Siirry pääsisältöön

Joulutunnelmia 2/3, ikävää ja uskoa


Joulun tunnelmaa yritän yhä saada pidettyä yllä, vaikka kaksikin ikävempää asiaa on ensi vuonna tiedossa. Toinen pienempi paha, toinen tulee muuttamaan elämämme radikaalisti, ellei jotain ihmeeksi luokiteltavaa tapahdu. Yritän silti yhä ajatella kauniita asioita. Ja ainahan joulupukki voi muuttaa kaiken paremmaksi.. Ihmeitäkin tapahtuu joskus. Täytyy toivoa ja uskoa vahvasti, tehdä töitä sen eteen, että asiat hoituisivat hyvin ja ja ja...
Se pienempi paha on kaikkien tulojeni pieneneminen. Niin eläkeetuudet kuin vammaisetuudetkin. Vähästä vähennetään, joten vähenee ruokakin pöydästä samaa vauhtia. 
Yläkuvassa on itseni maalaama maisema koivukiekolle. Kyseinen kiekko on ukkini sahaama, joten moninkertainen tunnearvo työllä. Onhan ukki taivaassa ollut jo vuosikaudet. Välillä on kova ikävä ukkia ja mummoa. Myös isääni. Näimme viime talvena joulumarkkinoilla kojun, jossa oli upeat kuparin värisetpikkujouluvalot. Niiden upeus säväytti ja jäimme haaveilemaan sellaisista valoista. Kauppareissuilla olemme useaan otteeseen pitäneet niitä käsissämme, mutta aina joutuneet toteamaan, ettei meillä ole varaa. Vastaavasti kynttilälle tai tuikulle sellaista astiaa, josta valon kajo tulisi samoin, kuin niistä palloista tuli siinä kojussa, olemme katselleet ja aina pois laittaneet. 
Vuosi myöhemmin avasimme joululahjojamme, ja se tunne, kun sieltä paljastuivat nämä valot, hieman isompana jopa! Huikeat! Ja kun kysyin joulupukilta; "Mistä sä tiesit?" Vastaus oli; "Pukkihan tietää aina!"


Se isompi paha, josta alussa kerroin, kerron siitä sinullekin heti, kun asia on mustaa valkoisella ja tiedämme 100% varmaksi, mitä tuleman pitää. Jossittelut kun eivät auta. Se on kuitenkin asia, joka raastaa jo nyt rinnasta, mutta samalla kun katson noita valopalloja, mietin, kuinka onnekkaita olemme silti, koska meillä on maailman ihanimmat ystävät ja läheiset! Sellaiset, jotka lukevat ajatuksia, kuuntelevat ja kuulevat, vaistoavat ja aistivat ja ovat oikeasti läsnä, vaikka mikä olisi.  Ja etenkin, kun poikammekin on onnellinen ja se oikeasti näkyy ja kuuluu ympärillekin. Niin ja tietysti, että se onnellisuus on molemminpuolista tyttöystävän kanssa. Uskon vahvasti, että ovat toisilleen luotuja. 


Ystäväni yllätti jo syksyllä synttäreiden aikaan minut lähettämällä paketin, joka mahdollistaa vuosikausiksi mitä ihanimpien korttien synnyn. Nimittäin stansseja ja gelli plate yms. Vannotin häntä lähettämästä jouluna enää yhtään mitään! Eihän tarkoitus ole se, että juu,kaikki tänne vaan! vaan ihan oikeasti, ei makeaa mahan täydeltä! Liika on liikaa ja mitä muita sanontoja niitä nyt onkaan kuvastamaan sitä. Ai juu, ahneella on piiiip loppu.
Annoin kuitenkin luvan vielä sille, että ystäväni saisi lähettää itse tekemänsä asiat meille, jotka meille oli tehnytkin. Niinpä nuo ihanat kissakynttilät muuttivat meille! Emme taatusti raaski polttaa niitä, mutta koristeena ovat ihanat!


Tonttujen huomaan kadonneen tai oikeastaan poistuneen luonnollista tietä joulutarvikkeista. Vain muutama enää jäljellä, joten tonttu-urakka on edessä. Vielä en jaksanut sille alkaa täksi joulua, koska innostuin siivoamaan vertsaan nippeleitä ja nappeleita, eikä se tod. ole pieni homma. Saatikka mulle, joka en kykene kauaa kaappeja penkomaan. Onneksi usko on vahva sille, että hiljaa hyvä tulee. Niin tonttulassa kuin kaappienkin kanssa. 


