Siirry pääsisältöön

Itsepetos ja ymmärrys

Olen joissakin asioissa perfektionisti ja vaadin itseltäni enemmän kuin tarvitsisi. Aina se ei ole kunnianhimoa tai täydellistä oikeaa suoriutumista.

 Edelleen tulee hetkiä,  jolloin taistelen  itseäni vastaan siinä , että annan itseni olla heikko ja levätä vaikka aamusta iltaan asti. Ei kukaan toinen voi määrätä minua vuoteeseen ja sanoa, että oleppas nyt heikko. Sen täytyy lähteä minusta itsestäni.

Joinakin kertoina itken, jos itkettää ja lepään, jos väsyttää, mutta näitä itsensäpettämisjaksojakin näemmä on yhä. Väitän , että kaikki on ihan ok  ja normi lepo riittää. Vähättelen. Koska olen ihminen. 

Kerroin aiemmin , etten saa mitään aikaiseksi ja hommat kasautuvat päälleni. Luulin luovuuden vain hylänneen minut ja laiskuuden kuiskuttelevan korvaani. Luulin, että minut on siepannut tyhjyys. 
Se teki pahaa sielulle. 

Tänään huomasin, että voin paremmin kuin toviin.  Kivut ovat puolittuneet ja raastava hermosärky päästä varpaisiin säteilynä oli lieventynyt ja lähes "normaalissa" , eli  jäljellä enää alaselän kautta kiertäen jalkoja pitkin varpaisiin.  Huomasin, että olin lähes parantunut kahden tyystin muun vaivan oireista. 

Samalla kun oireisto lieveni, alkoi viretaso nousta, inspiraatio löytyä ja tyhjyys kaikota. Pääsin jopa tänään käymään eräässä isomnan eläintarvikeketjun toimipisteessä tehtävälläni , eli palveluntarkkailijana. Atc-Kortit ovat loppusuoralla ja kohta taas olen joulukorttien kimpussa. 

Vaikka päivään kuuluukin paljon lepoa jo perussairauteni takia, olisi minun tarvinnut sairastaa ja kerätä voimia paljon enemmän.  Nyt pyrin normaaliin arkeen ja kroppa sanoi vastaan , että etpäs tee kaikkea , kun viedään sun inspis ja tehokkuus. Minä en kuunnellut kehoni hätäsignaalia. Sen kerran, kun herpaannuin pois sisäisen ääneni kuuloetäisyydeltä, tulos oli voimattomuus ja kyvyttömyys toimia oikein. 

Mitä tästä opin? Pitää kuunnella, mitä keholla ja mielellä on sanottavaa, ja pitää levätä ja parantua ensin ja tehtävä voimissaan ollessa työnsä. Olipa ne kuinka pieniä tahansa. On annettava lupa itselle levätä ja olla vaan. Parantua. 

Kyllä minäkin teen siis virheitä ja mokaan pahasti itsenikin kanssa. Mutta kyllä minä myös opin ja tästä on taas hyvä jatkaa muistaen kuinka tärkeä minä olen. 

Toivon, että tarinani myötä sinäkin oivallat sen tosiasian, että keho ja mieli kertoo , jos jokin on vialla ja silloin on pysähdyttävä.  Ja sen, että sinä olet tärkeä! 

Sinä olet tärkeä. . Koska olet ihminen! 

