Siirry pääsisältöön

Elämästä pitääkin nauttia


Jokin aika sitten kävimme poimimassa mustikoita pakastimeen. Oli kiva olla ulkona ja nauttia luonnon rauhasta ja puhtaasta ilmasta. Järvellä kuului välillä joutsenen ääni, välillä joku ajoi perämoottoriveneellä ohi. ylemmässä kuvassa on minun saaliini. Suuria, meheviä mustikoita! 


Murusen saalis oli reilumpi, mutta roskaisempi. Johtuu ihan siitä, että hän kyykki pienemmällä marjurilla pitkin poikin metsää. Minä keräsin isommalla Marjurilla joka oli liitetty varteen kiinni. Näin ollen minun ei tarvinnut kumartua laisinkaan. 


Kuva minun saaliistani oli otettu makrona. Todellisuushan ei ollut mikään hurja minun kohdallani, mutta minulle on tärkeää päästä ulos ja nauttia elämästäni täysin rinnoin. Minä olen erittäin ylpeä saavutuksestani! Kotona sitten puhdistimme marjat vielä imuriin tulevalla marjanpuhdistimella. Se vaan on niin kätevä, kun ei laita niitä imutehoja täysille!


Pidin tuon saalistamisreissuni aikana useammankin tauon, sillä montaakaan askelta tai kauaakaan en voinut seistä tai kävellä. Mutta eihän sillä ole mitään väliä! Meillä on aikaa! Taukooni kuului mm vesitilkka. Meillä kummallakin roikkui matkassamme pienet vesipullot


Kun marjastus oli loppu, siirryimme hetkeksi laiturille. Siellä termarista kahvit kuksaan ja kuppiin ja eväskeksit esille. Voiko elämä olla ihanampaa, kuin se hetki, kun keksipaketti löytyy repusta ja kuuma kahvi on kupissa?!


Ihanat Luomu matcha-voi-pikkuleivät ovat kermaisen täyteläisiä aidon voin ansiosta. Mukana on heraa ja vihreää luomu Matcha-teetä. Makeutta pikkuleipiin tuo ruskea luomutäysruokosokeri. 

Matcha-kasvi tuottaa valtavia määriä lehtivihreää, ja näin ollen on täynnä antioksidantteja, aminohappoja ja katekiinia. Matcha onkin väriltään heleän vihreä ja sen huomaa näistä pikkuleivistäkin. Matchahan juomana on ollut tuttu entuudestaan, mutta nyt tosiaan kiinteässä muodossa. Eikä ollut pettymys laisinkaan.  


Tämän luomulaatuisen ihanuuden voi pakkauksen vuoksi tosiaan reppuun ottaa, eikä pikkuleivät siitä olleet moksiskaan. Ja koska nämä eivät sisällä soijaa, löytyi kerrankin pikkuleivät joita voimme tarjota myös soijattomalle vieraallemme. 


Nämä ovat niitä elämän pieniä nautintoja, joista tahtoo ammentaa itselleen voimaa. Näiden hetkien ansiosta jaksaa kotona katsella neljää seinää taas. Ja kun minulta on kysytty, kuinka minä jaksan sairauden riuduttamana, niin tässä on yksi syy. Elämä on annettu lahjaksi, ei taakaksi. Seuraavalla Helsingin reissulla astelen kyllä Ruohonjuuren myymälään ja ostan lisää näitä testiin saatuja herkkuja. Näillä eväillä saa herkutella luvan kanssa.. toisinaan. ;)


Eikä se ilta siihen päättynyt. Perinteisesti nurinkurin-perheenä söimme siis ensin pikkuleivät ja sitten vasta laitoimme tulet nuotioon lounasta varten. Elämästä kuuluukin nauttia!


Pikkuleivät saatu Ruohonjuuresta testiin


Kommentit

Sude sanoi…
Aivan oikein, elämästä pitää nauttia ja useimmiten se nautinto tulee pienistä asioista, kun ne vaan huomaa ympärillään.
Teillähän on ollut kunnon retkipäivä.
Ihanaa alkanutta viikkoa <3
Esther Helmiä sanoi…
Juuri niin,elämästä pitää nauttia! Se on annettu meille lahjana joka on päätttyvä joskus, sen aikaa elämää on arvostettava ja itseään. Hyvä postaus!
Metsässä on aina ihanaa ja rauhoittavaa. Enpä tiedä parempaa kuin mustikkapiirakka tai mustikkamaito.
Silkku sanoi…
Voi että miten mukava päivä teillä onkaan ollut:) Mikä sen rauhoittavampaa kuin tuoksutella metsän tuoksuja ja sitten nauttia kunnon kahvit luonnon helmassa;)
Mä en olis saanut noinkaan paljon mustikoita. Kiva nauttia kahvi tai tee luonnonhelmassa. Hieno toi kuksa.
Viltsu Mari sanoi…
Sude , hitain askelin näkee kauemmas.. ja lähemmäs.
Viltsu Mari sanoi…
Outi , onneksi auto on aina liki, ja mihin ikinä menemmekään, niin autolla liki. Pääsee huilimaan välillä.
Viltsu Mari sanoi…
Esther, juurikin noin.
Viltsu Mari sanoi…
Enkeli , mustikkapirakka ja siihen vaniljajäätelö tai -kastike. Ah
Viltsu Mari sanoi…
Silkku , luonnossa mieli rauhoittuu ja siltä osin auttaa jaksamaan myös kipujen kanssa paremmin. Ihmistä ei vaan ole luotu sänkyyn makaamaan hiljaa ja masentuneena
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, suosittelen oikeasti tuota vartta marjuriin ja aikaa. Ilman niitä en kesäisin yhtään marjaa. En edes desiä
SatuKoo sanoi…
Metsässä samoilu on niin terapeuttista, teillä on ollut kiva retkipäivä :)
Satu V sanoi…
Hyvä saalis mustikoita! Mukavaa sunnuntaita!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…