Siirry pääsisältöön

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animalian ylläpitämän listan Suomen markkinoiden eläinkokeettomista tuotteista TÄÄLTÄ ja kansainvälisen listan TÄÄLTÄ.


Laveran nimeä listalla ei näy, mutta selitys asialle on luettavissa Laveran omilla sivuilla:

"Lavera ei tee eläinkokeita raaka-aineille tai valmiille tuotteille, eivätkä myöskään teetä kokeita. Eläinkokeet ovat vastoin yrityksen filosofiaa, eläinkokeita ei ole tehty laveran koko 25-vuotisen historian aikana. Tuotteiden tehokkuus ja ihoystävällisyys on todettu vapaaehtoisten avulla suoritetuin testein. Merkki eläinkokeettomuudesta on myös laveran tuotteille myönnetyt sertifikaatit.

Lavera luonnonkosmetiikan filosofian mukaisesti korkealaatuisten ja synteettisistä aineista vapaiden kosmeettisten tuotteiden tulisi olla mahdollisimman monen kuluttajan saatavilla. Filosofiaansa noudattaakseen Lavera on vienyt tuotteitaan myös Kiinaan.

Lavera ei testaa mitään tuotteitaan tai niihin käytettyjä raaka-aineita eläimillä ja on jyrkästi eläinkokeita vastaan. Laveran on kuitenkin noudatettava kaikkia lakeja ja säädöksiä ja valitettavasti Kiinassa eläinkokeet ovat sallittuja myös luonnonkosmetiikalle. Kiina on nyt muuttamassa lainsäädäntöään ja heinäkuusta 2014 shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä. Lakiuudistus ei koske kaikkia kosmeettisia tuotteita, joten Lavera on päättänyt lopettaa kaiken viennin Kiinaan välittömästi kunnes Kiina luopuu kaikista kosmetiikan eläinkokeista."
Lähde: Lavera.fiMinulle eläinkokeettomuus on tärkeä kriteeri, ja siksi myös tämän aiheen nostin Inspiksessä puheenaiheeksi. Koska Laveran nimeä ei listalla ollut, oli minun aivan pakko selvittää ensin mistä on kyse, ennenkuin aloin Laveraa käyttämään itse.

Laveralla on puhtaat jauhot pussissa, tai puhtaat aineet purkissa toisin sanoen, ja siksi myös Inspirationissa voin ylpeänä kertoa käyttäväni laveran tuotteita. Näistä yksi on VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE-palkinnon saanut lavera Illuminating Eye Cream -silmänympärysvoide.


Ihan ensimmäisenä ihastuin pakkaukseen, sillä olenhan sisäinen hempukka-prinsessa iästäni huolimatta, ja tällaista pinkkiä namua en vaan voinut vastustaa. Seuraavaksi tottahan toki aiheeseen liittyen perehdyin merkintöihin, ja nyökytin hyväksyvästi päätäni. Tämä NaTrue-sertifioitu silmänympärysvoide todellakin on myös eläinkokeita vastaan. Tieto löytyi, kun löytyikin repäistyäni suomenkielisen tarran kulmaa. NaTrue-sertifiointia ei edes saa, jos teettää eläinkokeita!


Lavera Illuminating Eye Cream –silmänympärysvoide häivyttää välittömästi tummia silmänalusia, hienoja juonteita ja väsymyksen merkkejä. Helmiäishohtoinen koostumus sisältää luomukofeiinia, joka tasoittaa ja kiinteyttää herkkää silmänympärysihoa. Kolmivaikutteinen Lavere-yhdiste antaa iholle kolminkertaista kosteutta ja säilyttää ihon nuorekkaan näköisenä.

Eilen Cittarilla käydessäni huomasin kokonaisen lavera-myyntitelineen, josta tämä voidekin löytyi. Lisäksi tiedän Ruohonjuuren myyvän laveraa ja voit kysellä myös mm. Sokokselta, Lifestä, apteekeista jne. Itse olen niin kiintynyt laveran tuotteisiin, että löytöni ilahdutti suuresti ja koska voidepuuterini on loppumassa, tiedän, mistä sen hakea.

