Siirry pääsisältöön

SINÄ LOUKKASIT MINUAOlen kirjoittanut kiusaamisesta aikaisemminkin. Esimerkiksi koulukiusattuna olemisesta , Nettikiusaamisesta, Blogikiusaamisesta... 
Se ei kuitenkaan riitä, että kerran tai kaksi kirjoitan ja sitten tekstini unohdetaan.

On niin helppoa klikata itsensä nettiin ja ajankuluksi heittää läppää toisten kustannuksella. On niin helppoa arvostella toisia olematta kasvokkain ja ajatella, ettei se toinen siitä loukkaannu. Netissä unohtuu käytöstavat ja se tosiasia, että blogissa, keskustelupalstoilla, facessa jne on aina TOINEN IHMINEN vastassa. Unohtuu, ettei läppä olekaan läppää vastaanottajalle.

Minäkin olen osani saanut nettikiusaamisesta. Ilmeisesti luullaan, että olen tarpeeksi vahva vastaanottamaan solvauksia, koska olen yleispositiivinen. Että minulle tärkeitä ja henkilökohtaisia asioita saa haukkua vapaasti, koska kirjoitan avoimesti elämästäni. Etten välitä, vaikka sanottaisiin mitä.

On ajateltu väärin.
Myös minulla on asioita, joista en puhu netissä. On hetkiä, jolloin mietteeni ovat hyvinkin mustia. En minä silti huutele muille, kuinka mieleni on synkkä. En minä kirjoita blogissani pahasta olosta. Minä tahdon kirjoittaa hyvästä, sillä tahdon silläkin hetkellä uskoa siihen, että on vielä hyvääkin olemassa. Kannustaa itse itseäni. Kyllä minä ne asiat puran muualla, en julkisesti.

Kun sellaisena kriisihetkenä, jona olen jo valmiiksi herkillä, on tullut isku blogin kautta, on se isku ollut pahempaa, kuin lyönti kasvoille.

Jos minä uskoisin negatiivisiä kommentteja, minä en saisi:

-Tehdä postikortteja
- tehdä koruja
- blogata
- blogata suruista
- antaa kenellekkään lahjoja
- Osallistua anna hyvän kiertää-haasteisiin
- ottaa rahaa korteistani ja koruistani
- ostaa keneltäkään mitään niillä hinnoilla, jotka minulle sanotaan
- ostaa mitään, ruokaakaan
- ottaa lahjana mitään vastaan
- ulkoilla
- liikkua
- veneillä
- Kertoa olevani sairas ja vähävarainen
- nauttia kesästä
- nauttia talvesta
- Rakastaa häntä, jota rakastan
- Kehua muita bloggaajia
- mainita blogissani, mitä sain keneltäkin
- olla onnellinen
- ym ym

Kun minua pyydettiin mukaan sinä loukkasit minua-kampanjointiin, olin valmis heti. Tämä on asiaa!
TIPULASSA on tämän kampanjan takana.


Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

"Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"


Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures   Ai karkkii!  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  

-  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  - Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  - Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  - Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  - KIDULT  -  Kitujainen.com  

-  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  - Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  

-  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  - Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti 

 -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  - Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  - Something different by Emilia  -  Spread your wings 

 -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Todella hyvä kamppanja menossa. Olen saannut myös jossain vaiheessa ilkeitä kommentteja.Nykyään on rauhallista .Kiitos myös kommentistasi blogissani hetki sitten..
Kata Maria sanoi…
Todellakin hyvän kampanjan puolesta puhut!
Joten meidän aikuisten olisi todellakin opettava myös lapsia hyväksymään toisemme sellaisina kuin olemme.
Tiia K sanoi…
<3 tuhat sydäntä Viltsu, ei saisi hengittää eikä olla. <3 Näin se juuri on, kun joutuu jonkun hampaisiin. <3 Mikä oikeus kyseisellä ihmisellä on... Väistyisi pois, ei lukisi blogia, miettisi omaa asennettaan, mitä voisi tehdä omassa elämässä toisin, ettei tuntuisi niin pahalta, että toisia pitää mollia.
Vasi sanoi…
Hienoa, että otat tämän puheeksi. Kiusaaminen tai solvaaminen voisivat minunkin puolestani jäädä pois tilanteesta kuin tilanteesta. Netissä ja kaikkialla. Jokaisella on oikeus elää ja tuntea olevansa rakastettu.

