Siirry pääsisältöön

Elämästä pitääkin nauttia


Jokin aika sitten kävimme poimimassa mustikoita pakastimeen. Oli kiva olla ulkona ja nauttia luonnon rauhasta ja puhtaasta ilmasta. Järvellä kuului välillä joutsenen ääni, välillä joku ajoi perämoottoriveneellä ohi. ylemmässä kuvassa on minun saaliini. Suuria, meheviä mustikoita! 


Murusen saalis oli reilumpi, mutta roskaisempi. Johtuu ihan siitä, että hän kyykki pienemmällä marjurilla pitkin poikin metsää. Minä keräsin isommalla Marjurilla joka oli liitetty varteen kiinni. Näin ollen minun ei tarvinnut kumartua laisinkaan. 


Kuva minun saaliistani oli otettu makrona. Todellisuushan ei ollut mikään hurja minun kohdallani, mutta minulle on tärkeää päästä ulos ja nauttia elämästäni täysin rinnoin. Minä olen erittäin ylpeä saavutuksestani! Kotona sitten puhdistimme marjat vielä imuriin tulevalla marjanpuhdistimella. Se vaan on niin kätevä, kun ei laita niitä imutehoja täysille!


Pidin tuon saalistamisreissuni aikana useammankin tauon, sillä montaakaan askelta tai kauaakaan en voinut seistä tai kävellä. Mutta eihän sillä ole mitään väliä! Meillä on aikaa! Taukooni kuului mm vesitilkka. Meillä kummallakin roikkui matkassamme pienet vesipullot


Kun marjastus oli loppu, siirryimme hetkeksi laiturille. Siellä termarista kahvit kuksaan ja kuppiin ja eväskeksit esille. Voiko elämä olla ihanampaa, kuin se hetki, kun keksipaketti löytyy repusta ja kuuma kahvi on kupissa?!


Ihanat Luomu matcha-voi-pikkuleivät ovat kermaisen täyteläisiä aidon voin ansiosta. Mukana on heraa ja vihreää luomu Matcha-teetä. Makeutta pikkuleipiin tuo ruskea luomutäysruokosokeri. 

Matcha-kasvi tuottaa valtavia määriä lehtivihreää, ja näin ollen on täynnä antioksidantteja, aminohappoja ja katekiinia. Matcha onkin väriltään heleän vihreä ja sen huomaa näistä pikkuleivistäkin. Matchahan juomana on ollut tuttu entuudestaan, mutta nyt tosiaan kiinteässä muodossa. Eikä ollut pettymys laisinkaan.  


Tämän luomulaatuisen ihanuuden voi pakkauksen vuoksi tosiaan reppuun ottaa, eikä pikkuleivät siitä olleet moksiskaan. Ja koska nämä eivät sisällä soijaa, löytyi kerrankin pikkuleivät joita voimme tarjota myös soijattomalle vieraallemme. 


Nämä ovat niitä elämän pieniä nautintoja, joista tahtoo ammentaa itselleen voimaa. Näiden hetkien ansiosta jaksaa kotona katsella neljää seinää taas. Ja kun minulta on kysytty, kuinka minä jaksan sairauden riuduttamana, niin tässä on yksi syy. Elämä on annettu lahjaksi, ei taakaksi. Seuraavalla Helsingin reissulla astelen kyllä Ruohonjuuren myymälään ja ostan lisää näitä testiin saatuja herkkuja. Näillä eväillä saa herkutella luvan kanssa.. toisinaan. ;)


Eikä se ilta siihen päättynyt. Perinteisesti nurinkurin-perheenä söimme siis ensin pikkuleivät ja sitten vasta laitoimme tulet nuotioon lounasta varten. Elämästä kuuluukin nauttia!


Pikkuleivät saatu Ruohonjuuresta testiin


Kommentit

Sude sanoi…
Aivan oikein, elämästä pitää nauttia ja useimmiten se nautinto tulee pienistä asioista, kun ne vaan huomaa ympärillään.
Teillähän on ollut kunnon retkipäivä.
Ihanaa alkanutta viikkoa <3
Esther Helmiä sanoi…
Juuri niin,elämästä pitää nauttia! Se on annettu meille lahjana joka on päätttyvä joskus, sen aikaa elämää on arvostettava ja itseään. Hyvä postaus!
Metsässä on aina ihanaa ja rauhoittavaa. Enpä tiedä parempaa kuin mustikkapiirakka tai mustikkamaito.
Silkku sanoi…
Voi että miten mukava päivä teillä onkaan ollut:) Mikä sen rauhoittavampaa kuin tuoksutella metsän tuoksuja ja sitten nauttia kunnon kahvit luonnon helmassa;)
Mä en olis saanut noinkaan paljon mustikoita. Kiva nauttia kahvi tai tee luonnonhelmassa. Hieno toi kuksa.
Viltsu Mari sanoi…
Sude , hitain askelin näkee kauemmas.. ja lähemmäs.
Viltsu Mari sanoi…
Outi , onneksi auto on aina liki, ja mihin ikinä menemmekään, niin autolla liki. Pääsee huilimaan välillä.
Viltsu Mari sanoi…
Esther, juurikin noin.
Viltsu Mari sanoi…
Enkeli , mustikkapirakka ja siihen vaniljajäätelö tai -kastike. Ah
Viltsu Mari sanoi…
Silkku , luonnossa mieli rauhoittuu ja siltä osin auttaa jaksamaan myös kipujen kanssa paremmin. Ihmistä ei vaan ole luotu sänkyyn makaamaan hiljaa ja masentuneena
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, suosittelen oikeasti tuota vartta marjuriin ja aikaa. Ilman niitä en kesäisin yhtään marjaa. En edes desiä
SatuKoo sanoi…
Metsässä samoilu on niin terapeuttista, teillä on ollut kiva retkipäivä :)
Satu V sanoi…
Hyvä saalis mustikoita! Mukavaa sunnuntaita!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…