Löhnakivi + 2 x ARVONTAMUISTUTUKSET


Istahdan laiturille katselemaan laineiden rantautumista ja kuinka ne kiviin osuessaan saavat aikaan pärskähdyksen. Aurinko on painumassa horisonttiin, mutta vielä viimeisiä säteitä osuu järven pintaan tehden keijukaisille sillan. Mietin, onko järvessä järvenneitoja niinkuin meressä on merenneitoja. Ja kuinkakohan ne eroavat toisistaan? Tulevatko neidot noille samaisille rantakiville paistattelemaan kuun valossa, kun olen poissa? Vai onko Pohjolan talvet aivan liian kylmiä näille mystisille olennoille?

Veden äärellä tunnen olevani lähempänä luontoa, kuin ehkä missään muualla. Tunnen luonnon kauneuden, mutta myös sen voiman. Aistin moninaisuuden tuoksuin, silmin nähden ja kuunnellen. Voin jopa koskettaa tuota vallatonta vettä, joka ei tunnu rauhoittuvan laisinkaan tänään. Ja kuinka monille eliöille se antaakaan suojan ja kodin, puhumattakaan ravinnosta. Ja luonto itsessään, kuinka moninainen se on myös terveydenhuollossa sekä kauneuden lähteenä. 


Kotona ollessa kaipaan luontoa ja tahdonkin tuoda sen mukanani sisälle. Ei, en saa virtaavaa vettä vangittua, mutta tuoksut saan tuotua ihanan Cathyn ja Bona Valeren avustukselle kotiimme. Olen kiitollinen siitä, että kohtalo saattoi meidän tiemme yhteen ja löysin tämän luonnonkosmetiikan ihmemaan sekä naapuristamme, Virosta rantautuneet tuotteet. Yksi tällaisista onneni avaimista on Signe Seebid Tuoksukivi, tai kuten Virossa sanotaan: Löhnakivi. Siihen kylkeen eteeriset öljyt, eeterlikud ölid.

Tuoksukivi on kaunis sisustuselementti, joka sopii myös kaappien ja käsilaukun raikastukseksi. Se on vaihtoehto tuoksukynttilöille ja erilaisille synteettisille aerosoleille. Kun aloin testaamaan tätä kiveä, olin oikeastaan aika skeptinenkin, sillä meillä on aikaisemmin ollut puisia palloja, joihin laitetaan eteeristä öljyä ja pallo huoneen patterille lämpiämään. Lisäksi puisia tikkuja on kokeiltu. Suoraan sanottuna nämä puiset tarvikkeet eivät ole tuoksuneet kuin sen pienen hetken, ja siinä kaikki. Hintaa kuitenkin etenkin tikuilla oli reippaasti, joten pettymys oli suuri. Siksi siirryinkin kokonaan puusta eri elementtiin ja tahdoin testata, voiko tästä olla yhtään sen enempää iloa. 


Tällä hetkellä olen testannut kahta eri eteeristä öljyä. Bergamottia ja teepuuöljyä. Molemmilla kerroilla sama tulos, eri tuoksulla tietenkin. Mutta tulosta saat hetken vielä odottaa, sillä kerron, kuinka tämä toimii. 

Kuvasta poiketen ihan kaiken varalta suosittelen jotain alustaa mille kivi laitetaan. Tosin itse laitoin niin varovasti öljyä kivelle, ettei ihme kyllä öljy tullut alustalle asti. Kyllähän se lähti valumaan kiven uria pitkin, mutta kivi imaisi heti itseensä öljyn ja näin alusta säästyi kuivana.


Eteeristä öljyä käytin vain pari-kolme tippaa kivelle kerrallaan. Pieni pullollinen on siis riittoisa. Ihan aluksi kivestä näki öljyn, mutta sekunneissa väri palautui vaaleaksi. Nyt useamman kerran jälkeenkin kivi on yhä vaalea. Ja kuiva! Eli todellakin käsilaukkuun tai kaappiin tämän voi laittaa.  Eikä tarvitse valvontaa millään tavalla. 

