Siirry pääsisältöön

Joulutunnelmia 2/3, ikävää ja uskoa


Joulun tunnelmaa yritän yhä saada pidettyä yllä, vaikka kaksikin ikävempää asiaa on ensi vuonna tiedossa. Toinen pienempi paha, toinen tulee muuttamaan elämämme radikaalisti, ellei jotain ihmeeksi luokiteltavaa tapahdu. Yritän silti yhä ajatella kauniita asioita. Ja ainahan joulupukki voi muuttaa kaiken paremmaksi.. Ihmeitäkin tapahtuu joskus. Täytyy toivoa ja uskoa vahvasti, tehdä töitä sen eteen, että asiat hoituisivat hyvin ja ja ja...
Se pienempi paha on kaikkien tulojeni pieneneminen. Niin eläkeetuudet kuin vammaisetuudetkin. Vähästä vähennetään, joten vähenee ruokakin pöydästä samaa vauhtia. 
Yläkuvassa on itseni maalaama maisema koivukiekolle. Kyseinen kiekko on ukkini sahaama, joten moninkertainen tunnearvo työllä. Onhan ukki taivaassa ollut jo vuosikaudet. Välillä on kova ikävä ukkia ja mummoa. Myös isääni. Näimme viime talvena joulumarkkinoilla kojun, jossa oli upeat kuparin värisetpikkujouluvalot. Niiden upeus säväytti ja jäimme haaveilemaan sellaisista valoista. Kauppareissuilla olemme useaan otteeseen pitäneet niitä käsissämme, mutta aina joutuneet toteamaan, ettei meillä ole varaa. Vastaavasti kynttilälle tai tuikulle sellaista astiaa, josta valon kajo tulisi samoin, kuin niistä palloista tuli siinä kojussa, olemme katselleet ja aina pois laittaneet. 
Vuosi myöhemmin avasimme joululahjojamme, ja se tunne, kun sieltä paljastuivat nämä valot, hieman isompana jopa! Huikeat! Ja kun kysyin joulupukilta; "Mistä sä tiesit?" Vastaus oli; "Pukkihan tietää aina!"


Se isompi paha, josta alussa kerroin, kerron siitä sinullekin heti, kun asia on mustaa valkoisella ja tiedämme 100% varmaksi, mitä tuleman pitää. Jossittelut kun eivät auta. Se on kuitenkin asia, joka raastaa jo nyt rinnasta, mutta samalla kun katson noita valopalloja, mietin, kuinka onnekkaita olemme silti, koska meillä on maailman ihanimmat ystävät ja läheiset! Sellaiset, jotka lukevat ajatuksia, kuuntelevat ja kuulevat, vaistoavat ja aistivat ja ovat oikeasti läsnä, vaikka mikä olisi.  Ja etenkin, kun poikammekin on onnellinen ja se oikeasti näkyy ja kuuluu ympärillekin. Niin ja tietysti, että se onnellisuus on molemminpuolista tyttöystävän kanssa. Uskon vahvasti, että ovat toisilleen luotuja. 


Ystäväni yllätti jo syksyllä synttäreiden aikaan minut lähettämällä paketin, joka mahdollistaa vuosikausiksi mitä ihanimpien korttien synnyn. Nimittäin stansseja ja gelli plate yms. Vannotin häntä lähettämästä jouluna enää yhtään mitään! Eihän tarkoitus ole se, että juu,kaikki tänne vaan! vaan ihan oikeasti, ei makeaa mahan täydeltä! Liika on liikaa ja mitä muita sanontoja niitä nyt onkaan kuvastamaan sitä. Ai juu, ahneella on piiiip loppu.
Annoin kuitenkin luvan vielä sille, että ystäväni saisi lähettää itse tekemänsä asiat meille, jotka meille oli tehnytkin. Niinpä nuo ihanat kissakynttilät muuttivat meille! Emme taatusti raaski polttaa niitä, mutta koristeena ovat ihanat!


Tonttujen huomaan kadonneen tai oikeastaan poistuneen luonnollista tietä joulutarvikkeista. Vain muutama enää jäljellä, joten tonttu-urakka on edessä. Vielä en jaksanut sille alkaa täksi joulua, koska innostuin siivoamaan vertsaan nippeleitä ja nappeleita, eikä se tod. ole pieni homma. Saatikka mulle, joka en kykene kauaa kaappeja penkomaan. Onneksi usko on vahva sille, että hiljaa hyvä tulee. Niin tonttulassa kuin kaappienkin kanssa. 


Tämän tilaustyönä tekemäni kortin myötä toivotan vielä 
  • Susannalle suuret lämpöiset halaukset! 
  • Nannalle rakkautta ja iloa! 
  • jokaiselle lukijalleni ihanaa vuoden loppua!

    Psttt... Paljastan, että uusivuosi tuo Inspikseen uusia kivoja juttuja! Kissat päätyvät blogiin kokonaisiksi postauksiksi, testailut laajenevat kauneudesta laajemmallekin, luvassa yhteistä puuhaa korttien parissa ja tottakai kuukausiarvonnat! Facebookissa on vuoden loppuun muutes Taikasieni-arvonta! 


Kommentit

Esther Helmiä sanoi…
Toivotan sinullekin kaikkea hyvää ja paljon iloa, terveyttä, uusia ideoita uudelle vuodelle! Kiitos kuluneesta vuodesta, postauksista, vinkeistä jne.
Oikein ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle ja perheellesi Viltsu <3
(aivan ihanat nuo koristevalot)
Belladonna sanoi…
Koskaan ei pidä luopua toivosta, toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Oikein hyvää vuoden loppua!
Susanna sanoi…
Halaukset täältäkin sinne ja toivon kaikkea hyvää teidän perheelle! ♥

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…