Suklaa-lakutiikerikakku

Meidän perheelle perinteet ovat tärkeitä, muttei ruokapöydässä. Toki Jouluna söimme laatikoita ja kiisseleitä, mutta niissäkin oli uusia variaatioita. joulutortutkin ovat yhä leipomatta, sillä päädyimme hieman erilaisiin herkkuihin tänä jouluna. 

Alkupaloina söimme valkosipulitäytteisiä jättioliiveja, lihahyytelöä ja kylmäsavustettua lohta. Perinteisen porkkanalaatikon sijaan meillä oli punajuuri-ohralaatikkoa ja perunalaatikon sijaan bataattivuokaa. Jälkiruokana huikea suklaa-lakutiikerikakku. Toki oli paljon muutakin, niin pää- kuin jälkiruuissa, mutta kerron nyt vain ne "uutuudet". Tuo Suklaa-lakutiikerikakku oli niin ihana, että saat ohjeen. 



AINEKSET 
Normaali kakkuvuoka
200 g meijerivoita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta (Van houten tms)
1 dl  lakukastiketta
2 rkl kaakaojauhetta (Van houten tms)
Kuorrutus
Tee vasta sitten, kun kakku jäähtynyt
3/4 dl kuohukermaa
100 g  tummaa leivontasuklaata(taloussuklaa tms)
n. 1/2 dl lakukastiketta
75 g  lakritsia (kuvassa: siivutin 3 isoa lakupötköä; 1 tavallinen, 1 suklaalaku ja 1 päärynälaku)
 VALMISTUS 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l).
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl kaakaojauhetta.

Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan.
Lisää tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina.

Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi.
Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

KUORRUTTEEN TEKO:

Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa.
Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa.
Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia.
Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Valuta kuorrutus kakun päälle.

Valuta lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.

VINKKI: Annoin kakun kuorrutteen jähmettyä viileässä. Kokeilimme nauttia kakkua sekä heti viileästä pois otettua että himpun lämpöisenä (muutama sekunti mikrossa, mutta kuorrute EI saa kiehua!) ja kyllä se lämpöisenä on maukkaampaa.

Lakujahan voi laittaa makunsa mukaan, tai jättää pois kokonaan. Alkuperäisohjeessa ne olivat Fazerin pikkupusseista niitä pehmopalasia koristeena lautasella, mutta sovelsin itse ja koristelin kakun kokonaan erimakuisilla lakupalasilla. Voit kokeilla myös vaikkapa tavallista lakua palasina tai uutta twistiä marmeladeilla tai sulkaahippusilla.



Kommentit

Anne sanoi…
Lakutiikerikakun olen tehnyt lakritsikuorrutteella mutta varmasti ihana tuo suklainen versio.Kaikkea hyvää vuoteen 2016<3
Voi taivas mikä herkkukakku, nam!
Ihanaa uutta vuotta <3
Tiia Koivusalo sanoi…
Kyllä on komee ja ai jösses mikä herkku, kuola kirjaimellisesti valuu täällä, mitäköhän hyvää kaappien perukoilta löytäisin. Iloista uutta vuotta Viltsu ja superkiitos kaikista mielekkäistä ja sydämellisistä kommenteista blogiini. <3