100% EKOLOGINEN PESUAINE

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon vuodessa menee kemikaaleja pyykinpesussa viemäriin, tai muovijätettä pulloissa, joita ostetaan joka kerta, kun pyykinpesuaine on loppu? Oletko koskaan miettinyt, että ollappa jokin muu keino pestä pyykkiä, kuin se luontoa kuormittava tapa?

Muistan isoäitini pesseen pyykkiä lämmittämällä ulkosaunan padassa vettä ja sitten mäntysuopaa pesuvatiin. huuhtelu tapahtui kesät talvet virtaavassa joessa. Talvisin enimpiä jäitä edestä rikkoen edestä. Joen päälle oli laitettu vanerilevy vanhan ovireuhkan päälle, eli sillaksi, johon isoäitini pääsi polvisumaan ja ees taas "huljuttelemaan" pyykkejä. Kädet olivat jäässä.

Ihan samaan meidän ei tarvitse ryhtyä saadaksemme puhdasta ekologisesti. voimme aina turvautua pesupähkinöihinkin! Juurikin niin, itse kuulin pesupähkinöistä jo joku aika sitten ja mietin, etten tule niitä testaamaan. Ei voi pyykki olla puhdasta eikä pesutulos hygieenistä. Vaan toisin kävi. alitajuntaan jäi ajatus muhimaan.

Kun aikani olin tuskaillut muovijätteen kanssa ja samaan aikaan löysin Infinita Oy:n, syntyi päätös pesupähkinöiden testaamisesta kuin itsestään. Mksi en kokeilisi, sillä ainahan voin pyykkini pestä uudestaan ja voin palata takaisin kemiallisiin pesuaineisiin. 


Infinita Oy on maahantuontiyritys, joka on perustettu 11 vuotta sitten. Infinita Oy:n päätoimiala on hyvinvointi- ja kauneudenhoitoalantuotteiden tukkumyynti ja vähittäismyynti. Saatatpa tunnistaa Infinitan oman tuotemerkinkin, joka on  In Wellness®.

Infinita Oy tarjoaa vain tarkoin harkittua laatua kilpailukykyiseen hintaan sekä yksilöidyt tuotteet, nopeat toimitukset sekä iloista, miellyttävää ja asiantuntevaa palvelua.

Infinita Oy:n valikoimista löydät niin Himalajan Kristallisuolatuotteet, luonnonkosmetiikkaa ja Magnesium oil-tuotteet, magneettituotteet, luonnonkivisuihkulähteet, luonnonkivituotteet ja erilaiset hierontavälineet sekä Italialainen luomuruoka, luomukosmetiikka ja ekopesuaineet. Valikoima kattaa siin laajasti upeita erityisiä hemmottelu- ja hyvinvointituotteita, joita ei saa kovin monesta paikkaa.

IN WELLNESS –spa tuotevalikoima soveltuu kauneudenalan ammattilaisille niin day spasta alkaen aina hienoimpiin kauneushoitoloihin, kylpylöihin tai yrittäjille heti alkuunkin erottuakseen edukseen muista. In Wellness on Italialaista designia jossa ei laatusta tingitä.
Infinita shopin löydät Turusta. 


IN WELLNESS-pesupähkinät

Kauniissa kangaspussissa myytävät pesupähkinät ovat helppo ja kaunis säilyttää vaikka näkyvilläkin, jolloin pussi ei vie tilaa kaapista. Kaiken lisäksi värimaailma on moniin nykyajan koteihin sopiva. Eikös vain?!

Ensi reaktioni oli, että onpas paljon pähkinöitä! Mutta niinhän sitä pitääkin olla "paketilliseen pyykinpesuainetta". ;) Lisäksi mukana tuli 3 pikkupussia, joissa pähkinät koneeseen laitetaan. Siis yhdessä pussissa, 2 varapussia. Ja ei, ei koko puolta kiloa, vaan 5 – 7 pesupähkinän kuorta (noin 15 g) .

