Siirry pääsisältöön

Joulutunnelmia 2/3, ikävää ja uskoa


Joulun tunnelmaa yritän yhä saada pidettyä yllä, vaikka kaksikin ikävempää asiaa on ensi vuonna tiedossa. Toinen pienempi paha, toinen tulee muuttamaan elämämme radikaalisti, ellei jotain ihmeeksi luokiteltavaa tapahdu. Yritän silti yhä ajatella kauniita asioita. Ja ainahan joulupukki voi muuttaa kaiken paremmaksi.. Ihmeitäkin tapahtuu joskus. Täytyy toivoa ja uskoa vahvasti, tehdä töitä sen eteen, että asiat hoituisivat hyvin ja ja ja...
Se pienempi paha on kaikkien tulojeni pieneneminen. Niin eläkeetuudet kuin vammaisetuudetkin. Vähästä vähennetään, joten vähenee ruokakin pöydästä samaa vauhtia. 
Yläkuvassa on itseni maalaama maisema koivukiekolle. Kyseinen kiekko on ukkini sahaama, joten moninkertainen tunnearvo työllä. Onhan ukki taivaassa ollut jo vuosikaudet. Välillä on kova ikävä ukkia ja mummoa. Myös isääni. Näimme viime talvena joulumarkkinoilla kojun, jossa oli upeat kuparin värisetpikkujouluvalot. Niiden upeus säväytti ja jäimme haaveilemaan sellaisista valoista. Kauppareissuilla olemme useaan otteeseen pitäneet niitä käsissämme, mutta aina joutuneet toteamaan, ettei meillä ole varaa. Vastaavasti kynttilälle tai tuikulle sellaista astiaa, josta valon kajo tulisi samoin, kuin niistä palloista tuli siinä kojussa, olemme katselleet ja aina pois laittaneet. 
Vuosi myöhemmin avasimme joululahjojamme, ja se tunne, kun sieltä paljastuivat nämä valot, hieman isompana jopa! Huikeat! Ja kun kysyin joulupukilta; "Mistä sä tiesit?" Vastaus oli; "Pukkihan tietää aina!"


Se isompi paha, josta alussa kerroin, kerron siitä sinullekin heti, kun asia on mustaa valkoisella ja tiedämme 100% varmaksi, mitä tuleman pitää. Jossittelut kun eivät auta. Se on kuitenkin asia, joka raastaa jo nyt rinnasta, mutta samalla kun katson noita valopalloja, mietin, kuinka onnekkaita olemme silti, koska meillä on maailman ihanimmat ystävät ja läheiset! Sellaiset, jotka lukevat ajatuksia, kuuntelevat ja kuulevat, vaistoavat ja aistivat ja ovat oikeasti läsnä, vaikka mikä olisi.  Ja etenkin, kun poikammekin on onnellinen ja se oikeasti näkyy ja kuuluu ympärillekin. Niin ja tietysti, että se onnellisuus on molemminpuolista tyttöystävän kanssa. Uskon vahvasti, että ovat toisilleen luotuja. 


Ystäväni yllätti jo syksyllä synttäreiden aikaan minut lähettämällä paketin, joka mahdollistaa vuosikausiksi mitä ihanimpien korttien synnyn. Nimittäin stansseja ja gelli plate yms. Vannotin häntä lähettämästä jouluna enää yhtään mitään! Eihän tarkoitus ole se, että juu,kaikki tänne vaan! vaan ihan oikeasti, ei makeaa mahan täydeltä! Liika on liikaa ja mitä muita sanontoja niitä nyt onkaan kuvastamaan sitä. Ai juu, ahneella on piiiip loppu.
Annoin kuitenkin luvan vielä sille, että ystäväni saisi lähettää itse tekemänsä asiat meille, jotka meille oli tehnytkin. Niinpä nuo ihanat kissakynttilät muuttivat meille! Emme taatusti raaski polttaa niitä, mutta koristeena ovat ihanat!


Tonttujen huomaan kadonneen tai oikeastaan poistuneen luonnollista tietä joulutarvikkeista. Vain muutama enää jäljellä, joten tonttu-urakka on edessä. Vielä en jaksanut sille alkaa täksi joulua, koska innostuin siivoamaan vertsaan nippeleitä ja nappeleita, eikä se tod. ole pieni homma. Saatikka mulle, joka en kykene kauaa kaappeja penkomaan. Onneksi usko on vahva sille, että hiljaa hyvä tulee. Niin tonttulassa kuin kaappienkin kanssa. 