Kommentit

Jatkuva kiputila vie nopeaasti kaikki voimat!
Hitaasti hyvää tulee, se voisi sopia oman kehon hallintaankin.
Ihanaa viikonloppua Viltsu!
mummo sanoi…
Itse pitää huolehtia omasta jaksamisesta, ei sitä kukaan muu tee eikä tiedä rajoja. Itselle pitää olla lempeä ja uskoa kehon viestejä. Hyvää viikonlopun jatkoa!
SatuKoo sanoi…
Jatkuva kipuilu on kamalan kuluttavaa ja se masentaa. Onneksi sinulla on aseet synkkyyden selättämiseksi ja asenne kohdillaan :) You rock baby!
Samaa mieltä täälläkin, pitäisi oppia kuuntelemaan oman kehon kieltä.
Jos väsyttää ei se aina laiskuutta ole. Minulla esim. migreeniin otettava täsmälääke, väsyttää, ei kertakaikkiaan ole voimia tehdä mitään. On kuin olis vähän töööt !!! Eikä sille voi mitään.
Kipu on sellainen veikko, että se tahtoo viedä fyysiset sekä henkiset voimat tyystin. Onneksi edessä on yleensä helpompia aikoja, taas tuntuu että voimia on kuitenkin jäljellä.
Koitetaan yhdessä pärjäillä näitten kipujemme kanssa. Uusi päivä voi tuoda ihan mitä vain, positiivistä tai negatiivistä, ollaan kuitenkin sinut oman sairautemme kanssa, kyllä se siitä, stemppiä sulle.
Viltsu Mari sanoi…
Outi, todellakin. Kun taustalla on jo olemassa vaikea kipu, ei siihen uusia kipuja enää toivoisi.
Viltsu Mari sanoi…
Mummo, Juuri niin. Ja vaikka yleensä olisikin armollinen itselleen, kertakin riittää lipsumalla heivaamaan pois radaltaan
Viltsu Mari sanoi…
SatuKoo, juu, ei tässä synkkyyteen passaa vajota. Päin vastoin. Kun kerran oivallan, mistä kiikastaa, niin tokihan osaan olla helläkätinen itselleni taas.
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, onpa ikävä kuulla, että voit huonosti myös. Eilispäivän makasin peitto silmillä migreenin kourissa ja tämä päivä meni samoin peiton alla, mutta lähinnä voimia kerätessä.
Katarooma sanoi…
Voi, mulla on niin opettelua tää. Sitä vaatii itteltään ihan armottomia. Samassa tilanteessa olevaa kohtelee hyvin, mutta sitte ku ite on siinä tilassa niin eipä kohtelekaan enää hyvin. Ainakaan minä itseäni! Ei vaan jostain syystä mee kaaleen, etten oo superihminen. :D Joudun ajatuksissani ulkoistamaan itseni toiseksi ihmiseksi, että ymmärrän ymmärtää itseäni ja olemaan armollinen. Esim. nyt ku flunssan seurauksena oon ollu kuukauden henki ahtaalla ja sen takia oon todella uupunu ja sen takia huonosti nukuttuja öitä paljon ja astmatutkimuksia odottelen. Ni mitä teen? Piiskaan itteeni, että kyllähän sun pitää pystyä siihen ja tähän ja tuohon ja ku en pystykään ni piiskaan lujempaa. Argh! Ei näin! Hyvä muistutus tää postaus siihen, että ole itsellesi armollinen ja hoida ja helli itseäsi.
Viltsu Mari sanoi…
Katarooma, ihan totta, toisille sanon minäkin että lepää ja hoida itsesi kuntoon. Omalla kohdallani se on ihan erilaista. Vaikeaa.
Juurikin näin...osuit naulankantaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten olla onnellinen tässä ja nyt? + ARVONTA

Kuka tahansa meistä voisi sanoa haluavansa olla onnellinen, haluavansa kasvattaa onnellisuuden määrää ja pitää kiinni onnellisuudesta kynsin ja hampain. Todellisuus on kuitenkin sitä, että alamäkiä tulee emmekä ihan koko aikaa ole onnemme kukkuloilla. Onnellisuus on mielestäni kuitenkin läsnä myös vaikeampina aikoina, mutta emme näe selkeästi sitä.

Mitä sinun mielestäsi onnellisuuteen vaaditaan?
Oletko onnellinen silloin, jos sinulla on täydellinen terveys, rahaa, kaunis koti ja perhe ja liuta ystäviä, upeita vaatteita ja hieno auto? Vai voitko olla onnellinen, jos jokin noista on vajaa tai puuttuu kokonaan? Ainakin itse olen onnellinen vähemmälläkin kaikkea. On kyllä ihana perhe ja kaunis koti, muttei terveyttä lähellekään eikä kyllä rahaakaan. Olen todella onnellinen jo siitä, että olen saanut vierelleni niin ihanan ihmisen, mitä Murunen on. Yhdessä on helpompaa kohdata haasteita ja suoranaisia umpikujiakin. Ja onnea on sekin, että minulla on lapsi! Ei lapsen saaminen ole itsestääns…

Huhtikuun @inspirationblogi haastaa HAASTE ja ARVONNAN voittaja

Tuu mukaan, Osallistu haasteeseen ja voit voittaa palkinnon joka kuukausi! @Inspirationblogi Haastaa sinut  tekemään käsilläsi. Jollekin se on askartelua, jollekin käsitöitä tai leivontaa, joku tahtoo maalata ja joku ottaa  valokuvia. Kunhan teet sen käsin. 
Toimi näin: 
-Inspiroidu värimaailmasta ja kuvasta -Tee käsilläsi teeman mukainen työ tai ota teemaan sopiva valokuva -Työn tai valokuvan tulee olla ennen julkaisematon ja teemaan tehty.  -Osallistua voit kuluvan kuukauden loppuun saakka -Samalla työllä ei voi osallistua samaan aikaan muihin haasteisiin -Julkaise kuva työstäsi blogissasi -kerro, että osallistut @inspirationblogi haasteeseen.  -Linkitä postauksesi haasteeseen siten, että työsi on linkitettynä, eikä etusivu tai google-tilisi.  Väärin linkitetty työsi ei osallistu arvontaan!  - Voit myös lähettää kuvan työstäsi/valokuvasi minulle meilillä. siitäkin huolimatta kommentoi kuluvan haasteen alle nimesi ja että osallistuit blogittomana.

Arvonta on joka kuukausi aivan kuten e…

Kuvia elämästä

Mansikka-vadelma-hyydykekakku

Virvon varvon namusilla, Makoisilla herkkusilla,  sulle suu makiaks, mulle vitsa taitappas!
-Viltsun oma-

Bloggaan näin...

Ja bloggaan näin.

Osallistuin Keiju-margariinin suunnitteluraatiin ja tällainen saatiin kauppoihin. On se nätti!