Siirry pääsisältöön

Joulutunnelmia 2/3, ikävää ja uskoa


Joulun tunnelmaa yritän yhä saada pidettyä yllä, vaikka kaksikin ikävempää asiaa on ensi vuonna tiedossa. Toinen pienempi paha, toinen tulee muuttamaan elämämme radikaalisti, ellei jotain ihmeeksi luokiteltavaa tapahdu. Yritän silti yhä ajatella kauniita asioita. Ja ainahan joulupukki voi muuttaa kaiken paremmaksi.. Ihmeitäkin tapahtuu joskus. Täytyy toivoa ja uskoa vahvasti, tehdä töitä sen eteen, että asiat hoituisivat hyvin ja ja ja...
Se pienempi paha on kaikkien tulojeni pieneneminen. Niin eläkeetuudet kuin vammaisetuudetkin. Vähästä vähennetään, joten vähenee ruokakin pöydästä samaa vauhtia. 
Yläkuvassa on itseni maalaama maisema koivukiekolle. Kyseinen kiekko on ukkini sahaama, joten moninkertainen tunnearvo työllä. Onhan ukki taivaassa ollut jo vuosikaudet. Välillä on kova ikävä ukkia ja mummoa. Myös isääni. Näimme viime talvena joulumarkkinoilla kojun, jossa oli upeat kuparin värisetpikkujouluvalot. Niiden upeus säväytti ja jäimme haaveilemaan sellaisista valoista. Kauppareissuilla olemme useaan otteeseen pitäneet niitä käsissämme, mutta aina joutuneet toteamaan, ettei meillä ole varaa. Vastaavasti kynttilälle tai tuikulle sellaista astiaa, josta valon kajo tulisi samoin, kuin niistä palloista tuli siinä kojussa, olemme katselleet ja aina pois laittaneet. 
Vuosi myöhemmin avasimme joululahjojamme, ja se tunne, kun sieltä paljastuivat nämä valot, hieman isompana jopa! Huikeat! Ja kun kysyin joulupukilta; "Mistä sä tiesit?" Vastaus oli; "Pukkihan tietää aina!"


Se isompi paha, josta alussa kerroin, kerron siitä sinullekin heti, kun asia on mustaa valkoisella ja tiedämme 100% varmaksi, mitä tuleman pitää. Jossittelut kun eivät auta. Se on kuitenkin asia, joka raastaa jo nyt rinnasta, mutta samalla kun katson noita valopalloja, mietin, kuinka onnekkaita olemme silti, koska meillä on maailman ihanimmat ystävät ja läheiset! Sellaiset, jotka lukevat ajatuksia, kuuntelevat ja kuulevat, vaistoavat ja aistivat ja ovat oikeasti läsnä, vaikka mikä olisi.  Ja etenkin, kun poikammekin on onnellinen ja se oikeasti näkyy ja kuuluu ympärillekin. Niin ja tietysti, että se onnellisuus on molemminpuolista tyttöystävän kanssa. Uskon vahvasti, että ovat toisilleen luotuja. 


Ystäväni yllätti jo syksyllä synttäreiden aikaan minut lähettämällä paketin, joka mahdollistaa vuosikausiksi mitä ihanimpien korttien synnyn. Nimittäin stansseja ja gelli plate yms. Vannotin häntä lähettämästä jouluna enää yhtään mitään! Eihän tarkoitus ole se, että juu,kaikki tänne vaan! vaan ihan oikeasti, ei makeaa mahan täydeltä! Liika on liikaa ja mitä muita sanontoja niitä nyt onkaan kuvastamaan sitä. Ai juu, ahneella on piiiip loppu.
Annoin kuitenkin luvan vielä sille, että ystäväni saisi lähettää itse tekemänsä asiat meille, jotka meille oli tehnytkin. Niinpä nuo ihanat kissakynttilät muuttivat meille! Emme taatusti raaski polttaa niitä, mutta koristeena ovat ihanat!


Tonttujen huomaan kadonneen tai oikeastaan poistuneen luonnollista tietä joulutarvikkeista. Vain muutama enää jäljellä, joten tonttu-urakka on edessä. Vielä en jaksanut sille alkaa täksi joulua, koska innostuin siivoamaan vertsaan nippeleitä ja nappeleita, eikä se tod. ole pieni homma. Saatikka mulle, joka en kykene kauaa kaappeja penkomaan. Onneksi usko on vahva sille, että hiljaa hyvä tulee. Niin tonttulassa kuin kaappienkin kanssa. 


Tämän tilaustyönä tekemäni kortin myötä toivotan vielä 
  • Susannalle suuret lämpöiset halaukset! 
  • Nannalle rakkautta ja iloa! 
  • jokaiselle lukijalleni ihanaa vuoden loppua!

    Psttt... Paljastan, että uusivuosi tuo Inspikseen uusia kivoja juttuja! Kissat päätyvät blogiin kokonaisiksi postauksiksi, testailut laajenevat kauneudesta laajemmallekin, luvassa yhteistä puuhaa korttien parissa ja tottakai kuukausiarvonnat! Facebookissa on vuoden loppuun muutes Taikasieni-arvonta! 


Kommentit

Esther Helmiä sanoi…
Toivotan sinullekin kaikkea hyvää ja paljon iloa, terveyttä, uusia ideoita uudelle vuodelle! Kiitos kuluneesta vuodesta, postauksista, vinkeistä jne.
Oikein ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle ja perheellesi Viltsu <3
(aivan ihanat nuo koristevalot)
Belladonna sanoi…
Koskaan ei pidä luopua toivosta, toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Oikein hyvää vuoden loppua!
Susanna sanoi…
Halaukset täältäkin sinne ja toivon kaikkea hyvää teidän perheelle! ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

HIMALAYA HERBALS-VIIKKO

Kerroin aikaisemmin saaneeni runsaan paketin, joka sisälsi ihania voiteita ja muita kosmetiikkatuotteita. Lupasin testata ne ja kertoa sinullekin, mitä tykkään niistä. Lupasin myös pitää kosmetiikka-aiheisen viikon. Tässä linkki "Aikaisempaan postaukseen". Nyt on aika lunastaa lupaukseni ja esitellä sinulle paketin sisältö.


Anna ja Ellit ovat naisia, joiden seurassa viihdyn jokaikinen päivä. he ovat hauskoja, muodikkaita, iloisia, nuorekkaita, asiallisia, liikkuvia ja terveydestä huolehtivia, huumorintajuisia ja seksikkäitä naisia. Anna ja Ellit puhuvat asiaa. Heidän seurassaan vaan viihtyy. Se on niin yksinkertaista.  Pääsin "Ellit.fi"-sivuston kautta testaamaan Himalays herbals-tuoteperhettä.  Olen testannut niitä nyt 3 viikkoa, joten voin kertoa mielipiteeni, kokemukseni ja tulokset. 

Paketista löytyivät mansikkaa kiiltävä huulivoide ja Multipurpose cream. Hieman arvelutti, sillä eikös maku- ja sävy-huulivoiteet ole aikas teinityttömäisiä?! Vai onko mielipiteeni…