VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animalian ylläpitämän listan Suomen markkinoiden eläinkokeettomista tuotteista TÄÄLTÄ ja kansainvälisen listan TÄÄLTÄ.


Laveran nimeä listalla ei näy, mutta selitys asialle on luettavissa Laveran omilla sivuilla:

"Lavera ei tee eläinkokeita raaka-aineille tai valmiille tuotteille, eivätkä myöskään teetä kokeita. Eläinkokeet ovat vastoin yrityksen filosofiaa, eläinkokeita ei ole tehty laveran koko 25-vuotisen historian aikana. Tuotteiden tehokkuus ja ihoystävällisyys on todettu vapaaehtoisten avulla suoritetuin testein. Merkki eläinkokeettomuudesta on myös laveran tuotteille myönnetyt sertifikaatit.

Lavera luonnonkosmetiikan filosofian mukaisesti korkealaatuisten ja synteettisistä aineista vapaiden kosmeettisten tuotteiden tulisi olla mahdollisimman monen kuluttajan saatavilla. Filosofiaansa noudattaakseen Lavera on vienyt tuotteitaan myös Kiinaan.

Lavera ei testaa mitään tuotteitaan tai niihin käytettyjä raaka-aineita eläimillä ja on jyrkästi eläinkokeita vastaan. Laveran on kuitenkin noudatettava kaikkia lakeja ja säädöksiä ja valitettavasti Kiinassa eläinkokeet ovat sallittuja myös luonnonkosmetiikalle. Kiina on nyt muuttamassa lainsäädäntöään ja heinäkuusta 2014 shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä. Lakiuudistus ei koske kaikkia kosmeettisia tuotteita, joten Lavera on päättänyt lopettaa kaiken viennin Kiinaan välittömästi kunnes Kiina luopuu kaikista kosmetiikan eläinkokeista."
Lähde: Lavera.fi



Minulle eläinkokeettomuus on tärkeä kriteeri, ja siksi myös tämän aiheen nostin Inspiksessä puheenaiheeksi. Koska Laveran nimeä ei listalla ollut, oli minun aivan pakko selvittää ensin mistä on kyse, ennenkuin aloin Laveraa käyttämään itse.

Laveralla on puhtaat jauhot pussissa, tai puhtaat aineet purkissa toisin sanoen, ja siksi myös Inspirationissa voin ylpeänä kertoa käyttäväni laveran tuotteita. Näistä yksi on VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE-palkinnon saanut lavera Illuminating Eye Cream -silmänympärysvoide.


Ihan ensimmäisenä ihastuin pakkaukseen, sillä olenhan sisäinen hempukka-prinsessa iästäni huolimatta, ja tällaista pinkkiä namua en vaan voinut vastustaa. Seuraavaksi tottahan toki aiheeseen liittyen perehdyin merkintöihin, ja nyökytin hyväksyvästi päätäni. Tämä NaTrue-sertifioitu silmänympärysvoide todellakin on myös eläinkokeita vastaan. Tieto löytyi, kun löytyikin repäistyäni suomenkielisen tarran kulmaa. NaTrue-sertifiointia ei edes saa, jos teettää eläinkokeita!


Lavera Illuminating Eye Cream –silmänympärysvoide häivyttää välittömästi tummia silmänalusia, hienoja juonteita ja väsymyksen merkkejä. Helmiäishohtoinen koostumus sisältää luomukofeiinia, joka tasoittaa ja kiinteyttää herkkää silmänympärysihoa. Kolmivaikutteinen Lavere-yhdiste antaa iholle kolminkertaista kosteutta ja säilyttää ihon nuorekkaan näköisenä.

Eilen Cittarilla käydessäni huomasin kokonaisen lavera-myyntitelineen, josta tämä voidekin löytyi. Lisäksi tiedän Ruohonjuuren myyvän laveraa ja voit kysellä myös mm. Sokokselta, Lifestä, apteekeista jne. Itse olen niin kiintynyt laveran tuotteisiin, että löytöni ilahdutti suuresti ja koska voidepuuterini on loppumassa, tiedän, mistä sen hakea.

