Siirry pääsisältöön

Elämästä pitääkin nauttia


Jokin aika sitten kävimme poimimassa mustikoita pakastimeen. Oli kiva olla ulkona ja nauttia luonnon rauhasta ja puhtaasta ilmasta. Järvellä kuului välillä joutsenen ääni, välillä joku ajoi perämoottoriveneellä ohi. ylemmässä kuvassa on minun saaliini. Suuria, meheviä mustikoita! 


Murusen saalis oli reilumpi, mutta roskaisempi. Johtuu ihan siitä, että hän kyykki pienemmällä marjurilla pitkin poikin metsää. Minä keräsin isommalla Marjurilla joka oli liitetty varteen kiinni. Näin ollen minun ei tarvinnut kumartua laisinkaan. 


Kuva minun saaliistani oli otettu makrona. Todellisuushan ei ollut mikään hurja minun kohdallani, mutta minulle on tärkeää päästä ulos ja nauttia elämästäni täysin rinnoin. Minä olen erittäin ylpeä saavutuksestani! Kotona sitten puhdistimme marjat vielä imuriin tulevalla marjanpuhdistimella. Se vaan on niin kätevä, kun ei laita niitä imutehoja täysille!


Pidin tuon saalistamisreissuni aikana useammankin tauon, sillä montaakaan askelta tai kauaakaan en voinut seistä tai kävellä. Mutta eihän sillä ole mitään väliä! Meillä on aikaa! Taukooni kuului mm vesitilkka. Meillä kummallakin roikkui matkassamme pienet vesipullot


Kun marjastus oli loppu, siirryimme hetkeksi laiturille. Siellä termarista kahvit kuksaan ja kuppiin ja eväskeksit esille. Voiko elämä olla ihanampaa, kuin se hetki, kun keksipaketti löytyy repusta ja kuuma kahvi on kupissa?!


Ihanat Luomu matcha-voi-pikkuleivät ovat kermaisen täyteläisiä aidon voin ansiosta. Mukana on heraa ja vihreää luomu Matcha-teetä. Makeutta pikkuleipiin tuo ruskea luomutäysruokosokeri. 

Matcha-kasvi tuottaa valtavia määriä lehtivihreää, ja näin ollen on täynnä antioksidantteja, aminohappoja ja katekiinia. Matcha onkin väriltään heleän vihreä ja sen huomaa näistä pikkuleivistäkin. Matchahan juomana on ollut tuttu entuudestaan, mutta nyt tosiaan kiinteässä muodossa. Eikä ollut pettymys laisinkaan.  


Tämän luomulaatuisen ihanuuden voi pakkauksen vuoksi tosiaan reppuun ottaa, eikä pikkuleivät siitä olleet moksiskaan. Ja koska nämä eivät sisällä soijaa, löytyi kerrankin pikkuleivät joita voimme tarjota myös soijattomalle vieraallemme. 


Nämä ovat niitä elämän pieniä nautintoja, joista tahtoo ammentaa itselleen voimaa. Näiden hetkien ansiosta jaksaa kotona katsella neljää seinää taas. Ja kun minulta on kysytty, kuinka minä jaksan sairauden riuduttamana, niin tässä on yksi syy. Elämä on annettu lahjaksi, ei taakaksi. Seuraavalla Helsingin reissulla astelen kyllä Ruohonjuuren myymälään ja ostan lisää näitä testiin saatuja herkkuja. Näillä eväillä saa herkutella luvan kanssa.. toisinaan. ;)


Eikä se ilta siihen päättynyt. Perinteisesti nurinkurin-perheenä söimme siis ensin pikkuleivät ja sitten vasta laitoimme tulet nuotioon lounasta varten. Elämästä kuuluukin nauttia!


