Ei maailman rauhaa, vaan materiaa

Materialismi on paheksuttua, mutta silti niin ihanaa. Joidenkin mielestä ei saisi sanoa haluavansa ostaa jotain esinettä, vaan pitäisi kertoa vain ja ainoastaan haluavansa maailmaan rauhaa ja kaikille ruokaa. Joo, onhan se tottakai niin, että minäkin toivon hartaasti rauhaa ja vaurautta sen verran, että pärjäisi jokainen. Elintasojen tasausta niin, ettei valtaisia kuiluja olisi maailmassa. Toivoisin, ettei kenenkään tarvitsisi elättää itseään ja perhettään prostituutiolla ja ettei aseita enää valmistettaisi. Mutta kyllä minä toivon materiaakin ja ihan itselleni.



Tekeekö minusta huonon ihmisen se, että sanon sen ääneen? Kuinka moni voi käsi sydämellä sanoa, ettei himoitse jotain uutta ihanaa paitaa tai autoa tai ettei välitä laisinkaan mistään sisustukseen liittyvästä tai mistään muustakaan materiasta?!

Jos oikeasti elät kirjaimellisesti minimalistista elämää, ja sinulla on vain kolme paitaa, neljät housut ja neljät sukat, niin onneksi olkoon. Olet totta vie hatun noston arvoinen.  Haluankin kuulla, kuinka säästyä vaikkapa jouluna turhalta krääsältä? Entä mitä tehdä niille upeuksille, joita saa, mutta mitkä eivät kuulu minimalistin arkeen?



Japanissahan minimalismi on nyt nousussa ja vähemmän on enemmän. Roina saa mennä, koska omistaminen ahdistaa ja Eroon tavarasta-liike haluaa elää vain sillä, mitä oikeasti tarvitsee selviytyäkseen. Kyllähän minäkin Konmarin luin ja toimin pitkälti Kondon oppien mukaisesti, mutten sentään tyystin tyhjennä asuntoa. Rakastan monia asioita, kuten vaikkapa kosmetiikassa ihania purkkeja ja huulipunapuikkoja. Voisinko siis elää ilman? En edes halua!

Siispä rustaan tähän nyt viisitoista himoitsemaani materiaa. Olkoon se kunnianosoituksena kaikelle ihanalle, kauniille ja houkuttelevalle. Ja ei, en nosta hattua hamstraajille!




  1. Kevyt poncho, joka ei olisi liian kuuma
  2. Tarotkortit tai oraakkelikortit
  3. Uudet leikkuulevyt Big shotiin
  4. Kullan värinen Inka gold
  5. Akryylimaaleja lisää
  6. Valkoinen maalikynä ohuella kärjellä
  7. Uusi sohva
  8. Uusi auto
  9. Kynsilakoille teline
  10. Valokynä
  11. Ihanat kynnet
  12. Kabuki
  13. Pitkähihainen kaunis pusero
  14. Ihan kokonaan uusi sisustus uusilla huonekaluilla, jotka valitsisimme. (Tarkoittaa, että ensin pitäisi koko omaisuuden räjähtää taivaan tuuliin, jotta saisi aloittaa puhtaasta kämpästä ja olisi rahaa sisustaa unelmilla)
  15. Ruskea Mikael Korsin käsilaukku
Onko sinulla jokin sama haave, jos puhutaan nyt puhtaasti tavaroista? Ei siis matkoja tai niitä toisille ostettavia juttuja, vaan ihan itselle. Ei maailman rauhaa, vaan materiaa.

Kommentit

Hyviä noi sun ajatukset. Kyllä sitä saa joskus haluta....vaikka uuden kellon. Mä haluaisin uuden auton, automaattivaihteisen, jaksais vetää vaunua, peruutustutka siinä pitäisi olla, etten peruuttaisi enään koivuun.
Uutta autoa en saa, ei siihen ole varaa, tässä iässä ei kannata auton takia ottaa velkaa.....niin ainakin isäntä ilmoittaa. Kait se sitten totta on !!!!
Siis olen tyytyväinen vanhaan autoon, kun se lähtee käyntiin ja tankki on täynnä bensaa.
Rakennekynnet on mun yksi haaveista. Leffailta miehen kanssa sopisi myös.
Ihan kivoja juttuja sinullakin on listalla. Ai niin pitkät saappaat haluaisin myös :D
LauraKatarooma sanoi…
Uusi sohva, uusi sänky, uusi televisio, kynsilakkoja ja leimauslaattoja jne. Kyllähän sitä joskus muistaa ajatella ja toivoa asioita paremmiksi maailmalla, mutta ei ne oo omassa elämässä tärkeitä asioita. Omassa elämässä on niin paljon tärkeämpiä asioita (eikä materia oo se tärkein), ettei maailmanrauha pääsis ees top sataseen, luulen ma.
Tuija, meillä on huomenna korjaamopäivä. Olisipa varaa ostaa uusi tai siis meille uusi, käytetty auto. Olisi ihanaa.
Outi, rakennekynnet olisikin aivan ihanat. toivotaan, että säkin ne vielä saat
Katarooma, ihana vastaus!Ei se maailman rauha todellakaan arjessa vastaan tule ajatuksiin. Kyllä ne on ne omat mietteet ja haaveet ensin.
Unknown sanoi…
Sisustuksen vois uusia =)...