut heidän toimissaan.
Viltsu Mari sanoi…
Outi, samaa ajattelen
Viltsu Mari sanoi…
Anonyymi, jos sinä menet töihin missä tarvitset tietokonetta ja sen erikoisuuksia alalle, niin toki pitää opetella itse. Samoin kuin ohjeiden kanssa, se tulee tehdä kone auki ja samalla kokeillen. Pelkkä lukeminen ei siis tee sinusta osaajaa. Olet siinä oikeassa.
Se, miten sitten päästä alkuun koneen kanssa tai töissäkin oppia se mitä tehdä, niin jostainhan sinä sen ohjeen saat. Eikö vain? Aina helpompaa jos ohje on saman kannen sisällä. Eikö totta?
Tämä opas ei tee sinusta atk-nörttiä , etkä voi sanoa käyneesi kursseja. Et saa valmiuksia toimia insinöörinä, etkä mitään sellaista. Mutta tällä saat ohjeet, mikä tietokone yleensäkin on, mitä varten hiiressä on 2 nappia, miten saan kolmannen merkin näppiksestä ulos ja vaikka kuinka shoppailla verkossa sujuvammin. Some-asiaa myös ja .. no katso ensin ja päätä sitten osaatko jo kaiken. Tiedän, ettei lukijoissanikaan kaikki osaa käyttää konetta niin hyvin, kuin ohjeista saisi apua. Ja eihän kaikilla ole edes tietoa ja taitoa tai kärsivällisyyttä opetella etsien Googlella vastauksia.Usko pois, moni hyötyy oppaista.
Kiitos ja hyvää joulua sinullekin. :)
Tällä oppaalla pääsee hyvään alkuun. Eniten oppiminen on kuten kirjoitat omista asenteista kiinni: haluaako oppia. Tavalla tai toisella uudet tai itselle epäselvät asiat on opittava ja kerrattava. Mitä enemmän olemme itsenäisiä ja omavaraisia minkä tahansa osaamisen suhteen sen parempi. Joskus on opasta pidettävä vierelle pidempää joskus kertavilkaisu ja kertaus riittää.
Hyvä että kättä pidempää on näin tarjolla.

Oikein ihanaa uutta vuotta <3

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…