Siirry pääsisältöön

Suklaa-lakutiikerikakku

Meidän perheelle perinteet ovat tärkeitä, muttei ruokapöydässä. Toki Jouluna söimme laatikoita ja kiisseleitä, mutta niissäkin oli uusia variaatioita. joulutortutkin ovat yhä leipomatta, sillä päädyimme hieman erilaisiin herkkuihin tänä jouluna. 

Alkupaloina söimme valkosipulitäytteisiä jättioliiveja, lihahyytelöä ja kylmäsavustettua lohta. Perinteisen porkkanalaatikon sijaan meillä oli punajuuri-ohralaatikkoa ja perunalaatikon sijaan bataattivuokaa. Jälkiruokana huikea suklaa-lakutiikerikakku. Toki oli paljon muutakin, niin pää- kuin jälkiruuissa, mutta kerron nyt vain ne "uutuudet". Tuo Suklaa-lakutiikerikakku oli niin ihana, että saat ohjeen. 



AINEKSET 
Normaali kakkuvuoka
200 g meijerivoita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta (Van houten tms)
1 dl  lakukastiketta
2 rkl kaakaojauhetta (Van houten tms)
Kuorrutus
Tee vasta sitten, kun kakku jäähtynyt
3/4 dl kuohukermaa
100 g  tummaa leivontasuklaata(taloussuklaa tms)
n. 1/2 dl lakukastiketta
75 g  lakritsia (kuvassa: siivutin 3 isoa lakupötköä; 1 tavallinen, 1 suklaalaku ja 1 päärynälaku)
 VALMISTUS 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l).
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.

Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan.
Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.

Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.
Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

KUORRUTTEEN TEKO:

Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa.
Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa.
Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia.
Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Valuta kuorrutus kakun päälle.

Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

VINKKI: Annoin kakun kuorrutteen jähmettyä viileässä. Kokeilimme nauttia kakkua sekä heti viileästä pois otettua että himpun lämpöisenä (muutama sekunti mikrossa, mutta kuorrute EI saa kiehua!) ja kyllä se lämpöisenä on maukkaampaa.

Lakujahan voi laittaa makunsa mukaan, tai jättää pois kokonaan. Alkuperäisohjeessa ne olivat Fazerin pikkupusseista niitä pehmopalasia koristeena lautasella, mutta sovelsin itse ja koristelin kakun kokonaan erimakuisilla lakupalasilla. Voit kokeilla myös vaikkapa tavallista lakua palasina tai uutta twistiä marmeladeilla tai sulkaahippusilla.



Kommentit

Anne sanoi…
Lakutiikerikakun olen tehnyt lakritsikuorrutteella mutta varmasti ihana tuo suklainen versio.Kaikkea hyvää vuoteen 2016<3
Voi taivas mikä herkkukakku, nam!
Ihanaa uutta vuotta <3
Tiia K sanoi…
Kyllä on komee ja ai jösses mikä herkku, kuola kirjaimellisesti valuu täällä, mitäköhän hyvää kaappien perukoilta löytäisin. Iloista uutta vuotta Viltsu ja superkiitos kaikista mielekkäistä ja sydämellisistä kommenteista blogiini. <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…