Emma tuo helpotuksen ja hyvänolon tunteen

miniorvokit
Oi Emma, Emma, oi Emma Emma, kun lupasit olla mun omanain..

Pågen Emma korput

Kuinka tämän nyt sanoisin... Suoraan tyylilleni sopivasti, kiertelemättä ja asioita sen enempää kaunistelematta. Herään joka aamu Emman kanssa! Emma tuo helpotuksen ja hyvänolon tunteen lakanoiden välissä vielä ollessani. Toisinaan Emma on myös päiväkahviseuraani. Niin ihana, niin ihana ja sulavalinjainen Emma.

Mustikka & Karpalo
Emma on Pågenin ihastuttavan korpun nimi. Emma sopii niin juhlapöytään, kuin arkeenkin ja oivallinen mökkieväs, joka ei kuivu pilalle. Pieneen makeannälkään luonnollinen ja maistuva kahvileipä, jossa oikeita kokonaisia mustikoita, karpaloita tai korintteja. Itse nautin aamuisin yhden Emman sängyssä ollessani, jottei ihan tyhjään mahaan tarvitse lääkkeitä ottaa. Säilyy hyvin yöpöydällä. 

Mysli
 Onni on pieniä asioita. Mieleeni tuli Pågenin Emmasta näppärä tulijaisidea. tunnetko Emma-nimistä naista? Mikä sen kivompi vieminen, kuin oma nimikko-kahvileipä! Ja erityisesti tällainen laadukas kahvileipä. Pågenin Emmat maistuvat täysviljalle, jyville ja marjoille. Tai siis Mustikka&Karpalo maistuu marjoille. Myslissä maistuu korintti kivasti viljan seassa.

Olen aikaisemmin ostanut eri merkkisiä korppuja, joissa sokerihuntu tai kaneliharso päällä. Ihan hyviä, joo, mutta..

Kun kerran pääset maistamaan täysjyväviljasta tehtyä Emma-korppua, ymmärrät muttani. Malliltaan Emma on käteen ja kahvikuppiin paremmin sopiva. Mitään pöydälle ja syliin tippuvaa sokeri- tai kanelimurua ei ole. Lisäksi vaikka Emma onkin kooltaan sirompi, on se täyttä tavaraa, jolloin se yksi siro korppu todellakin riittää! Ja vielä se, että korpusta puhuttaessa Emma on maukas ja kuohkea, muttei kivikova. On, joo kova, jotta ei kannata suoriltaan tekareita kiinni iskeä varomatta, mutta kuten kerroin, mussutan aamuisin ihan siltään yhden emman ja hyvin saan alas ilman kostukettakin. Niitä sokerihuntuisia korppuja en saa syötyä paljaaltaan.


Emman ansiosta enää en haaveile keksipaketeista ja runsaista sokerimääristä kahvin kanssa. Jokin pieni pulla Pågenilta tai korppu toimii täysin, eikä kerrytä samoin vatsan ympärille lisämittaa, kuin vaikkapa suklaakeksit.
Nyt Pågenilla on kampanja, jossa voittoja jaetaan festarilippujen muodossa. Itselläni ei ole mahdollisuuksia lähteä merta kauemmas festareille, mutta ei onneksi hätää, sillä Jos voitto osuisi kohdalleni, festarilippuja voi käyttää ensi kesänäkin. :)


Katso nyt tuota Emmaa! Niin on korea pinta ja täynnä marjoja! 


Kuvassa Mysli


Kuvassa Mustikka & Karpalo

blogiyhteistyön tarjosi: 




Kommentit

Mitä, mitä??? Miten mulla on mennyt ihan ohi tällaiset korput?
Meillä oli aina kotikotona iltateen kanssa sokeri-kanelikorppuja, näitäkin on siis pakko päästä maistamaan. Pitääpä käydä kaupassa hakemassa teetä ja pussillinen korppuja.
Tiia Koivusalo sanoi…
Nuo ovat varmaan älyttömän hyviä. Annoin Emmat tädilleni koska itse olen tuolla vehnättömällä, tosin äsken söin kaksi hodaria. ;) Täti rakastaa korppuja ja kuulemma herkkua olivat <3
Anonyymi sanoi…
Itse en ollut aikaisemmin näistä kuullutkaan. Siitä on ainakin 20- vuotta kun korppuja olen syönyt, mutta ehkä nyt olisi aika maistaa uudelleen:)
Todella herkullisilta näyttävät, täysin uusi tuttavuus myös minulle:)
Viltsu sanoi…
Outi, valinnanvaraa näissä riittää. Ihania makuja
Viltsu sanoi…
Tiia, Hodarit vs korput. :D Pääasia, että maistuu jollekin. :)
Viltsu sanoi…
Noora, Emmat ovat kevyempiä ja täyttävämpiä, kuin perus sokerikorput
Viltsu sanoi…
VillaTuta, Kannattaa kokeilla