Tämän tilaustyönä tekemäni kortin myötä toivotan vielä 
  • Susannalle suuret lämpöiset halaukset! 
  • Nannalle rakkautta ja iloa! 
  • jokaiselle lukijalleni ihanaa vuoden loppua!

    Psttt... Paljastan, että uusivuosi tuo Inspikseen uusia kivoja juttuja! Kissat päätyvät blogiin kokonaisiksi postauksiksi, testailut laajenevat kauneudesta laajemmallekin, luvassa yhteistä puuhaa korttien parissa ja tottakai kuukausiarvonnat! Facebookissa on vuoden loppuun muutes Taikasieni-arvonta! 


Kommentit

Esther Helmiä sanoi…
Toivotan sinullekin kaikkea hyvää ja paljon iloa, terveyttä, uusia ideoita uudelle vuodelle! Kiitos kuluneesta vuodesta, postauksista, vinkeistä jne.
Oikein ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle ja perheellesi Viltsu <3
(aivan ihanat nuo koristevalot)
Belladonna sanoi…
Koskaan ei pidä luopua toivosta, toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Oikein hyvää vuoden loppua!
Susanna sanoi…
Halaukset täältäkin sinne ja toivon kaikkea hyvää teidän perheelle! ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten olla onnellinen tässä ja nyt? + ARVONTA

Kuka tahansa meistä voisi sanoa haluavansa olla onnellinen, haluavansa kasvattaa onnellisuuden määrää ja pitää kiinni onnellisuudesta kynsin ja hampain. Todellisuus on kuitenkin sitä, että alamäkiä tulee emmekä ihan koko aikaa ole onnemme kukkuloilla. Onnellisuus on mielestäni kuitenkin läsnä myös vaikeampina aikoina, mutta emme näe selkeästi sitä.

Mitä sinun mielestäsi onnellisuuteen vaaditaan?
Oletko onnellinen silloin, jos sinulla on täydellinen terveys, rahaa, kaunis koti ja perhe ja liuta ystäviä, upeita vaatteita ja hieno auto? Vai voitko olla onnellinen, jos jokin noista on vajaa tai puuttuu kokonaan? Ainakin itse olen onnellinen vähemmälläkin kaikkea. On kyllä ihana perhe ja kaunis koti, muttei terveyttä lähellekään eikä kyllä rahaakaan. Olen todella onnellinen jo siitä, että olen saanut vierelleni niin ihanan ihmisen, mitä Murunen on. Yhdessä on helpompaa kohdata haasteita ja suoranaisia umpikujiakin. Ja onnea on sekin, että minulla on lapsi! Ei lapsen saaminen ole itsestääns…

Huhtikuun @inspirationblogi haastaa HAASTE ja ARVONNAN voittaja

Tuu mukaan, Osallistu haasteeseen ja voit voittaa palkinnon joka kuukausi! @Inspirationblogi Haastaa sinut  tekemään käsilläsi. Jollekin se on askartelua, jollekin käsitöitä tai leivontaa, joku tahtoo maalata ja joku ottaa  valokuvia. Kunhan teet sen käsin. 
Toimi näin: 
-Inspiroidu värimaailmasta ja kuvasta -Tee käsilläsi teeman mukainen työ tai ota teemaan sopiva valokuva -Työn tai valokuvan tulee olla ennen julkaisematon ja teemaan tehty.  -Osallistua voit kuluvan kuukauden loppuun saakka -Samalla työllä ei voi osallistua samaan aikaan muihin haasteisiin -Julkaise kuva työstäsi blogissasi -kerro, että osallistut @inspirationblogi haasteeseen.  -Linkitä postauksesi haasteeseen siten, että työsi on linkitettynä, eikä etusivu tai google-tilisi.  Väärin linkitetty työsi ei osallistu arvontaan!  - Voit myös lähettää kuvan työstäsi/valokuvasi minulle meilillä. siitäkin huolimatta kommentoi kuluvan haasteen alle nimesi ja että osallistuit blogittomana.

Arvonta on joka kuukausi aivan kuten e…

Kuvia elämästä

Mansikka-vadelma-hyydykekakku

Virvon varvon namusilla, Makoisilla herkkusilla,  sulle suu makiaks, mulle vitsa taitappas!
-Viltsun oma-

Bloggaan näin...

Ja bloggaan näin.

Osallistuin Keiju-margariinin suunnitteluraatiin ja tällainen saatiin kauppoihin. On se nätti!