Luukku 14, lahja vanhemmille(kin)


Lähtölaskenta voi alkaa! Kymmenen, yhdeksän, kahdeksan.. 
Mitä minä lasken!?
No tietenkin öitä jouluun! 
Enää kymmenen yötä!

Nyt jos koska alkaa joulutohinat monessa kodissa ja stressi alkaa nostaa päätään. Itseasiassa kerronkin mitä kuulin kahden vanhuksen juttelevan joulusta keskenään, kun odotin lääkäriin pääsyä tänään. (Juu, kävin. Kuume nousemassa, angiina puree kurkun päätäni). 


Mummu tuumasi tuohtuneena papalle, että joulun aikaan on aina niin alavireinen ja stressaantunut, sillä lapset juttelevat keskenään aina joulun jälkeen, mitä kukin sai ja miksi toinen sai sen eikä hän saanut, ja kaikille pitäisi olla suurella summalla lahjoja laittaa. Ei mummulla ole! Se mikä erityisesti kolahti korvaani oli seuraava lause: Kaikki 6 lasta ovat jo aikuisia, mutta silti vaativat kaikkea. Mieluummin laittaisin vain pienille. 

Pappa kivahti, ettei juuri tuon takia osta enää kenellekään aikuiselle yhtään mitään! Lapsenlapsiakin kun on jo 30. Mummu kuunteli, ja tuumasi, että niin pitäisi kyllä hänenkin tehdä. 

Kyllä minun sydämestä kaiversi, kun mietin tuota aikuisten "lasten" toimintaa! Sen verran näytti mummukin iäkkäälle ja huonokuntoiselle, että taatusti on eläkkeellä jo. Jotenkin tuntuisi siltä, että lasten tulisi hommata mummulle ja tuolle papallekin jotain kivaa, eikä toisin päin. 


Vinkkaan tällä kertaa lahjaidean, joka sopii kyllä meille keski-ikäisille ja nuoremmillekin, mutta myös meidän vanhemmille ja isovanhemmille. Otsonoitu auringonkukkaöljy on Ruohonjuuresta


Mitä on otsonoitu auringonkukkaöljy?
Antimikrobinen, ihoa rauhoittava, otsonoitu ihoöljy.
Äkkiseltään tuollaiset mikrobit ja otsonoinnit eivät sano minulle mitään, mutta tutustuttuani itse tuotteeseen ja huomattuani vaikutus olen vakuuttunut tämän öljyn toimivuudesta ja tarkoitusperästä.

Kun yhdistetään luomu auringonkukkaöljy ja otsoni, tulee niistä yhdessä runsaasti e-vitamiiniä sisältävä happipitoinen, rauhoittava geeli. Tai no, geelin miellän itse hieman tanakammaksi, mitä tämä on. Tuote on juoksevaa, kirkasta öljyä. Helppo kuitenkin ottaa purkista, kunhan ei kierrä purkkia liian tiukkaan kiinni. 

PurO3:a suositellaan erityisesti jalkasienen hoitoon, mutta siitä ei ole minulla kokemuksia. Sen sijaan käsiäni olen tällä hoitanut päivittäin ja saanut muutamassa päivässä pienet pintanaarmut ja halkeamat paranemaan. Jo heti öljyttyä kivistys hellittää, jonka seurauksesta kirvelykin hellittää ja ihon joustavuuden parannuttua haavaumat ovatr todellakin parantuneet käsistä noin kolmessa päivässä. Isommat haavat titenkin vaativat enemmän aikaa, mutta nopeammin nekin parantuneet ja helpommin, kuin aikaisemmin ilman. Kädet ovat lisäksi pehmenneet. 

Koska kyseessä on öljy, on selvää, että tuote on tahmakkaa käsissä tai yleensäkin iholla, joten parhaitenhan tämä toimii yöksi laitettuna tai jos katsoo telkkaria vaikkapa. Tosin kohtuukäytössä ei ole jäänyt jälkiä kirjaankaan, mutta se todellakin vaatii sitten kohtuutta, eikä yltiö-öljyisiä käsiä. Ja vaikka kirjoitan käsistä, se on vain oma kokemukseni ja todellakin soveltuu koko vartalon hoitoon  tulehdusta, aknea, ihoärsytystä ja punoitusta vastaan. Otsonoitu auringonkukkaöljy on antimikrobinen ja se tappaa sieniä, bakteereita ja viruksia. Lisäksi ihon hapensaanti tehostuu jolloin ihokudos uusiutuu nopeammin. Luonnollinen ja helpottava apu heille, jotka ovat ikänsä rakastaneet meitä. Nyt on meidän vuoro rakastaa heitä! 

Ja nyt vinkki huonompimuistisellekin vanhukselle tuotetta ajatellessasi. Tämä säilyy huoneenlämmössä, mutta voidaan säilyttää myös jääkaapissa, tai pakastaa niin, että tuotteesta tulee jämäkämpää. Ei kuitenkaan muutu kovaksi. Eli jos se rakas mummu tai pappa laittaa yöpöydälle, ei haittaa. Jos vahingossa purkki menee pakastimeen ja mansikkarasia yöpöydälle, ei haittaa! Siinä sitä sitten hoidetaan ulkoisesti öljyten ja sisäisesti mansikoilla. hih. 


Vähemmän sokeria, kiitos. Olenhan tarpeeksi makea jo muutenkin. 
Enemmän halauksia, kiitos. Niillä vain hehkuni paranee entisestäänkin. 
-Viltsu-


PurO3 saatu testiin Ruohonjuuresta


Minulla ei ole mitään lisättävää Voimakortti-kalenterin sanomaan. Susanna on löytänyt oikeat sanat tällekin päivää, joten eiköhän lopeteta postaus tähän ja nautita ilta loppuun saakka hiljentyen näkemään.. 
Niin, kerro, mitä sinä näet hiljentyessäsi?!


Kiitos Susannalle myös tämän illan voimakortista!

Kommentit

Hiljentyessä usein mielen valtaa ranta ja pauhaava meri.
Suloisia nuo tulostettavat pakettikortit.
EstherH. sanoi…
Ikävää tuo minkä lääkärissä kuulit. On todellakin niin että vanhukset ovat jo työnsä tehneet ja nyt on jälkikasvun aika heitä hoitaa...sekä heille hankkia lahjoja eikä toisinpäin! Inhottavaa suorastaan mitä luin. Ihmiset ovat sitten itsekkäitä. Ja jouluna se itsekkyys pitäisi unohtaa eikä lisääntyä!

Kun hiljennyn en kuule mitään, vain olen :)

Ihanat pakettikortit ja Sussun mietelause.

Uskomatonta, miten mykyajan joulut ovat täynnä materiaa.
Vanhuksille parasta olisi antaa omaa aikaa. Monen mielestä se olisi paras lahja-