Pikkuleivät saatu Ruohonjuuresta testiin


Kommentit

Sude sanoi…
Aivan oikein, elämästä pitää nauttia ja useimmiten se nautinto tulee pienistä asioista, kun ne vaan huomaa ympärillään.
Teillähän on ollut kunnon retkipäivä.
Ihanaa alkanutta viikkoa <3
Esther Helmiä sanoi…
Juuri niin,elämästä pitää nauttia! Se on annettu meille lahjana joka on päätttyvä joskus, sen aikaa elämää on arvostettava ja itseään. Hyvä postaus!
Metsässä on aina ihanaa ja rauhoittavaa. Enpä tiedä parempaa kuin mustikkapiirakka tai mustikkamaito.
Silkku sanoi…
Voi että miten mukava päivä teillä onkaan ollut:) Mikä sen rauhoittavampaa kuin tuoksutella metsän tuoksuja ja sitten nauttia kunnon kahvit luonnon helmassa;)
Mä en olis saanut noinkaan paljon mustikoita. Kiva nauttia kahvi tai tee luonnonhelmassa. Hieno toi kuksa.
Viltsu Mari sanoi…
Sude , hitain askelin näkee kauemmas.. ja lähemmäs.
Viltsu Mari sanoi…
Outi , onneksi auto on aina liki, ja mihin ikinä menemmekään, niin autolla liki. Pääsee huilimaan välillä.
Viltsu Mari sanoi…
Esther, juurikin noin.
Viltsu Mari sanoi…
Enkeli , mustikkapirakka ja siihen vaniljajäätelö tai -kastike. Ah
Viltsu Mari sanoi…
Silkku , luonnossa mieli rauhoittuu ja siltä osin auttaa jaksamaan myös kipujen kanssa paremmin. Ihmistä ei vaan ole luotu sänkyyn makaamaan hiljaa ja masentuneena
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, suosittelen oikeasti tuota vartta marjuriin ja aikaa. Ilman niitä en kesäisin yhtään marjaa. En edes desiä
SatuKoo sanoi…
Metsässä samoilu on niin terapeuttista, teillä on ollut kiva retkipäivä :)
Satu V sanoi…
Hyvä saalis mustikoita! Mukavaa sunnuntaita!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten olla onnellinen tässä ja nyt? + ARVONTA

Kuka tahansa meistä voisi sanoa haluavansa olla onnellinen, haluavansa kasvattaa onnellisuuden määrää ja pitää kiinni onnellisuudesta kynsin ja hampain. Todellisuus on kuitenkin sitä, että alamäkiä tulee emmekä ihan koko aikaa ole onnemme kukkuloilla. Onnellisuus on mielestäni kuitenkin läsnä myös vaikeampina aikoina, mutta emme näe selkeästi sitä.

Mitä sinun mielestäsi onnellisuuteen vaaditaan?
Oletko onnellinen silloin, jos sinulla on täydellinen terveys, rahaa, kaunis koti ja perhe ja liuta ystäviä, upeita vaatteita ja hieno auto? Vai voitko olla onnellinen, jos jokin noista on vajaa tai puuttuu kokonaan? Ainakin itse olen onnellinen vähemmälläkin kaikkea. On kyllä ihana perhe ja kaunis koti, muttei terveyttä lähellekään eikä kyllä rahaakaan. Olen todella onnellinen jo siitä, että olen saanut vierelleni niin ihanan ihmisen, mitä Murunen on. Yhdessä on helpompaa kohdata haasteita ja suoranaisia umpikujiakin. Ja onnea on sekin, että minulla on lapsi! Ei lapsen saaminen ole itsestääns…

Huhtikuun @inspirationblogi haastaa HAASTE ja ARVONNAN voittaja

Tuu mukaan, Osallistu haasteeseen ja voit voittaa palkinnon joka kuukausi! @Inspirationblogi Haastaa sinut  tekemään käsilläsi. Jollekin se on askartelua, jollekin käsitöitä tai leivontaa, joku tahtoo maalata ja joku ottaa  valokuvia. Kunhan teet sen käsin. 
Toimi näin: 
-Inspiroidu värimaailmasta ja kuvasta -Tee käsilläsi teeman mukainen työ tai ota teemaan sopiva valokuva -Työn tai valokuvan tulee olla ennen julkaisematon ja teemaan tehty.  -Osallistua voit kuluvan kuukauden loppuun saakka -Samalla työllä ei voi osallistua samaan aikaan muihin haasteisiin -Julkaise kuva työstäsi blogissasi -kerro, että osallistut @inspirationblogi haasteeseen.  -Linkitä postauksesi haasteeseen siten, että työsi on linkitettynä, eikä etusivu tai google-tilisi.  Väärin linkitetty työsi ei osallistu arvontaan!  - Voit myös lähettää kuvan työstäsi/valokuvasi minulle meilillä. siitäkin huolimatta kommentoi kuluvan haasteen alle nimesi ja että osallistuit blogittomana.

Arvonta on joka kuukausi aivan kuten e…

Kuvia elämästä

Mansikka-vadelma-hyydykekakku

Virvon varvon namusilla, Makoisilla herkkusilla,  sulle suu makiaks, mulle vitsa taitappas!
-Viltsun oma-

Bloggaan näin...

Ja bloggaan näin.

Osallistuin Keiju-margariinin suunnitteluraatiin ja tällainen saatiin kauppoihin. On se nätti!