Pussi pähkinöineen laitetaan pesukoneeseen pyykin sekaan ja valitaan juuri se pesuohjelma, jota muutoinkin käytettäisiin.  Pesupähkinöistä irtoaa saponiinia. Matalissa lämpötiloissa (30 – 40 asteessa) pesupähkinät voidaan käyttää kahteen kertaan. 80 – 95 asteessa kolmeen kertaan.

Pesupähkinät eivät valkaise pyykkiä, joten käytä tarvittaessa valkaisuainetta ja vaikeissa tahroissa tahranpoistoainetta. Ihan normipesussa pyykki tuoksuu raikkaalta ja on kuin onkin puhdasta!Jopa pienemmässä lämpötilassa, mitä aiemmin samankaltaiset pyykit ovat kemikaalein puhdistuneet! Kaiken lisäksi sama pesupähkinä soveltuu myös villavaatteiden ja silkin pesuun. 

Pesupähkinänä toimiva pähkinälajike on puuissa kasvava uusiutuva luonnonvara. Ei saastuta vesistöjä ja saponiini hajoaa 100% luonnossa. Käytetyt pähkinät voidaan kompostoida tai laittaa orgaanisiin jätteisiin biopussissa ruuan jätteiden mukana.

Ja allergiset tai muuten herkät hohoi! Pesupähkinöiden saponiini pesee pyykin hellästi puhtaaksi ja pehmeäksi, ilman huuhteluainetta.  Pesupähkinät ovat hajusteettomia eivätkä jätä pyykkiin kemiallisia jäämiä. Erityisesti suosittelen  siis herkkäihoisille, allergisille(myös pähkinäallergikoille), atoopikoille ja vauvanpyykin pesuun.

Jos vielä epäröit, on sinulla nyt mahdollisuus olla yksi onnekas, joka pääsee ilmaiseksi testaamaan kahden koneellisen verran pesupähkinöitä, sillä arvon yhdelle onnelliselle kangaspussukan sekä n. 7kpl pesupähkinöitä, joka siis riittää 2 normaaliin koneelliseen.

Riittää, että
a) olet rekisteröitynyt google+-käyttäjä,
B)virallinen Inspirationin lukija,
c) jätät kommentin tähän postaukseen jossa kerrot oman suosikkituotteesi Infinitan verkkosivuilta

Kaikki edellämainitut tehneenä saat 1 arvan.

D)Jos lisäksi julkaiset linkitetyn mainoksen arvonnasta omalla sivullasi, blogissa tai facebookissa, saat kaksi lisäarpaa! Huomaa, että kommenttiisi liität linkin, mistä löydän mainoksesi, ja jos kyseessä on facebook, pitää julkaisun olla julkinen.
Kerro kommentissasi, osallistutko 1 vai 3 arvalla! Muutoin automaattisesti saat vain yhden arvan.

Osallistumisaikaa on Huhtikuun loppuun saakka! Arvonnan voittaja julkaistaan blogissani toukokuun alkupuolella.

ONNEA!

Kommentit

SatuKoo sanoi…
Ehdottomasti nuo pesupähkinät ja yhdellä arvalla mukana :)
Enpä ollut tällaisista kuullutkaan. En osallistu arvontaan, koska meillä ei näitä voisi käyttää tyttären todella vakavan pähkinäallergian takia.
Pesupähkinät ovat sapindus-sukuun kuuluvan puun hedelmiä, jotka kasvavat villeinä Himalaijan seudulla, esim Nepalissa. Nimestään huolimatta ne eivät ole pähkinöitä vaan luumarjoja, kuten kirsikka.
KataMaria sanoi…
Nuo pesupähkinät kiinnostaa! ja ois kiva voittaa ne, koska oon kovin ollut niistä kiinnostunut, en vain oo "uskaltanut" kokeilla.
Yhdellä arvalla siis olen mukana!