Tietenkin kun kyseessä  on tuoksuva tuote ja voimakkaat eteeriset öljyt, hajusteyliherkille en suosittele. Itselläni on astma, enkä ole kohtausta tällä saanut kuitenkaan. Mutta juuri silloin, kun öljyn laitan, se pari tippaa jo tuoksuu voimakkaasti, joten nenä kiinni kivessä ei kannata olla. 

Mielestäni molemmat öljyt ovat antaneet tuoksunsa huoneilmaan vuorollaan. Ei mitään voimakasta, pistävää hajua, vaan miellyttävä, rauhoittava tuoksu. Ja useamman päivän ajan sillä samalla laitolla, eikä enempää ole tarvinnut lisätä. Tuoksua voi toki lisätä oman mielen mukaan laittamalla useamman tipan kerralla tai jos tahtoo lisätä toisena päivänä. Ei se siis kiellettyä ole. Muista kuitenkin, että kyseessä on ennemminkin hennosti aisteja kutkutteleva tuote luonnollisin tuoksuin, eikä intensiivinen synteettinen hajuste. Itse tykkään tästä ja olen tyytyväinen. Puupallot menköön menojaan! Löhnakivi on saapunut taloon! 


Tokihan saattaisi olla niinkin, että tuoksu jää nenääni, kun itse sitä laitoin kivelle. Siksi teinkin salaa testin, ja laitoin tuoksukiven paikkaan, josta Murunen saattaisi sen tuoksuttaa tietämättään. Jos tuoksukivi siis toimisi, Murunen mainitsisi asiasta. Hän EI tiennyt minulla olevan tällaista kiveä tai näitä eteerisiä öljyjä! 

Ja niinhän siinä kävi, että tunteja myöhemmin Murunen kysyi, mikä huoneessa tuoksui?! Testi oli läpäisty onnistuneesti. :D

Ohjeissa sanotaan, että laita 10 tippaa ensin ja lisää kahdesti viikossa. Oman kokemukseni mukaan suosittelen kuitenkin testaamaan ensin, montako tippaa sinulle riittää, ja etenkään käsilaukkuun tai pieneen kaappiin ei todellakaan kymmentä! 

Tuoksu vaihdetaan pesemällä kivi saippualla, jonka jälkeen annetaan sen kuivua. Sen jälkeen voidaan laittaa uutta eteeristä öljyä ja antaa aistien viedä mukanaan. Tuoksukivet on tehty käsin savesta. Ne ovat virolaisen savitaiteilijan, Kadi Hectorin käsialaa.

Eteeristen öljyjen valikoima on Bona Valerella kiitettävä. Sieltä löytyvät niin sitruksiset kuin yrttisetkin tai perinteiset eucalyptustuoksut. Itselläni nyt testissä bergamot ja teepuu. 

Voimakas lääkkeen tapainen tuoksu. 
Voimistaa vastustuskykyä ja nopeuttaa paranemista. 

Käyttötarkoitus: Jalkasieni, hiivatulehdus, kynsisairaudet, tulehtuneet haavat, yskä, vilustuminen, huuliherpes, syylät, finnit, hyönteisten pistot ja puremat... 

Sitrusmainen ja virkistävä tuoksu.
Rentouttaa ja hillitsee stressiä, auttaa saavuttamaan tyynen mielentilan ja vahvistaa itsetuntoa.

Käyttötarkoitus: Hoitaa ja rauhoittaa kuivaa ja kutiavaa ihoa. Käytetään muun muassa akneihon hoitoihin.




Synttäriarvontaan pääset TÄSTÄ



Heinäkuun arvonnan erikoisohjeistus löytyy TÄÄLTÄ


Tuoksukivi ja eteeriset öljyt saatu Bona Valerelta blogitestiin. 
arvontapalkinnot itse hankittuja

Kommentit

Tollanen kivi olis vaatekaapis kiva.
Piiuli sanoi…
Vaikuttaa toimivalta! :)
Anonyymi sanoi…
Minä rakastan tuoksuja ja olisi ihanaa kokeilla tällaista

veronica.laitinen@pp.inet.fi