Palatakseni tähän silmänympärysvoiteeseen vielä, niin sen verran riittoisaa on, ettei paljoakaan tarvita. Huomattavasti vähemmän, kuin aikaisemmin käyttämääni voidetta. Mistään värivoiteesta tai peiteaineesta ei ole kyse, mutta helmiäishohtoinen koostumus tuo sen verran valoisuutta katseelle, etten koe aiheelliseksi peittää hohtoisuutta millään korostusaineella.

Voide on kevyttä, helposti levittyvää ja nopeasti kuivuvaa. En ole aikaisemmin tuntenut muilla silmänympärysvoiteilla samanlaista keveyden tunnetta, mitä tällä. En ehkä nuorru teiniksi enää, mutta silmäjuonteet kuiskuttelevat minulle saaneensa perhosia leijailemaan ihopoimuilleen aivan kuin teinivuosina.

Kommentit

Silmänympärysvoidetta käytän minäkin. Ostan mahdollisemman paljon luonnonkosmetiikkaa.
En tiedä on ihoni parempi nyt kun käytän voidetta, vai silloin kun en käyttänyt.
En muista, olen käyttänyt monta vuotta. Ne ovat yleensä melko riittoisia.
Susanna sanoi…
Tuo on kyllä äärimmäisen tärkeä asia, että eläinkokeita ei ole tehty. Se on aivan hirveetä kun eläimet joutuvat kärsimään turhamaisten naisten vuoksi!!! Onneksi niitä kokeita on alettu kieltää! Hyvää viikendiä sinne teidän poppoolle ♥
Eläinkokeet on kyllä kamala ja häpeällinen asia :/
Mulan sanoi…
Luin jo tätä postausta pienessä paineessa, että olenko mennyt höpöttämään omiani luonnonkosmetiikka-workshopilla koskien eläinkokeita ja luonnonkosmetiikkaa. Vähän jäi kyllä mietityttämään tuo, että luonnonkosmetiikan eläinkoekieltoa ei valvota. Aikaisimpien tietojeni mukaan olen elänyt vahvasti siinä käsityksessä, ettei mikään luonnonkosmetiikka ole eläintestattu. Näin kirjoittaa mm. Katja Kokko Aidosti Kaunis kirjassaan.
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, minullakin näitä kuluu, kun laitan aamuin illoin. Riittoisia toki ovat onneksi.
Viltsu Mari sanoi…
Susanna, todellakin! Ja sama pätee turkiksiin. Ainoa, missä itselläni menee raja, on se, että olen lihansyöjä. Niin on moni eläinkin. Tosin kosmetiikkaa eivät eläimet käytä, eivätkä testaa ihmisillä
Viltsu Mari sanoi…
Jusu, Niin on! Aivan kamalaa!
Viltsu Mari sanoi…
Mulan, Suomessahan eläinkokeet ovat kiellettyjä kosmetiikan suhteen, mutta juurikin se, että Suomessakin myydään kosmetiikkaa, joka testataan Kiinan markkinoille ja kas kummaa, kohta sama aines Suomessa myynnissä uutuustuotteessa! Eli kierretäänkö tässä surutta lakia, kun kerta on porsaanreikiä?! Laveran kohdalla nostan suuresti hattua, etteivät rahanahneudessaan ole Kiinan markkinoilla, jossa siis eläinkokeita tehdään MYÖS luonnonkosmetiikalle!
Mulan sanoi…
Sen tiesinkin, että Kiinassa tehdään eläinkokeita ja kaikki sinne vietävä kosmetiikka on Kiinan lain mukaan testattava eläimin, mutten tiennyt, että on luonnonkosmetiikkafirmoja, jotka vievät tuotteitaan kyseiseen maahaan. Oli aika pettymys, jos Lavera on poikkeus, joka boikotoi tällaista toimintaan. :(
Viltsu Mari sanoi…
Mulan, tiedän laveran nimenomaan boikotoivan Kiinan eläinkokeita, mutta on niitä muitakin. Valitettavasti kuitenkin Suomessakin on myynnissä brändejä, jotka myyvät tuotteitaan Kiinassa. Ja myös niin, että ensin tehdään testit Kiinan lainsäädännön nojalla ja kas kummaa, kohta sama testattu ainesosa on ei-eläinkokein testattuna Suomessa! Pistää miettimään... Suosittelen kokeilemaan amnestyn hakukoneella sitä omaa tuotetta, mitä siellä sanotaan. siten saat parhaiten varmuuden, onko Amnestyn listalla vai ei. Ja jollei ole, kannattaa kysyä syy tai kuten laveran tapauksessa, lukee tuo heidän sivullaan jo!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten olla onnellinen tässä ja nyt? + ARVONTA

