Siirry pääsisältöön

Laitappa sormesi tuohon eteen, niin jovain nappaa!

Rannekoru


Mä tiedän, mä tiedän! Juuri sinä olisit halunnut nähdä atc:ta ja kortteja. Ehkä jotain decoilua tai kenties lukea uusimpia runoja. Anna anteeksi, ettei niitä ole nyt tarjolla. Mutta hei, tein rannekorun ja laitan sen "TÄNNE".

Minulla ei ole voimia edes askarrella! Tai no, teen kolmen atc:n settiä parhaillaan ja vaikka kyseessä niinkin pieni puuha, ei vaan pysty istumaan pöydän äärellä kovin kauaa, etenkään, kun istun ensin blogin äärellä. Kaiken muun teen kännykällä. Jalkojeni päällä pystyn olemaan 10 minuuttia kerrallaan, sitten huilaan tunnin, kaksi ainakin. Jos yritän esim. kuoria perunat, kipu on niin sietämätön, etten pysty suorassa kulkemaan.

Lääkitys on todella todella vahva, muttei riittävä/oikea. Täytyy ensi viikolla jutella hoitavan erikoislääkärini kanssa, tehdäänkö jollekin lääkkeelle lisäys vai aloitetaanko täysin uusi lääkitys tähän rinnalle vai odotetaanko näillä "eväillä" leikkausta, mikä on siis elo-syyskuussa. Sitä ennen käyn vielä magneettikuvissa.

Pelkään todella paljon leikkausta, vaikkei pitäisi ajatella koko asiaa vielä. Mutta hei, leikkaavan lääkärin kanssa olen keskustellut ja se, mitä toivoa hän antoi, oli ei toivoa.
Se, miksi leikkaus suoritetaan on, koska kehikko selkärangastani on irtoamassa. Leikkaus tulee olemaan vaikeasti hallintaan otettava kivun suhteen ja äärimmäisen kivulias. Tai siis se heti, kun herään ja siitä eteenpäin ainakin pari viikkoa. Jää nähtäväksi...
Lisäksi Lääkitys tulee olemaan hyvin kova.

Se mitä leikkaus tulee aiheuttamaan minulle vaikeasti hallittavan ja kovan kivun lisäksi, on iholla lisääntyvä kipu. Näin ollen kosketusarkuus tulee olemaan entistäkin suurempi. Tällä hetkellä ei sa painaa ollenkaan enkä voi nukkua selälläni.
Hermovaurion vaara toki on, muttei onneksi halvausvaaraa. Veritulppariski on korkea ja tulehdusriski samaten.
Luokitus on ASA3.

Tällä hetkellä mietin vakavasti sitä, olenko valmis käyttämään pyörätuolia esim. kauppareissuilla, ulkoillessa jne vai olenko mieluummin menemättä mihinkään tai ravaanko istumaan, seisomaan, kävelemään, istumaan,..
En tule koskaan parantumaan ja tilani tulee entisestäänkin heikentymään. On siis ajan kysymys, kuten aina kaikessa, milloin siirrytään eteenpäin.

26 vuotta on ensimmäisen kipuun otetun kipulääkekuurin otosta kulunut tähän päivään asti. Silloin pärjäsin 400 mg;n buranalla, kaksi viikkoa kolmesti päivässä. Nyt Burana on 800mg ja joka ikinen päivä. Lisäksi se on miedoin kipulääke, joka minulla on pitämässä tulehdusta aisoissa. voi niitä aikoija... Tuolloin kävin myös hierojalla, josta oli hetkeksi apua, sekä fysioterapiassa. Nyt hieroa ei saa ja fysioterapia lopetettu mahdottomuutena.

kissan pesä

Siinä olivat kuulumiseni. Iloisempiin aiheisiin, kuvien kautta. 
Rakas leijonanaikuinen on jo iso poika ja silti hirmusen leikkisä. Hän seuraa minua kuin häntä peppua ja on utelias ja oppiva. Nyt yhteistyökumppanilta saatu pakettilaatikko on muuntunut majaksi, jonka sisältä on kiva vaania.
Vai onkohan meillä sittenkin kilpikonna!?
Kaksitassuinen laatikko? 
Hirviö?

Laitappa sormesi tuohon eteen, niin jovain nappaa! 
Hirmulisko sen todellakin täytyy olla! ;)
Meillä eletään myös kissan ehdoilla. Tottakai hän saa leikkiä ja pitää hauskaa! Jos meillä lojuu pahvilaatikko lattialla, on se ihan normaalia. Tai pakkausmateriaalina olevat paperit. Meillä kissa on osa perhettä ja lapsen asemassa. Lapsiperheessä on leluja, niin meilläkin.
Jos meille tulee kylään, törmää siis epätavallisiin leluihin. Mitään sisustuskuvia sisustuslehtiin on turha haaveillakaan. No, eihän meidän koti muutenkaan ole moderni ja sisustuslehtien koti. Silti tämä on meidän koti! 

vitsi


Nyt ruokaa nassuun ja sormea tassuun.. vai miten se oli? 
Iloa ja intoilua sinun päivään. Tavataanhan huomenna täällä taas!? 

Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Sinä tarvitset valtavasti voimia että selviät noiden kipujen kanssa.Se on todella raskasta.Leikkaukset pelottaa aina jopa ne pieninmätkin.En oikein osaa muuta sanoa sinulle kuin jaksamista ja voimahaleja. ♥
Kauniin korun olet tehnyt. Kauniin värisiä nuo helmet. Aivan kuin huurrelasia.

Kyllä leikkaus menee hyvin. Pitää vaan luottavaisin mielin odotella. Toivottavasti saat apua tuohon kipuiluun.
Susanna sanoi…
Voi apua! Tsemppiä sulle! Kyllä tuollainen leikkaus jännittää ja se että millaiset kivut voivatkaan olla sen jälkeen! Ihmeitä tapahtukoon sinulle ystävä, niin toivon sydämen pohjasta ♥

Ihana tuo teidän "hirmuliskonne" tuolla laatikossa ;) Meidänkin pieni karvainen hirmuliskomme tykkää kaikista mahdollisista laatikoista ja omiikin ne aina itselleen ;)♥
Onneli Winter sanoi…
Tiikerin voimaa tulevaan ja uskoa parempaan...toivoa ei saa koskaan heittää <3
Anne sanoi…
Toivottavasti leikkauksesta on apua..ja toivomasta älä lakkaa.Itsekkin kärsin kivuista..välillä pitkiäkin jaksoja.Väsyttävää, vaikkei varmasti samaa luokkaa kuin sinulla.Mutta nytkin nukun yöt panacodin voimalla.Rohkeutta ja vähäkipuisia päiviä sinulle!
Voimia rakas ystävä. Voi kun voisin osan kivustasi ottaa itselleni, edes sen verran, että pystyisin käymään vaikka kerran siellä rannalla.
Tuikku sanoi…
Voimahaleja täältäkin päin sinulle lähettelen...sievän korun olet tehnyt:)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…