Palatakseni tähän silmänympärysvoiteeseen vielä, niin sen verran riittoisaa on, ettei paljoakaan tarvita. Huomattavasti vähemmän, kuin aikaisemmin käyttämääni voidetta. Mistään värivoiteesta tai peiteaineesta ei ole kyse, mutta helmiäishohtoinen koostumus tuo sen verran valoisuutta katseelle, etten koe aiheelliseksi peittää hohtoisuutta millään korostusaineella.

Voide on kevyttä, helposti levittyvää ja nopeasti kuivuvaa. En ole aikaisemmin tuntenut muilla silmänympärysvoiteilla samanlaista keveyden tunnetta, mitä tällä. En ehkä nuorru teiniksi enää, mutta silmäjuonteet kuiskuttelevat minulle saaneensa perhosia leijailemaan ihopoimuilleen aivan kuin teinivuosina.

Kommentit

Silmänympärysvoidetta käytän minäkin. Ostan mahdollisemman paljon luonnonkosmetiikkaa.
En tiedä on ihoni parempi nyt kun käytän voidetta, vai silloin kun en käyttänyt.
En muista, olen käyttänyt monta vuotta. Ne ovat yleensä melko riittoisia.
Susanna sanoi…
Tuo on kyllä äärimmäisen tärkeä asia, että eläinkokeita ei ole tehty. Se on aivan hirveetä kun eläimet joutuvat kärsimään turhamaisten naisten vuoksi!!! Onneksi niitä kokeita on alettu kieltää! Hyvää viikendiä sinne teidän poppoolle ♥
Eläinkokeet on kyllä kamala ja häpeällinen asia :/
Mulan sanoi…
Luin jo tätä postausta pienessä paineessa, että olenko mennyt höpöttämään omiani luonnonkosmetiikka-workshopilla koskien eläinkokeita ja luonnonkosmetiikkaa. Vähän jäi kyllä mietityttämään tuo, että luonnonkosmetiikan eläinkoekieltoa ei valvota. Aikaisimpien tietojeni mukaan olen elänyt vahvasti siinä käsityksessä, ettei mikään luonnonkosmetiikka ole eläintestattu. Näin kirjoittaa mm. Katja Kokko Aidosti Kaunis kirjassaan.
Tuija, minullakin näitä kuluu, kun laitan aamuin illoin. Riittoisia toki ovat onneksi.
Susanna, todellakin! Ja sama pätee turkiksiin. Ainoa, missä itselläni menee raja, on se, että olen lihansyöjä. Niin on moni eläinkin. Tosin kosmetiikkaa eivät eläimet käytä, eivätkä testaa ihmisillä
Jusu, Niin on! Aivan kamalaa!
Mulan, Suomessahan eläinkokeet ovat kiellettyjä kosmetiikan suhteen, mutta juurikin se, että Suomessakin myydään kosmetiikkaa, joka testataan Kiinan markkinoille ja kas kummaa, kohta sama aines Suomessa myynnissä uutuustuotteessa! Eli kierretäänkö tässä surutta lakia, kun kerta on porsaanreikiä?! Laveran kohdalla nostan suuresti hattua, etteivät rahanahneudessaan ole Kiinan markkinoilla, jossa siis eläinkokeita tehdään MYÖS luonnonkosmetiikalle!
Mulan sanoi…
Sen tiesinkin, että Kiinassa tehdään eläinkokeita ja kaikki sinne vietävä kosmetiikka on Kiinan lain mukaan testattava eläimin, mutten tiennyt, että on luonnonkosmetiikkafirmoja, jotka vievät tuotteitaan kyseiseen maahaan. Oli aika pettymys, jos Lavera on poikkeus, joka boikotoi tällaista toimintaan. :(
Mulan, tiedän laveran nimenomaan boikotoivan Kiinan eläinkokeita, mutta on niitä muitakin. Valitettavasti kuitenkin Suomessakin on myynnissä brändejä, jotka myyvät tuotteitaan Kiinassa. Ja myös niin, että ensin tehdään testit Kiinan lainsäädännön nojalla ja kas kummaa, kohta sama testattu ainesosa on ei-eläinkokein testattuna Suomessa! Pistää miettimään... Suosittelen kokeilemaan amnestyn hakukoneella sitä omaa tuotetta, mitä siellä sanotaan. siten saat parhaiten varmuuden, onko Amnestyn listalla vai ei. Ja jollei ole, kannattaa kysyä syy tai kuten laveran tapauksessa, lukee tuo heidän sivullaan jo!
Mirja Weckman sanoi…
Ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikan tuotteista voi olla varma wläinkokeettomuudesta. sertifikaatin logo = eläinkokeettomuus

