Jos vaikka joku hakisi pois, ettei tarvitse roskiin laittaa



Onni on siivota kaappeja ja lahjoittaa kaikki itselle turha eteenpäin. Tänään törmäsin siihen asiaan, kuinka vaikeaa on sanoin kuvailla toiselle, onko vaatteet siistit vai ei. Se, mitä ajattelen hyväkuntoisena ja siistinä ei toisen mielestä kenties olekaan hyväkuntoista. Tai sitten se mikä on mielestäni pihavaatetta, onkin toisen mielestä täydellistä jokapäiväiseen käyttöön mihin vain.

Tyhjensin kaapista paljon vaatetta ja laitoin ison kassillisen lahjoitettavaksi. Yritin kuvailla vaikka ja kuinka ettei ole tahroja, ei ole nyppääntyneitä eikä rikkinäisiä ja vinoon kiertyneitä, mutta silti kirppisvaatetta. Eihän pidetyt vaatteet enää ole uuden veroisia. Eräs rouva jo hetken mietti, ettei otakaan niitä eikä tule katsomaankaan, kun hän etsii kunnollista vaatetta. Lopulta sitten tuli ja haki kaikki pois. Olikin kuulemman niin positiivinen yllätys saada lahjoitettuna sellaista pitovaatetta.

Kyllä minä sen epävarmuuden ymmärrän, sillä vasta eilen selasin annetaan-palstaa ja löysin vanhoja ilmoituksia, joista parhaat olivat "8 tuolia, joista 3 on ehjiä" tai "tuoli, ollut ulkona, linnut kakanneet siihen, mutta saahan ne pestyä". HUH HUH! Puhumattakaan rikkoutuneista lasiovista tai ihan urakalla repeytyneistä, pinttyneistä ja kuluneista sohvista. "jos vaikka joku hakisi pois, ettei tarvitse roskiin laittaa"... Tai "kyllähän joku tästä voi jotakin askarrella". Muistan, kun aiemmin ilmoitin paitoja, niin siihen kuvatekstiini kommentoi joku, että kyllähän niistä voi askarrella jotain, vaikka tyynyliinoja. Voi apua! Ne haettiin pitovaatteiksi myöskin!

Tämmösissä mietteissä tällä kertaa.
Kivan hikistä uutta viikkoa!


Kommentit

Olen kuullut myös, että todella usein yritetään ihan rikkinäisiä ja tahraisia sohvia viedä esim. Kontti kirpparille, vain siksi, ettei viitsitä maksaa kaatopaikkamaksua.

Kivaa viikkoa!
Outi, totta! Jokaisella pitäisi sen verran olla sitä järkeä, että laittaa eteenpäin (oli sitten maksusta tai ilmaiseksi) vain sellaista, mitä itse huolisi. Roskat kuuluvat roskiin. Tarkennus: Ei roskakatokseen lojumaan tai esim. TV.t roskalaatikkoon, vaan kaikille se oma paikkansa.
Nanna sanoi…
Joo,minä usein etsin huonekaluja Torista tai muualta missä käytettyä tavaraa niin aika hurjan näköisiä esim.sohvia tulee vastaan. Rikkinäisiä ja likaisia lahjoitetaan,ei kiitos!
Kierrätys on ihanaa. Minäkin tyhjennin vaatekaappiani ystävälleni.

Noista korkkipullonkorkeista saisin tehtyä härpäkkeitäni. Voisin maksaa postikulut :D
Silkku sanoi…
Niin olen joskus pohtinut, että miksi aina pitää olla rikkinäistä yms. kun antaa ilmatteeksi, enemmänhän niistä olisi iloa jos olisivat ehjiä;) Mä en edes kehtaisi antaa mitään epäkelpoa:) kiva että otit myös tällaisen asian puheeksi! Mukavaa viikkoa sinulle ♥
enkuli, ne eivät valitettavasti jouda pois. Keräämme niitä yhteisiltä vuosiltamme maljakkoon. Siinä on kaikki juomamme viinit ja skumpat, mistä vaan korkkikorkit saadaan. Päästään vanhana katsomaan ja laskemaan, montako kertaa meillä on ollut juhlaa. :D
Nanna, no niinpä! Kaikkea sitä ihminen yrittääkin..
Silkku, ja vastaavasti: Miks ihmisten pitää KAIKKI, painotan KAIKKI, haluta itselleen, ja tietysti ilmaiseksi?! Väliäkö sillä, tarviiko vai ei. Pääasia etää minä minä minä.. Ja jos ei saa, valitetaan, ku aina menee ohi, eikä taaskaan saanut.
Tiia Koivusalo sanoi…
Aah täälläkin alkoi taas vastaava höyryäminen, kirjastoon lähtee kirjoja, päiväkotiin leluja ja jonnekin kiertoon lastenvaatteita. Hyvä meininki. Kivaa viikkistä Viltsu <3
Unknown sanoi…
Minäkään en mitään rikkinäisiä tms. tavaroita kehtaisi laittaa eteenpäin. Ja kaikkea sitä kirppiksilläkin yritetään myydä. Nimim. Paskat kirppislöydöt-blogia lukenut...
Aurinkokujalla sanoi…
Oon pitänyt tosi paljon kirpparia, eikä tulis mieleenkään myydä mitä sattuu roinaa. Oon myös kolunnut paljon kirppareita ja siellä yritetään myydä ihan mitä sattuu.
Osallistu kastehelmi arvontaan.
Hyvää lauantai-iltaa sulle.
Tiia, hyvä hyvä. Meillä tämä on ikuisuusprojekti, eli vähän väliä jotain pois annettavaa. Nyt vuorossa astiat. : D
Satu, tuttu blogi. Hävettäisi edes tarjota jotain likaista ja jätettä.
Aurinkokujalla, Nyt taas kun kävin kirppiksellä, oli siellä ruuan jämät vuoassa ja muuta kivaa. Ihan karseeta shaissea