Tämän tilaustyönä tekemäni kortin myötä toivotan vielä 
  • Susannalle suuret lämpöiset halaukset! 
  • Nannalle rakkautta ja iloa! 
  • jokaiselle lukijalleni ihanaa vuoden loppua!

    Psttt... Paljastan, että uusivuosi tuo Inspikseen uusia kivoja juttuja! Kissat päätyvät blogiin kokonaisiksi postauksiksi, testailut laajenevat kauneudesta laajemmallekin, luvassa yhteistä puuhaa korttien parissa ja tottakai kuukausiarvonnat! Facebookissa on vuoden loppuun muutes Taikasieni-arvonta! 


Kommentit

Esther Helmiä sanoi…
Toivotan sinullekin kaikkea hyvää ja paljon iloa, terveyttä, uusia ideoita uudelle vuodelle! Kiitos kuluneesta vuodesta, postauksista, vinkeistä jne.
Oikein ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle ja perheellesi Viltsu <3
(aivan ihanat nuo koristevalot)
Belladonna sanoi…
Koskaan ei pidä luopua toivosta, toivottavasti asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Oikein hyvää vuoden loppua!
Susanna sanoi…
Halaukset täältäkin sinne ja toivon kaikkea hyvää teidän perheelle! ♥

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmanennätys tahdissa Hula hula

Juhannus näissä merkeissä. 

Varmuudella ainakin Suomen ennätys..


Ihana Robin ja Hula Hula!


Hääjuhlan tarjoilu

Kuohuviiniä kultahipuilla meille kahdelle...

Tämä oli virallisena avioitumis päivänä.

Samoin kuin hopeaa hohtava pinkki Aviva.

Näitä juomia nautimme pitkälle iltaan ja katselimme jokaista lasia ihastuneina. Jopa illan viimeisillä lasillisilla.


Huomasin, ettei otettu kuvia lämpimästä ruuasta, jota tarjosimme yövieraille, pitkämatkalaisille. Sen sijaan pääosassa olleet herkut ovat edustettuina. Lusikat kahvitteluun ja kakkutarjoiluun olivat hieman isommat, kuin suomalaiset kahvilusikat. Ja tuo sydän.. <3 

Servetit hääteemaa mukaillen pinkkiä ja lilaa.

Tarjoilu kertonee, että samalla juhlimme Murusen synttäreitä. Tarjoilu on tilattu Kakkuaitasta, mikä sijaitsee Riistavedellä. Kaikkien kuopiolaisten konditorioiden tarjoiluehdotusten jälkeen Kakkuaitta vaikutti fiksuimmalta, parhaimmalta ja ystävällisimmältä vaihtoehdolta. Hinta-laatu on todellakin kohdallaan ja saimmehan kaiken tarjottavan suoraan kotiin kannettuna! Ja ei, tämä ei ole mainos eikä yhteistyösoppari, sillä kaikesta on ma…

Loput vihreät ja Silpputehtaalle

Vielä kerran näitä vihreitä atc-kortteja silpputehtaan haasteeseen ja Belgian vaihtoon.
Ovat siis uusia, mutta samaa sarjaa, kuin jo nähdyt.


Kuten aiemmissakin, myös näissä korteissa on tuunattuja tanssiasusta tippuneita paljetteja ja tölkin nipsuja. stanssikuviot kimalleliimalla koristeltuja. Tyttö korteissa on itse leimattu ja itse väritelty,

Taustana on itse tehty gelli plate-taidetta. Sabluuna on ollut apuna. Niin olen saanut tehtyä tasaiset pallot. 

Tekstin leimasin. Atc-korteissa ja etenkin näissä tämän tyylin korteissa saa olla tahroja ja ns. rosoisuutta ja se vaan lisää mielenkiintoa. siksi näihin vedän vapaalla kädellä ja nopeammin esim. reunat. 

Tosiaan kaikki nämä kortit ovat jo Belgiassa, joten vaihtoon en niitä voi laittaa. Seuraava satsi tuleekin vaihtoon Suomeen, mutta en vielä ole ihan varma, mitä niissä on. Sen tiedän, että atc-kortteilu jatkuu edelleen.