Muuten on heti takana tuon voiteen incissä alkoholi. Se kuivattaa. En kyllä suosisi silmänympärysvoiteeksi. Siksi varmaankin myös kuivuu nopeasti.
Kysyin laveralta eläinkokeettomuudesta ja vastaus oli ei. Jokaisella on ne omat tuotteet joita suosii. Kiitos mielipiteestäsi.
Eläinkokeet puhuttavat kyllä paljon kosmetiikkateollisuudessa. Eläinkokeettomia vaihtoehtoja toki on käytössä mm. ihomalleja ja sensellaista. Valitettavan usein kuitenkin eläinkokeettomuus voi tarkoittaa sitä että "eläinkokeettomassa" tuotteessa sen ainesosat on testattu eläimillä yksittäin, toki yleensä tuotteeseen liittymättömissä eläinkokeissa, että ne on voitu todeta turvalliseksi ja sallia myyntiin. Jolloin itse tuote on sinänsä eläinkokeeton, mutta että siinä jokin ainesosa on, se on muussa yhteydessä käynyt eläinkokeiden läpi.

Toisaalta tiede kehtityy ja tulevaisuudessa ollaan menossa parempaan suuntaan aina enemmän ja enemmän. Mielestäni on hyvä että näihin asioihin on havahduttu nyt ja eläinkokeettomia tuotteita löytyy oikeasti ihan tavallisista marketeistakin.
Jenni, asiaa! Ja Aasian markkinathan ovat asia erikseen. Tosin ainahan voi rakennuttaa oman tutkimuslaitoksen Kiinaan jos varat sallivat.
Olen usein miettinyt, että onko tarpeellista oikeasti testata kosmetiikkaa eläimillä?
Tärkeää asiaa!
Outi, eipä ole! On muitakin keinoja ja niitä käytetään menestyksellisesti. On väärin esim. laittaa huulille punaa, jolla on mahdollisesti aiemmin murhattu viaton eläin. Tai aiheutettu pahoja vaurioita. Meikit eivät ole edes niin välttämättömyys, että sen vuoksi pitäisi uhrata henkiä. Lavera ei toimita Kiinaan tuotteita saadakseen rahaa samalla, kun sulkee silmänsä totuudelta. Itse lopetin erään firman meikkiesittelyt siihen paikkaan, kun sain kuulla tuotteiden menevän Kiinaan ja teetettävän eläinkokeita siellä. Ja sitten kun kysyin asiasta, sanottiin, ettei he teetä eläinkokeita, mutta heidän on pakko noudattaa Kiinan lakia. Kiina pyyhkii pyllynsä vetoomuksilla. Tarvitaan tositoimia! Juuri kuten lavera tekee. "Jos ei homma toimi, ette saa meidän tuotteita ja meidän rahoja!" Jos samoin tekisi muutkin, Kiinan olisi pakko muuttua.