Siirry pääsisältöön

Ystävänpäivä ja -ARVONTA

Hurjan hyvää huomentapäivää ja iltaa! Käsittämättömän haastava, mutta antoisa viikko alkaa olla loppusuoralla. Eilen minut kirjattiin ulos sairaalasta, joten eka aamu kotona ilman mihinkään menoa tai tunnetta, ettei jaksaisi millään. Huh, huojentavaa! Sairaalassa oli raskasta, kuten arvata saattaa. Eihän sinne juuri koskaan mennä terveenä (ellei jokin lopputarkastus tai synnäri tms tai työpaikka) eikä muutenkaan miellyttävä paikka aikaa viettää. Joka tapauksessa lääkäri päätti osastojakson, sillä siellä tehtäväksi ajatellut asiat olisivat olleet fyysisesti liikaa minulle. Terveydentilani ei olisi kestänyt. tai kuten lääkäri asian ilmaisi;  "se olisi ollut kiduttamista". Tässä viikon varrella kuitenkin saatiin jotain uutta jo selville ja tehtiin tutkimuksia ja laitettiin lisätutkimuksiin lähetteitä. Nyt, jotenkin tutultakin jo kuulostava lause, toipilaana kotona. Täällä en kuitenkaan ala nyt puimaan asiaa enää enempää, joten kaikkia kiinnostuneita pyydän mielummin laittamaan meiliä ja kysymään suoraan. Ja tiedoksi sekin, etten tätäkään kertonut säälin tai valittamisen takia, vaan totuus on totuus, eikä se hyssyttelyllä muutu muuksi. Tämä on elämääni, arkeani, ja poikkeaa siis melkoisesti terveen, menevän naisen arjesta. Ota tai jätä. Ota mielummin :D 

tipuja ja mirri
Kun tuollaisia rankkoja keikkoja heittää, vaaditaan rutkasti myös sitä tasapainottavaa hyvää, kaunista ja positiivista asiaa jaksamiseen. Minun viikkoani on erityisesti piristänyt tieto miksi tuolla olen ja mitä siitä saan, mutta myös läheiseni. Ystävänpäiväkortteja ja lahjojakin on saapunut, kiitos niistä! Itsekin läheisilleni lähetin, mutta vain muutaman korteista kerkesin itse tehdä. Suurin osa valitettavasti on ostokortteja. Itselleni paras lahja tuli kuitenkin tv:n välityksellä lapseltani ja aikas mielenkiintoisen vieraan saamme tänäänkin kahviseuraksemme, kun itse Chekkosen taustoilta eräs Murusen sukulainen saapuu kylään. ;)

Julkisuus tai mikään arvo tai rahatilanne ei kuitenkaan sanele ystävyyttä, vaan ystävä on jotain sellaista, mitä ei voi pakottaa, ei ostaa eikä se vaadi hienouksia. Ystävä voi olla kuinka köyhä rahallisesti tahansa, tai kuinka yksilöllinen persoona tahansa. Minun ystävyyttäni ei voi ostaa kehuilla tai rahalla, eikä minun ystäväni halua minultakaan mielistelyä tai lahjoja. Sehän se on, ettei mitään vaadita, mutta sitä haluaa muistaa ystäväänsä ja ilahduttaa pitkin vuotta. Kehua silloin, kun on aihetta ja sanoa, että rakastan ja välitän. Ystävyys voimauttaa! 

Pekingin kanaa

Voimauttavaa on myös taivaallisen hyvä ruoka. Sellainen, mikä saa kielenkärjessä kihelmöimään ja sylkirauhaset pulppuamaan suihkulähteinä. 

frittikalaa ja -jättikatkaravunpyrstöjä

Tuli muuten mieleeni, kun aikaisemmin siivosin lukulistalta blogeja, ja pyysin ilmoittamaan, jos olen poistanut SINUT! Siis lukijani. Senhän näkee jokainen jolla on sellainen laatikko lukijoistaan (Liity lukijaksi).  Kukaan ei ilmoittautunut. Huh. Nyt kuitenkin olen yrittänyt yhdistellä omia lukijoitani nimeltä blogeihin. Aikamoinen urakka sekin. Onhan lukija-listalla paljon myös blogittomia. Se, mikä haastetta lisää, on se, kun aika moni kirjautuu oikealla nimellään lukijaksi, mutta bloggaa blogin nimellä tai bloginimellä. En siis välttämättä osaa yhdistää oikeaa nimeäsi bloginimeesi ja blogiisi. Lisäksi samannimisiä on paljon. Minnoja on 6, Kati-nimisiä löytyy 5 ja Marika-nimisiä 4. Useimpia muita nimiä on ainakin sen 2 kappaletta. Luulenpa, että mysteereitä jää ilmaan leijumaan.

Samalla mietin, minkälaisia asioita tahdot lukea blogistani? Oletko täällä nimenomaan minun takiani vai seuraatko koska minä seuraan sinua? Niinkuin "pakkopullana"? Ei, sitä en tahdo, mutta lukijat ovat silti aina tervetulleita, olipa syysi mikä tahansa. Luetko blogiani askartelun vai kosmetiikan takia vai mieluiten runoja ja pohdintoja vai ihan kokonaan kaikki tämä yhdessä?  Niin.. mikä se vetää takaisin?
Ja jottei tylsyyteen kuoltaisi, niin tähän vastanneiden kesken arvon ystävänpäivän kunniaksi PIENEN yllärin. Arvonta päättyy 14.2.2016 . Voit myös halutessasi vinkata, mikä se sinun blogisi nimi on ja kirjautunut nimimerkkisi, niin kirjoittelen listaani muistiin.
Rakkautta ja ystävällisiä sanoja! 

