Voita Play Station 4 ja paljon erilaisia Transylvania-aiheisia palkintoja ja nauti hyvästä leivästä!

Tervetuloa uudet lukijat! Tervetuloa myös Facebook-seuraajat! Ja kiitos, että saan olla osana sinun arkeasi myös samalla! 

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta TAIKINAJUURI? 
Kertooko se perinteestä ja kenties mummolasta tai oman äidin leipomasta leivästä? 
Onko taikinajuurileipä sinusta maukkaampaa, kuin ilman juurta leivottu? 

Nuo ovat niitä asioita, joita minun mieleeni tulee. 
Ja kun mietin omaa leipäihannettani, omatekoiseen leipään laitamme AINA jyviä tai siemeniä. Jo nuorempanakin ostin leipää, jossa oli siemeniä mukana. Se tuntuu suutuntumana hyvältä, antaa pientä pirtsakkaa makua ja rouskahtaa kivasti hampaissa. Hellästi. Ei hampaita vauroittaen. 

Minä tykkään paahtaa leipää. Paahtoleipä sopii niin aamupalalle, kuin iltapalallekin ja ruuan kanssa ilman paahtamista. Opin jo kauan sitten Välimerellä sen, että paahdettu leipä voi olla suolainen tai makea. Eli siis ruokaleipänä juustolla esimerkiksi ja jälkkärinä marmeladilla. Onneksi paahtimessa on kahden leivän paikka, sillä nopsaan saan välipalanikin tehtyä, kun paahdan sekä että! Yksi juustoleipä ja yksi appelsiinimarmeladileipä. IHANAA! 

unikko toast

Tiesitkö, että Pågen leipoo taikinajuureen Unikko Toast-leivän, joka nimensä mukaisesti sisältää unikonsiemeniäkin. Unikko TOAST Taikinajuuri on erityisen rapeaksi paahtuva leipä, jolle unikonsiemenet antavat pähkinäisen lisämaun. Taikinajuuren hieman hapahko maku vahvistuu ihanasti paahdettaessa. Unikko TOAST - Enemmän kuin tavallinen paahtoleipä.

paahtoleipä

Unikko TOAST on laktoositon, täysin maidoton, kuitupitoinen ja säilöntäaineeton. Minulle laktoosillakin ON merkitystä ja tiesithän, että laktoosi-intoleranssi on eri asia kuin maitoallergia. Laktoosi-intoleranssiakin on monen asteista. Minä en nuorena sietänyt mitään laktoositontakaan maitotuotetta, mutta sittemmin siedän laktoosia alle 1gramma 100 grammassa. Silloin sanotaan vähälaktoosiseksi, eli lyhenteinä HYLA ta VÄLA. täysin laktoositon on myös lyhennettynä INTO. Muttta se siitä laktoosiasiasta. 

leipä

Kuvassa ihanat unikonsiemenillä höystetyt appelsiinimarmeladi-toastit. 
Joskus minulta kysytään, mistä löydän arvontoja, joihin osallistun. Nyt voit sinäkin osallistua esimerkiksi Pågenin etusivulla arvontaan, jossa palkintoina Play Station 4 ja paljon erilaisia Transylvania-aiheisia palkintoja!  Yksi olennainen keinoni löytää arvontoja ensimmäisten joukossa on seurata facebookin kautta niitä sivustoja, joista pidän. Tällaisista mainittakoon Pågenin oma Facebook-ryhmä

yhteistyössä Pågenin kanssa


Kommentit

Onpas taas herkun näköiset leivät ja paahdettuna tietty :)
Tuula sanoi…
Minä en ole koskaan oppinut syömään makeaa leipää. Suolaisen täytyy olla suolaista ja makean makeaa :)
Outi, maistuu todella erityisesti paahdettuna erinomaiselta
Tuula. sopiva makeus, ei liikaa.