Surullista, että varsinkin netissä oma paha olo puretaan toisiin ihmisiin. Muistan, että yläasteella itseäni haukkunut poika oli selvästi itse rikki siitä, mitä hänelle oli ilmeisesti tehty/sanottu. En koskaan huomannut, että hänelle olisi tullut parempi fiilis pahan olonsa syytämisestä toisten päälle.

Toivottavasti joku kiusaaja, edes kerran, uskaltaa pyytää apua itselleen.
Salka sanoi…
Olette tärkeän asian äärellä <3 Kiusaaminen on kamalaa, minä kyynikko valitettavasti uskon, ettei se tule koskaan loppumaan. Anonyymi nettikiusaaminen tuntuu olevan ehkä joillekin ns. ajanviettotapa ja hupia, varsinkin kun miettii mitä kaikkea epämääräistä joillain keskustelupalstoilla puhutaan-siellä menon on monta kertaa vielä villimpää, kuin blogien kommenttibokseissa :(
noora jaakkola sanoi…
Hieno kampanja! Pistää ajattelemaan!
Jaana Koo sanoi…
Hieno kampanja ja hyvä postaus asiasta. Täyttä asiaa!
Kiusaaminen on todella kamalaa ja jättää ikuiset arvet (jotka ei näy päälle päin).
Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan!

Kurjia nuo saamasi kommentit! Onneksi kommentoijia ei tarvitse totella, sillä tuon listan perusteella et pystyisi silloin tekemään mitään. Toivottavasti kampanjan myötä edes joku on havahtunut miettimään nettikäyttäytymistään!
Viltsu Mari sanoi…
Outi, nimenomaan sitä.
Viltsu Mari sanoi…
RaijaAnnikki, vaikka sinun blogisikin on ihana ja olet itsekin kultainen. En voi ymmärtää...:(
Viltsu Mari sanoi…
Kata Maria, Lapsi ei ole rasisti ennenkuin oppii siksi. :(
Viltsu Mari sanoi…
Tiia, kiitos! Sehän se outoa onkin, kun anoilta puttuu se ajatus, että "vaihdan itselleni mieleiseen blogiin, jätän tämän lukematta". Outoa..
Viltsu Mari sanoi…
Vasi, netin haittapuolet.. Heikkouttahan se on, kun yritetään esittää kovista kiusaamalla.. Tai lytätä toinen jotta itsellä olisi paremmin kuin sillä toisella asiat
Viltsu Mari sanoi…
Salka, Jokainen voisi kurkistaa peiliin säännöllisesti. Kysyä peilikuvalta "Olenko parempi muita?!" "Onko minulla oikeus haukkua muita?"
Viltsu Mari sanoi…
Noora, toivottavasti mahdollisimman moni jää lukemaan ja ajattelemaan asiaa. Askel kerrallaan kohti turvallisempaa ja parempaa e-maailmaa.
Viltsu Mari sanoi…
Jaana Koo, Totta! Ne arvet ovat usein pahemmat kuin näkyvät arvet
Viltsu Mari sanoi…
Emonen, alkuun menetin yöunenikin, nyt mietin, saako kiusaajat unta öisin.
Raukkamaista on puhua tai takana päin tai anonyymisti. Rohkeutta on sanoa edessäsi, kirjoittaa omalla nimellään kommentti. Viisautta on muovata sanansa rakentavaksi palautteeksi tai pitää suunsa kiinni ja samoin kirjoitus-kielensäkin..

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…