Viltsu

Kommentit

Eemeli sanoi…
Tiedän niin tuon tunteen, itsekin lukuisia kertoja sairaalapedissä maanneena...ei siellä kivaa ole. Nytkin kun pompotellaan vain erikoislääkäriltä toiselle erikoislääkärille. Testaillaan lääkkeitä, jotka olisivat siedettäviä sivuoireidensa osalta, ja samaan aikaan kuitenkin edes jossain määrin tekisivät päivistä sellaisia, että niistä kipujen kanssa selviää.

Voimia ja jaksamista sinulle ihan mielettömässä määrin. Ystävät ja hyvä ruoka (minä niiiiiiin rakastan syömistä!) myös minun lemppareitani :)

Jännällä jään odottelemaan josko arpaonni olisi myötä sunnuntaina, ja samaan hengenvetoon toivottelen myös sinulle oikein ihanaista Ystävänpäivää!

Räntä- ja lumisateisin terveisin,
Eemeli
Ihanaa, että olet kotiutunut. Toivottavasti vointisi paranee.
Kiitos ihanainen mukavasta ylläristä, joka tuli tänään. Olet sinä ihmeellinen, että kipeänä muistat.
Toipumishaleja ja ihanaa Ystävänpäivää Sinulle ja Muruselle.
Viltsu sanoi…
Eemeli, tuotahan se on. Olisipa meissä google-haku, joka kertoisi kaikki vaivat ja diagnoosit nappia painamalla ja antaisi lääkkeetkin liukuhihnalta, mitkä toimivat OIKEASTI ja ilman mitään kurjuuksia sivareina. Mutta kun ei.. Pöh.
Kiitos, voimia sinulle myös.
Viltsu Mari sanoi…
Enkuli, en montaa jaksanutkaan tehdä, mutten olisi sinulle voinut laittaa mitään muuta kuin juuri sen kortin.
Aila sanoi…
Voimia toipumiseen ja Hyvää Ystävänpäivää.
Minulla ei ole sairaalalääkäreistä mitään huonoa kokemusta. Minua on leikelty ja viimeinen käyntini päätyi melkein kuolemaan mutta onneksi löytyi sopiva hoito ja tervehdyin.
Minulla ei ole omaa blogia mutta on mukava lukea muiden juttuja.
Viltsu Mari sanoi…
Aila, onneksi on keinot löydetty ja apua saatavana. En minäkään näitä moiti. Työnsä tekevät ja vaatii ammattimaista käytöstä laittaa eteenpäin jos ei itse pysty auttamaan.
Katarooma sanoi…
Terveys on niin kinkkinen juttu. Oli kyse fyysisestä tai mielenterveydestä.

Ai että miksi seuraan sun blogia? No, sun juttujen takia. :D Sopiva soppa kaikkea, jota kiva seurata. ^_^

Mulla on kakski blogia: Kynsitaideterapiaa ja Kirjaimia. Ne pitäs mun nikin (Katarooma) takaa löytyä. :D
Susanna sanoi…
Kiva kuulla että olet päässyt jo kotiin! Minä tykkään käydä vierailemassa täällä kun täällä on monenmoista asiaa ;) kivaa ystävänpäivää sinne teidän poppoolle ;)
Minna Vinni sanoi…
Paljon voimia toipumiseen ja hienoa, että olet kotona!
Minusta on kiva lukea blogiasi, seuratata sinua Instassa ja Facessa! Tuntuu, että olen jäämässä hieman koukkuunkin näihin sinun kirjoituksiin.

Itse olen vasta ihan alkuvaiheessa tuon blogini kanssa. Blogini nimi on Ajatuksia Arjesta. No nimi ei ihan vastaa sitä mitä tällä hetkellä kirjoitan. Bloggaus on minulle aivan uutta. Eli noviisina tässä mennään. Enkä edes ole hyvä bloggaaja, mutta se onkin minulle tapa "toipua" työpäivästä sekä arjesta. Kirjoitan mitä eräs nainen tuntee ja näkee :)
No minut sinä jo tunnet niin hyvin, että ei esittelyjä kaivata :)
Blogiasi luen pohdintojen ja askartelujen vuoksi suurimmaksi osin.
Ihanaa kun pääsit kotiin.
Oikein rentouttavaa viikonloppua.
Piiuli sanoi…
Omaksi ilokseni täällä vierailen lukemassa monipuolisia juttuja. :) Omaa blogia minulla ei ainakaan vielä ole. Välillä se käy mielessä, mutta sitten taas arjen kiireet vievät ja se ajatus unohtuu.
Nanna sanoi…
Mun ei varmaan tarvitse kertoa miksi luen blogiasi,rakas ystävä;) Hyvää Ystävänpäivää!
noora jaakkola sanoi…
Hyvä, että olet kotiutunut! Muista levätä :) luen sun blogia, koska sielä on aina jotain yllättävää ja se saa hyvälle mielelle:)
Hyvää ystävänpäivää !
Tuikku sanoi…
Blogisi lukija oon ollu jo pitkään☺ tykkään lukea sun kaikkia juttuja .Jaksamisia ja lämpöistä ystävänpäivää☺.
Silkku sanoi…
Ensinnäkin hyvää Ystävänpäivää sinulle ♥♥♥ Blogisi on niin monipuolinen, että ihana käydä kurkkimassa mitäs tällä kertaa olet kirjoittanut:)
tuula sanoi…
Käyn kurkkimassa kuulumisiasi ja askarteluohjeita.

Hyvää Ystävänpäivää!
Viltsu Mari sanoi…
Arvonta on päättynyt!!!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…