Kuka tahansa meistä voisi sanoa haluavansa olla onnellinen, haluavansa kasvattaa onnellisuuden määrää ja pitää kiinni onnellisuudesta kynsin ja hampain. Todellisuus on kuitenkin sitä, että alamäkiä tulee emmekä ihan koko aikaa ole onnemme kukkuloilla. Onnellisuus on mielestäni kuitenkin läsnä myös vaikeampina aikoina, mutta emme näe selkeästi sitä.

Mitä sinun mielestäsi onnellisuuteen vaaditaan?
Oletko onnellinen silloin, jos sinulla on täydellinen terveys, rahaa, kaunis koti ja perhe ja liuta ystäviä, upeita vaatteita ja hieno auto? Vai voitko olla onnellinen, jos jokin noista on vajaa tai puuttuu kokonaan? Ainakin itse olen onnellinen vähemmälläkin kaikkea. On kyllä ihana perhe ja kaunis koti, muttei terveyttä lähellekään eikä kyllä rahaakaan. Olen todella onnellinen jo siitä, että olen saanut vierelleni niin ihanan ihmisen, mitä Murunen on. Yhdessä on helpompaa kohdata haasteita ja suoranaisia umpikujiakin. Ja onnea on sekin, että minulla on lapsi! Ei lapsen saaminen ole itsestääns…

Huhtikuun @inspirationblogi haastaa HAASTE ja ARVONNAN voittaja

Tuu mukaan, Osallistu haasteeseen ja voit voittaa palkinnon joka kuukausi! @Inspirationblogi Haastaa sinut  tekemään käsilläsi. Jollekin se on askartelua, jollekin käsitöitä tai leivontaa, joku tahtoo maalata ja joku ottaa  valokuvia. Kunhan teet sen käsin. 
Toimi näin: 
-Inspiroidu värimaailmasta ja kuvasta -Tee käsilläsi teeman mukainen työ tai ota teemaan sopiva valokuva -Työn tai valokuvan tulee olla ennen julkaisematon ja teemaan tehty.  -Osallistua voit kuluvan kuukauden loppuun saakka -Samalla työllä ei voi osallistua samaan aikaan muihin haasteisiin -Julkaise kuva työstäsi blogissasi -kerro, että osallistut @inspirationblogi haasteeseen.  -Linkitä postauksesi haasteeseen siten, että työsi on linkitettynä, eikä etusivu tai google-tilisi.  Väärin linkitetty työsi ei osallistu arvontaan!  - Voit myös lähettää kuvan työstäsi/valokuvasi minulle meilillä. siitäkin huolimatta kommentoi kuluvan haasteen alle nimesi ja että osallistuit blogittomana.

Arvonta on joka kuukausi aivan kuten e…

Kuvia elämästä

Mansikka-vadelma-hyydykekakku

Virvon varvon namusilla, Makoisilla herkkusilla,  sulle suu makiaks, mulle vitsa taitappas!
-Viltsun oma-

Bloggaan näin...

Ja bloggaan näin.

Osallistuin Keiju-margariinin suunnitteluraatiin ja tällainen saatiin kauppoihin. On se nätti!